Afregningsdato - Oversigt, hvordan det fungerer, tilknyttede risici

Afviklingsdato er en brancheudtryk, der henviser til den dato, hvor en handels- eller derivataftale anses for endelig, og sælgeren skal overføre ejerskabet af værdipapiret til køberen mod den passende betaling for aktivet. Det er den aktuelle dato, hvor sælgeren gennemfører overførslen af ​​aktiver, og betalingen foretages til sælgeren.

Afviklingsdato

Varigheden mellem transaktionsdatoen, også kendt som handelsdato, og afviklingsdatoen varierer afhængigt af sikkerhedstypen. F.eks. Er afviklingsdatoen for statsskuldbeviser Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (eller T-Bills for kort) et kortvarigt finansielt instrument, der udstedes af det amerikanske finansministerium med løbetid fra et par dage op til 52 uger (et år). De betragtes som en af ​​de sikreste investeringer, da de støttes af den fulde tro og kredit fra De Forenede Staters regering. er den næste hverdag, betegnet som T + 1, mens afviklingsdatoen for lagre er to hverdage, betegnet som T + 2. Afregningsdatoen ekskluderer weekender, dvs. lørdag og søndag, samt udvekslingsferie.

Resumé

  • Afviklingsdatoen er den dato, hvor en handel anses for afgjort, når sælgeren overfører ejerskabet af et finansielt aktiv til køberen mod betaling fra køberen til sælgeren.
  • Afviklingsdatoen for værdipapirer varierer fra en dag til tre dage afhængigt af sikkerhedstypen.
  • Afviklingsdatoen tager højde for antallet af dage, der er gået siden transaktionsdatoen, eksklusive weekender og børsferie.

Forståelse af afregningsdatoer

Når en investor køber en aktie, udstedes obligationer Virksomhedsobligationer Virksomhedsobligationer udstedes af virksomheder og forfalder normalt inden for 1 til 30 år. Disse obligationer tilbyder normalt et højere afkast end statsobligationer, men har større risiko. Virksomhedsobligationer kan kategoriseres i grupper afhængigt af markedssektoren, virksomheden opererer i., Derivatkontrakt eller andre finansielle instrumenter, der er to vigtige datoer at huske, dvs. transaktionsdato og afviklingsdato. Transaktionsdato er den faktiske dato, hvor handlen blev indledt.

På den anden side er afviklingsdato den sidste dato, hvor transaktionen gennemføres. Det vil sige datoen, hvor ejerskabet af værdipapiret overføres fra sælgeren til køberen, og køberen foretager betalingen for sikkerheden til sælgeren. Afviklingsdato finder ikke sted på samme dag som transaktionsdatoen, da det tager noget tid at overføre ejerskab og foretage betaling.

Tidligere er overførsel af ejerskab af værdipapirer Værdipapirer Offentlige værdipapirer eller omsættelige værdipapirer er investeringer, der handles åbent eller let på et marked. Værdipapirerne er enten egenkapital eller gældsbaserede. blev udført manuelt, hvor sikkerheden blev sendt via post, og køberen ville kun betale for sikkerheden, når certifikatet blev modtaget. På grund af den varierende leveringsperiode var det almindeligt, at priserne svingede mellem transaktionsdatoen og afviklingsdatoen.

Indførelsen af ​​elektroniske transaktioner reducerede forsinkelsen mellem transaktionsdatoen og afviklingsdatoen. Obligationer og aktier afvikles inden for to hverdage, hvorimod statsskuldbeviser og obligationer afvikles inden for den næste hverdag. Hvor perioden mellem transaktionsdatoen og afviklingsdatoen falder på en ferie eller weekend, kan ventetiden øges betydeligt.

Hvornår finder bosættelse sted?

Afviklingsdatoen er det antal dage, der er gået efter den dato, hvor køber og sælger indledte handlen. Forkortelserne T + 1, T + 2 og T + 3 bruges til at betegne afviklingsdatoen. T + 1 betyder, at handlen blev afviklet på "transaktionsdato plus en hverdag", T + 2 betyder, at handlen blev afviklet på "transaktionsdato plus to hverdage", og T + 3 betyder, at handlen blev afviklet på "transaktionsdato plus tre hverdage. ”

Forsinkelsen mellem transaktions- og afviklingsdatoer kaldes afviklingsprocessen, når køber og sælger skal opfylde deres del af forhandlingen, før transaktionen kan gennemføres.

For eksempel, hvis en investor køber Microsofts aktier mandag med en T + 2-afviklingsdato, betyder det, at transaktionen gennemføres om to arbejdsdage. Hvis der ikke er nogen helligdag inden for ugen, afsluttes handelen på onsdag. Det er datoen, hvor køberen bliver aktionær i virksomheden.

Tilsvarende, hvis køberen indleder en handel med sælgeren på fredag ​​med en T + 2-afviklingsdato, afvikles transaktionen på tirsdag. Afviklingsdatoen ekskluderer weekender, og kun mandag og tirsdag betragtes som hverdage. Afviklingsdatoer for finansielle aktiver styres af Securities Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC). US Securities and Exchange Commission eller SEC er et uafhængigt agentur for den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for gennemførelse af føderale værdipapirlove og foreslå værdipapirregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser.

Risici ved afregningsdato

Forsinkelsen mellem transaktionsdatoen og afviklingsdatoen udsætter køberen og sælgeren for følgende to risici:

1. Kreditrisiko

Kreditrisiko henviser til risikoen for tab som følge af købers manglende overholdelse af de kontraktlige forpligtelser ved handlen. Det sker på grund af den forløbne tid mellem de to datoer og markedets volatilitet. Køberen kan undlade at foretage den aftalte betaling inden afviklingsdatoen, hvilket medfører afbrydelse af pengestrømme.

2. Afviklingsrisiko

Afviklingsrisiko opstår, når en af ​​de handlende parter ikke respekterer deres del af en kontrakt med den anden part. Det sker, når sælgeren ikke leverer det underliggende aktiv, såsom obligation eller aktie, til den anden part til gengæld for betaling for udveksling af værdipapirer.

Afviklingsrisiko kan også opstå, når køberen ikke betaler til sælgeren efter overdragelsen af ​​ejerskabet af værdipapiret. Risikoen er almindelig på valutamarkedet, hvor valutaer ikke betales eller overføres på samme tid. Transaktion på tværs af forskellige tidszoner eller geografiske placeringer påvirkes også af afviklingsrisikoen.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Råvarer: Kontantafvikling vs fysisk levering Råvarer: Kontantafvikling kontra fysisk levering Afviklingsmetoderne for de fleste optioner og futureskontrakter kan være en af ​​følgende to metoder: Kontantafvikling vs fysisk levering
  • Calendar Spread Calendar Spread En kalender spread er en handelsteknik, der involverer køb af et derivat af et aktiv på en måned og salg af et derivat af det samme aktiv i
  • Options: Calls and Puts Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (strejke pris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst
  • Periode til løbetid Periode til løbetid Periode til løbetid er den resterende levetid for en obligation eller anden form for gældsinstrument. Varigheden varierer mellem det tidspunkt, hvor obligationen er udstedt, indtil dens