Relativ prisstyrke (RPS) - Definition, formel, hvordan man fortolker

Relativ prisstyrke (RPS), også kendt som relativ styrke, er forholdet mellem kursudviklingen for en aktiekurs sammenlignet med markedets kursudvikling. RPS bruges ofte i teknisk analyse Teknisk analyse - En begyndervejledning Teknisk analyse er en form for værdiansættelse af investeringer, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi. og må ikke forveksles med det relative prisindeks.

Relativ prisstyrke

Hurtigt resume:

  • Relativ prisstyrke (RPS) sammenligner kursudviklingen for en aktie med markedet.
  • En RPS> 1 indikerer, at aktien overgik markedet, en RPS <1 indikerer, at aktien underpresterede markedet, og en RPS = 1 indikerer, at aktien udføres på niveau med markedet.
  • RPS kan være vildledende, da det bruger historiske data og ikke tager højde for risiko.

Formel til relativ prisstyrke

Formlen for RPS er som følger:

Relativ prisstyrke - formel

Hvor:

  • Trendkurs for en aktie er den procentvise ændring i aktiekursen over en periode; og
  • Markedets trendpris er den procentvise markedsændring over en periode.

Alternativt kan andre målinger for nævneren, såsom trendkurs for en branche eller trendkurs for en anden aktie, bruges afhængigt af hvad investoren ønsker at sammenligne med.

Eksempel på relativ prisstyrke

John er en momentum investor Momentum Investing Momentum investering er en investeringsstrategi, der sigter mod at købe værdipapirer, der har vist en opadgående kursudvikling eller short-selling værdipapirer, der og er på udkig efter en aktie, der vokser hurtigst sammenlignet med markedet. Der gives en pris på tre forskellige aktier ud over markedets trendpris. Baseret på RPS alene, hvilken aktie ville John sandsynligvis vælge?

Eksempeldata - YTD-ydeevne

RPS for lager 1 er 47% / 33% = 1,42 .

RPS for lager 2 er 12% / 33% = 0,36 .

RPS for lager 3 er 54% / 33% = 1,64 .

Baseret på RPS alene ville John sandsynligvis vælge Stock 3.

Fortolkning af relativ prisstyrke

Relativ prisstyrke er en indikator for prismoment. En højere RPS er altid ønskelig. En RPS større end 1,0 indikerer, at aktien overgik markedet. En RPS svarende til 1.0 indikerer, at bestanden udføres identisk med markedet. En RPS lavere end 1,0 indikerer, at aktien underpresterede markedet.

Begrænsninger af relativ prisstyrke

1. Historiske data

Relativ prisstyrke bruger historiske data - tidligere præstationer er ikke en indikation af fremtidig præstation. Derfor indikerer en aktie med en højere RPS sammenlignet med en anden aktie ikke, at bestanden er et bedre valg fremadrettet.

2. Ingen risikofaktorer

Relativ prisstyrke kan være en vildledende indikator, fordi den ikke tager risiko i betragtning. RPS er en ren sammenligning mellem afkast og betragter ikke den risiko, der er taget for at generere dette afkast.

RPS bør ikke være den eneste determinant, der anvendes ved lagerplukning. Yderligere tekniske indikatorer, herunder den glidende gennemsnitlige konvergensdivergens (MACD) MACD-oscillator - Teknisk analyse MACD-oscillatoren bruges til at undersøge kortsigtet glidende gennemsnitskonvergens og divergens. MACD Oscillator er en dobbeltkantet teknisk indikator, idet den giver handlende og analytikere muligheden for at følge tendenser på markedet såvel som at måle momentum for prisændringer. , simpelt glidende gennemsnit (SMA) og relativ styrkeindeks (RSI) og grundlæggende analyse Grundlæggende analyse I regnskab og økonomi er grundlæggende analyse en metode til vurdering af værdien af ​​et værdipapir ved at analysere forskellige makroøkonomiske og mikroøkonomiske faktorer. Det endelige mål med grundlæggende analyse er at kvantificere den indre værdi af en sikkerhed.skal bruges sammen med RPS.

Investering baseret på RPS

På trods af den opfattede mangel på nytten af ​​RPS - hvorfor bruger investorer det?

Investorer bruger RPS, fordi de mener, at det giver indsigt i fremtidig prismoment. Nyttigheden af ​​RPS er baseret på forudsætningen for momentum - bestande med stigende RPS antages at fortsætte med at stige. Derudover mener investorer, at virksomheder med en høj RPS vil tiltrække andre investorer til at investere i aktien (derved øge aktiekursen).

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • McClellan Oscillator McClellan Oscillator - Teknisk analyse McClellan Oscillator er en type momentumoscillator. McClellan Oscillator beregnes ved hjælp af eksponentielle glidende gennemsnit og er designet til at indikere styrken eller svagheden ved prisbevægelse snarere end dens retning.
  • Relativt styrkeindeks (RSI) Relativt styrkeindeks (RSI) Relativt styrkeindeks (RSI) er en af ​​de mest populære og mest anvendte momentumoscillatorer. Det blev oprindeligt udviklet af den berømte maskiningeniør, der blev teknisk analytiker, J. Welles Wilder. RSI måler både hastigheden og hastigheden af ​​prisændring
  • Hastighedslinjer Hastighedslinjer - Teknisk analyse Hastighedslinjer er et analyseværktøj, der bruges til at bestemme støtte- og modstandsniveauer. De er ikke beregnet til at blive brugt som en enkeltstående teknisk indikator.
  • Trekantemønstre Trekantmønstre - Teknisk analyse Trekantmønstrene er almindelige diagrammønstre, som enhver erhvervsdrivende skal kende. Trekantemønstre er vigtige, fordi de hjælper med at indikere fortsættelsen af ​​et bullish eller bearish marked. De kan også hjælpe en erhvervsdrivende med at få øje på en markedsomvendelse.