Forretningsetik - Oversigt, eksempler, komponenter i forretningsetik

Pr. Definition er forretningsetik de moralske principper, der fungerer som retningslinjer for den måde, en virksomhed udfører sig selv og dens transaktioner på. Skabeloner Gratis forretningsskabeloner, der kan bruges i dit personlige eller professionelle liv. Skabeloner inkluderer Excel, Word og PowerPoint. Disse kan bruges til transaktioner, juridisk, økonomisk modellering, økonomisk analyse, forretningsplanlægning og forretningsanalyse. . På mange måder gælder de samme retningslinjer, som enkeltpersoner bruger til at opføre sig på en acceptabel måde - i personlige og professionelle omgivelser - også for virksomheder.

Forretningsetik - Eksempel på Jenga

Bestemmelse af rigtigt og forkert

At handle etisk betyder i sidste ende at bestemme, hvad der er "rigtigt" og hvad der er "forkert." Grundlæggende standarder findes overalt i verden, der dikterer, hvad der er forkert eller uetisk med hensyn til forretningspraksis. For eksempel betragtes usikre arbejdsforhold generelt som uetiske, fordi de sætter arbejdere i fare. Et eksempel på dette er et overfyldt arbejdsgulv med kun et udgangsmiddel. I tilfælde af en nødsituation - såsom en brand - kunne arbejdere blive fanget eller måske blive trampet ned, når alle går mod det eneste flugtmiddel.

Mens nogle uetiske forretningsmetoder er åbenlyse eller sande for virksomheder over hele verden, forekommer de stadig. Det er sværere at afgøre, om de findes i et gråt område, hvor linierne mellem etisk og uetisk kan blive slørede at bestemme, hvilke fremgangsmåder der er etiske eller ej.

Antag for eksempel, at firma A arbejder med en kontakt hos firma B, en person, hvorigennem de forhandler alle priserne på forsyninger, de køber fra firma B. Virksomhed A ønsker naturligvis at få de bedste priser på leverancerne. Når individet fra firma B kommer til deres hjemmekontor for at forhandle om en ny kontrakt, sætter de ham op på et hotel i topklasse i den allerbedste suite og sørger for, at alle hans ønsker og behov bliver opfyldt, mens han er der.

I tekniske termer er praksis ikke ulovlig. Det kan dog betragtes som et gråt område - tæt på, men ikke fuldstændig bestikkelse - fordi individet sandsynligvis vil være mere tilbøjelig til at give Company A en prisafbrydelse på bekostning af at få det bedste tilbud til sin egen virksomhed.

Forståelse af forretningsetik i tre dele

For virkelig at nedbryde forretningsetik er det vigtigt at forstå de tre grundlæggende komponenter, som udtrykket kan dissekeres i.

# 1 Historie

Den første del er historien. Mens ideen om forretningsetik opstod sammen med oprettelsen af ​​de første virksomheder Corporation, er et selskab en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. eller organisationer, hvad der ofte omtales af udtrykket er dets seneste historie siden begyndelsen af ​​1970'erne. Dette var, da udtrykket blev almindeligt anvendt i USA. De vigtigste principper for forretningsetik er baseret i den akademiske verden og på akademiske skrifter om korrekt forretningsdrift. Grundlæggende etisk praksis er hentet gennem forskning og praktisk undersøgelse af, hvordan virksomheder fungerer, og hvordan de fungerer,både uafhængigt og med hinanden.

# 2 Skandaler

Den anden vigtige betydning bag udtrykket stammer fra dets tætte forhold og anvendelse, når skandaler Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer. I dette forekommer. Virksomheder, der sælger varer i USA, der blev oprettet ved hjælp af børnearbejde eller dårlige arbejdsforhold, er en sådan skandaløs begivenhed.

# 3 Integration

Måske er det nyeste og konstant udviklende aspekt af etik det tredje stykke - ideen om, at virksomheder bygger forretningsetik i kernen i deres virksomheder, hvilket gør dem til en standard del af deres operationelle plan Corporate Strategy Corporate Strategy fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma i modsætning til at se på konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategien. Efterhånden som verden fortsætter med at vokse mere politisk - og mere politisk korrekt - bliver et øget fokus på korrekt forretningsetik og stærk overholdelse af dem stadig mere normen.

Forretningsetik er vigtig for enhver virksomhed. De holder arbejdstagere sikre, hjælper handel og interaktion mellem virksomheder med at forblive ærlige og retfærdige og generelt giver bedre varer og tjenester. At skelne mellem, hvad en virksomhed vil og ikke vil stå for, er ikke altid det samme for hver organisation, men at kende grundlæggende etiske retningslinjer er en nøglekomponent i virksomhedens ledelse.

Yderligere ressourcer

Vi håber, du nød at læse Finance's forklaring på forretningsetik. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker. Følgende økonomiressourcer vil være nyttige til at fremme din økonomiske uddannelse:

  • Etiske vs. juridiske standarder i økonomi Etiske vs. juridiske standarder Etiske vs. juridiske standarder: hvad er forskellen? At træffe beslutninger, der både er etiske og respekterer love, er noget, som investeringsfagfolk har
  • IFRS-standarder IFRS-standarder IFRS-standarder er International Financial Reporting Standards (IFRS), der består af et sæt regnskabsregler, der bestemmer, hvordan transaktioner og andre regnskabshændelser skal rapporteres i årsregnskabet. De er designet til at bevare troværdighed og gennemsigtighed i den finansielle verden
  • Intern kontrol Intern kontrol Intern kontrol er politikker og procedurer, som ledelsen har indført for at sikre, at blandt andet selskabets årsregnskab er pålidelig. Nogle interne kontroller, der er relevante for en revision, omfatter bankafstemninger, adgangskodekontrolsystemer til regnskabssoftware og observationer af lager.
  • Sarbanes-Oxley Act Sarbanes Oxley Act Sarbanes-Oxley Act er en amerikansk føderal lov, der har til formål at beskytte investorer ved at gøre virksomhedsoplysninger mere pålidelige og nøjagtige.