Nominelt bruttonationalprodukt - Oversigt og hvordan man beregner

Nominelt bruttonationalprodukt (nominelt BNP) er den samlede markedsværdi af alle varer og tjenester, der produceres i et lands økonomi over en given periode. I modsætning til andre BNP-målinger justeres det nominelle BNP ikke til at tage højde for prisændringer fra inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). og deflation.

Nominelt bruttonationalprodukt

Det betyder, at det stiger og falder (normalt stiger) med prisændringen og den økonomiske produktion i en økonomi. I den virkelige verden bruges det nominelle BNP normalt til at sammenligne BNP med andre økonomiske variabler, der ikke justerer for inflation, herunder gæld.

Hovedforskel mellem nominelt BNP og realt BNP

Reelt BNP er en anden måling af økonomisk aktivitet, men adskiller sig lidt fra nominelt BNP i brug og måling.

Nominelt BNP er et økonomisk mål, der ikke tager højde for ændringer i prisniveauet. Med andre ord er det markedsværdien af ​​alle endelige varer og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra i en økonomi over en periode. Hvis priserne skulle ændre sig, men den økonomiske produktion skulle forblive konstant, ville det nominelle BNP ændre sig - derfor er metricen undertiden vildledende for økonomer og investorer.

I modsætning hertil tegner det reale BNP sig for ændringer i pris, der kan forekomme på grund af inflation eller deflation. En enklere måde at forstå det reelle BNP er at tænke på det som nominelt BNP, der er blevet justeret for prisændringer.

Realt BNP bruger enten priserne i et basisår eller en BNP-deflator til at tage højde for prisændringerne. Dermed kan økonomer og investorer få en bedre idé om den reelle ændring i økonomisk aktivitet i en given periode.

Nogle almindelige misforståelser om nominelt BNP er:

1. En stigning i det nominelle BNP betyder også en stigning i den økonomiske aktivitet.

Da nominelt BNP tegner sig for alle endelige varer og tjenester i en økonomi til aktuelle markedspriser, kan vækst i denne økonomiske foranstaltning tilskrives enten en stigning i mængde eller pris.

Som sådan er det svært at bestemme, hvilke af disse faktorer der er ansvarlige for stigningen i det nominelle BNP, så økonomer og investorer vil normalt justere det for at tage højde for ændringen i prisniveauer.

2. Det er let at sammenligne nominelle BNP-målinger over tid.

Når man sammenligner BNP-tal fra forskellige tidsperioder, bruger økonomer og investorer normalt realt BNP Nominelt BNP vs. Real BNP Nominelt bruttonationalprodukt (BNP) og Real BNP kvantificerer begge den samlede værdi af alle varer, der produceres i et land om et år. Imidlertid er det reelle BNP justeret for inflation, mens det nominelle BNP ikke er det. fordi det fjerner ændringer i priser, der kan have fundet sted (som viser den reelle ændring i økonomisk produktion).

Det ville være vanskeligt at bruge det nominelle BNP, fordi det overvejer ændringen i økonomisk produktion og priser. Imidlertid vil økonomer og investorer bruge det nominelle BNP, når de sammenligner den økonomiske produktion i forskellige kvartaler inden for det samme år.

Beregning af nominelt bruttonationalprodukt

Der er et par måder at beregne det nominelle bruttonationalprodukt på:

1. Udgiftsmetode

BNP = C + I + G + (X - I)

Hvor:

  • C = Forbrugerudgifter: Den samlede mængde udgifter, som enkeltpersoner brugte på varer og tjenester til personlig brug
  • I = Forretningsinvestering: Mængden af ​​forretningsinvestering, der bruges til at investere i nye kapitalforbedringer eller forretningsudvidelser
  • G = Offentlige udgifter: Den mængde offentlige udgifter, der er til stede i økonomien, inklusive til ny infrastruktur
  • (X - I) = Netto eksport: Det beløb, et land vinder på eksport minus hvor meget det bruger på import

Udgiftsmetoden tegner sig både for mængdeforandringer og gældende markedspriser og er således en passende måde at måle det nominelle BNP på.

2. BNP-deflator-tilgang

Nominelt BNP = Realt BNP x BNP Deflator

Hvor:

  • Nominelt BNP : En økonomisk måling, der måler værdien af ​​alle økonomiske output til de gældende markedspriser
  • Realt BNP : Et økonomisk mål, der kun tager højde for ændringen i mængdeproduktion
  • BNP-deflator : En måling af prisændringen over en varighed (inflation eller deflation Deflationsdeflation er et fald i det generelle prisniveau for varer og tjenester. Sagt på en anden måde, deflation er negativ inflation. Når det sker, er værdien af valuta vokser over tid. Således kan flere varer og tjenester købes for det samme beløb.). Det beregnes som forholdet mellem nominelt BNP og realt BNP.

BNP Deflator-tilgangen kræver viden om det reelle BNP-niveau (outputniveau) og prisændringen (BNP Deflator). Når du multiplicerer begge elementer, er resultatet det nominelle BNP.

GDP Deflator: En grundig forklaring

Nominelt bruttonationalprodukt - BNP Deflato

BNP-deflatoren sporer prisændringer i et lands økonomi over tid. Det tager et basisår, hvor det nominelle BNP er lig med det faktiske BNP og sætter det lig med 100. Enhver prisændring reflekteres i det nominelle BNP, hvilket vil føre til en ændring i BNP-deflatoren.

For eksempel, hvis BNP-deflatoren er 112 året efter basisåret, indikerer det, at den gennemsnitlige pris for produktionen steg med 12%.

Eksempel

Lad os sige, at et land kun producerer en type varer - det følger nedenstående årlige tidsplan for både mængde og pris.

AntalPrisNominelt BNP
År 1100 x$ 10 =$ 1.000
År 2110 x$ 12 =1.320 $
År 3112 x$ 14 =1.568 $
År 4108 x$ 13 =1.404 $
År 5150 x$ 15 =2.250 $

Nominelt BNP er afledt ved at multiplicere det aktuelle årsmængdeproduktion med den aktuelle markedspris. I eksemplet ovenfor er det nominelle BNP i år 1 $ 1000 (100 x $ 10), og det nominelle BNP i år 5 er $ 2250 (150 x $ 15).

Ovenstående oplysninger fortæller os, at BNP mellem år 1 og år 5 kunne have steget på grund af priser (gældende inflation) eller mængdeproduktionen. Yderligere analyse ville være påkrævet for at udlede grundårsagen til BNP-stigningen.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer
  • Samlet udbud og efterspørgsel Samlet udbud og efterspørgsel Samlet udbud og efterspørgsel henviser til begrebet udbud og efterspørgsel, men anvendes i en makroøkonomisk skala. Samlet udbud og samlet efterspørgsel afbildes begge mod det samlede prisniveau i en nation og den samlede mængde udvekslede varer og tjenester
  • BNP-formel BNP-formel BNP-formlen består af forbrug, offentlige udgifter, investeringer og nettoeksport. Vi opdeler BNP-formlen i trin i denne vejledning. Bruttonationalprodukt (BNP) er den monetære værdi i lokal valuta af alle endelige økonomiske varer og tjenester, der produceres i et land i en bestemt tidsperiode.
  • Bruttonationalprodukt Bruttonationalprodukt Bruttonationalproduktet (BNP) er et mål for værdien af ​​alle varer og tjenester produceret af et lands beboere og virksomheder. Det estimerer værdien af ​​de endelige produkter og tjenester, der fremstilles af et lands beboere, uanset produktionsstedet.