Negativ pagt - Oversigt, eksempler, begrænsninger

En negativ pagt, også kendt som en restriktiv pagt, er en pagt, der begrænser en part fra at udføre visse handlinger. Undertiden indebærer aftalen en eller anden form for kompensation Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, som til den part, der giver samtykke til begrænsningen. Negative pagter betragtes som lovlige, men nogle af deres bestemmelser har vist sig at begrænse en parts evne til at udføre forretningsaktiviteter normalt.

Negativt pagtsdiagram

F.eks. Begrænser ikke-konkurrenceaftaler en part fra at konkurrere i en økonomisk aktivitet, der direkte vil påvirke en anden parts økonomiske aktiviteter. I sådanne tilfælde skal den person, der underskriver konkurrenceaftalen, modtage en form for kompensation, der relativt svarer til værdien af ​​det, der er opgivet. Negative pagter findes i ansættelseskontrakter, fusioner og opkøb Fusioner Opkøb M & A-proces Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi erhvervelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger, obligationsdokumenter og arealanvendelse.

Typer af negative pagter

En negativ pagt kan findes i separate aftaler eller som en del af en større kontrakt eller aftale. De bruges ofte af virksomheder, når de ansætter nyt personale eller uafhængige entreprenører. Under fusioner og overtagelser kan det være nødvendigt, at sælgeren underskriver en negativ pagt, der forhindrer direkte konkurrence eller videregivelse af vigtige oplysninger om virksomheden.

Følgende er hovedtyperne af negative pagter:

1. Ikke-konkurrenceaftale

I en ansættelseskontrakt begrænser en konkurrenceaftale en medarbejder fra at konkurrere direkte med arbejdsgiveren i en bestemt periode og inden for et defineret geografisk område. Ideelt set forhindrer denne bestemmelse en medarbejder i at forlade arbejdsgivers forretning og starte en lignende forretning ved siden af, især efter at have modtaget uddannelse. i fusioner og overtagelser (M&A) og / eller opnå organisatorisk ekspertise. Corp Dev forfølger også muligheder, der udnytter værdien af ​​virksomhedens forretningsplatform. og erfaring for arbejdsgivers omkostninger.De fleste konkurrenceaftaler begrænser medarbejderne fra at konkurrere med virksomheden i en periode på seks måneder og kan undertiden gå op til to år. I nogle stater, som i Californien, er der et stående forbud mod ikke-konkurrenceaftaler på grund af de potentielle negative virkninger, de har på handel og konkurrence.

Konkurrenceaftaler bruges også i forretningssalg. Når en ny ejer overtager ejerskabet af en virksomhed, kan det være nødvendigt, at den tidligere ejer underskriver en konkurrenceaftale. Aftalen begrænser den oprindelige ejer fra at konkurrere med den nye ejer i den samme virksomhed i en bestemt periode og inden for en bestemt geografisk placering. Den nye ejer bør dog sørge for passende overvejelser (enten monetære eller andre fordele) for at kompensere den oprindelige ejer for tabet af indkomst.

2. Ikke-anmodning aftale

En ikke-anmodningsaftale er en negativ pagt, der begrænser en part fra at anmode medarbejdere eller kunder fra en anden part. Hvis en medarbejder forlader en organisation, forbyder aftalen om ikke-anmodning ham / hende at anmode om forretning fra kunder, som medarbejderen har handlet med på arbejdsgiverens vegne. Sådanne aftaler er ikke begrænset i tid og geografisk placering, som det er tilfældet med konkurrenceaftaler.

Aftalen om ikke-anmodning gælder også i professionel praksis, hvor konsulenter og fagfolk har forbud mod at anmode om forretning fra de nuværende kunder hos deres tidligere arbejdsgiver. Disse fagfolk inkluderer revisorer, revisorer, ernæringseksperter, ingeniører, elektrikere, læger osv. De har opbygget et tæt forhold til deres tidligere arbejdsgivers klienter, og de kan blive fristet til at bede om forretning hos deres tidligere arbejdsgivers klienter.

3. Ikke-oplysningsaftale

En hemmeligholdelsesaftale Ikke-afsløringsaftale (NDA) En hemmeligholdelsesaftale (NDA) er et dokument, der udveksles mellem en potentiel køber og en sælger i de indledende faser af en M & A-transaktion. begrænser en part i at videregive fortrolige oplysninger, forretningshemmeligheder, innovationer eller andre oplysninger, som den faktiske ejer bruger i den normale forretning.

For eksempel kan konsulenter i et it-firma få adgang til nogle beskyttede data som hemmelige formler og adgangskoder, og arbejdsgiveren kan kræve, at de underskriver en fortrolighedsaftale for at forhindre, at dataene bruges uden for virksomheden. Aftalen kan også bruges til at engagere uafhængige entreprenører, der ikke er fuldtidsansatte i virksomheden.

Negative pagter i ansættelseskontrakter

De mest almindelige negative pagter i ansættelseskontrakter er ikke-konkurrerende ikke-konkurrerende aftaler En konkurrenceaftale er en pagt mellem en arbejdsgiver og en medarbejder, der forhindrer medarbejderen i at bruge oplysninger, der er lært under ansættelses- og oplysningsaftaler. Aftalerne forbyder medarbejdere at tage visse handlinger, der kan skade deres arbejdsgiver enten under ansættelse eller efter ansættelse.

Arbejdsgivere indfører negative pagter for at sikre de investeringer, de har afholdt på medarbejderne gennem uddannelse og erfaring. Arbejdsgiveren kan også give medarbejderne adgang til følsomme oplysninger. I dette tilfælde sikrer fortrolighedsaftalen, at disse fortrolige oplysninger ikke kommer i konkurrentens hænder.

Negative pagter i obligationer

I en obligationsudstedelse er obligationens funktioner og udstederens ansvar indeholdt i et dokument kaldet trust indenture. Dokumentet beskriver de negative betingelser, som obligationsudstederen skal overholde, når obligationen er udstedt til investorer.

En af disse begrænsninger er, at obligationsudstederen ikke bør udstede mere gæld, før de andre er modnet. I nogle tillidsindikationer kræves det, at udstederen opretholder en gældskvote Gæld til egenkapitalforhold Gæld til egenkapitalforholdet er en gearingsgrad, der beregner værdien af ​​den samlede gæld og finansielle forpligtelser i forhold til den samlede aktionærkapital. af ikke mere end en.

Obligationsudsteder kan også være begrænset fra at betale udbytte Udbytte Et udbytte er en andel af overskuddet og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte. over en vis grænse. Långivere indfører bestemmelser for at reducere risikoen for misligholdelse ved rettidig betaling af hovedstol og rentebetaling.

Problemer med negative pagter

Et af de største problemer med gennemførelsen af ​​negative pagter er håndhævelse. Pagterne er designet til at forhindre arbejdsgivere eller virksomheder i at miste deres kunder, ansatte og ejendomsretlige oplysninger. Når disse handlinger begås, tager det imidlertid lang tid at fuldføre fuldbyrdelsesprocessen, da advokater argumenterer for fakta i en domstol, mens skaden allerede er sket.

Processen bliver også dyr, da retssagen kan være langvarig. Det øger det beløb, der skal betales til advokater, der repræsenterer arbejdsgiveren, som også er sagsøger i den sag, der er forelagt domstolen.

Hvad er en bekræftende pagt?

En bekræftende pagt, også kaldet en positiv pagt, er et løfte, der kræver, at en part overholder specifikke vilkår i aftalen. Det er det modsatte af en negativ pagt, der kræver, at en part undgår at gøre noget.

Et eksempel på en bekræftende pagt er en aftale mellem en pantlåner og en låntager, der kræver, at sidstnævnte opretholder den sikkerhed, der er brugt til lånet, indtil lånet er fuldt indbetalt. Ved en obligationsudstedelse beskytter en bekræftende pagt både udstederens og obligationsejerens interesser.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og fremme din karriere anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Obligationsudstedere Obligationsudstedere Der findes forskellige typer obligationsudstedere. Disse obligationsudstedere opretter obligationer til at låne midler fra obligationsindehavere, der skal tilbagebetales ved udløb.
  • Gældskonventioner Gældskonventioner Gældskonventioner er begrænsninger, som långivere (kreditorer, gældshavere, investorer) indgår på udlånsaftaler for at begrænse låntagers (debitors) handlinger.
  • Letter of Intent Letter of Intent (LOI) Download Finance's Intent Letter (LOI) skabelon. Et LOI beskriver vilkår og aftaler for en transaktion, inden de endelige dokumenter underskrives. Hovedpunkterne, der typisk er inkluderet i en hensigtserklæring, inkluderer: transaktionsoversigt og struktur, tidslinje, due diligence, fortrolighed, eksklusivitet
  • Materiel ikke-offentlig information Materiel ikke-offentlig information Materiel ikke-offentlig information er information, der kan påvirke markedsværdien eller handel med et værdipapir, og som ikke er blevet formidlet til offentligheden. Det betragtes som insiderinformation. Oplysninger anses for at være "væsentlige", hvis formidling til offentligheden sandsynligvis vil påvirke markedsprisen