Roll Up-strategi - Oversigt, praktisk eksempel, hvordan det fungerer

En roll up-strategi er processen med at erhverve og fusionere flere mindre virksomheder i samme branche og konsolidere dem til en stor virksomhed. Kombination af små firmaer i et større firma giver sidstnævnte mulighed for at samle deres ressourcer sammen, skære ned på driftsomkostninger og øge indtægterne Salgsindtægter Salgsindtægterne er den indkomst, en virksomhed modtager fra sit salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. .

Roll Up-strategi

Det konsoliderede selskab kan udvide sit geografiske rækkevidde til at omfatte markeder Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM), også kaldet det samlede tilgængelige marked, er den samlede indtægtsmulighed, der er tilgængelig for et produkt eller en tjeneste, hvis den betjenes af den mindre virksomheder. Det kan også tilbyde en bredere vifte af produkter og tjenester end en enkelt, mindre virksomhed. Derfor har investorer og aktionærer fordelene ved en stor pulje af investeringer.

Praktisk eksempel på en roll up-strategi

Antag, at firma XYZ beskæftiger sig med samling af computerudstyr i Nordamerika. For nylig oplevede virksomheden vækst i indtægter, men dens driftsomkostninger Lageromkostninger Lageromkostninger, også kendt som produktomkostninger, henviser til de direkte omkostninger forbundet med fremstilling af produkter til indtægtsgenerering. Før lagerbeholdningen sælges, registreres den på balancen som et aktiv. Salg af disse produkter flytter lagerbeholdning fra balancen til omkostninger ved solgte omkostninger (COGS) i resultatopgørelsen. fortsatte med at stige, da det kilder til noget tilbehør, der anvendes i computersamling fra andre virksomheder. Virksomheden XYZ planlægger at udvide sine aktiviteter ved at erhverve to små firmaer, der fremstiller nogle af de komponenter, det bruger i sine kerneforretninger.

For at understøtte roll-up-strategien låner virksomheden 1,2 millioner dollars. Det bruger midlerne til at erhverve de to mindre virksomheder, Company ABC og Company JKL. Virksomhed ABC handler med RAM-chipsproduktion, en væsentlig komponent, som Company XYZ bruger til computersamling, og dens årlige omsætning er i gennemsnit 300.000 $. XYZ og ABC er enige om en anskaffelsespris på $ 450.000.

Det andet målfirma er Company JKL, der handler med distribution af computertilbehør, og dets indtægter er i gennemsnit 550.000 $. Det opererer også i Europa og Sydøstasien. XYZ og JKL er enige om en anskaffelsesværdi på $ 600.000.

Købet af selskaber ABC og JKL vil hjælpe selskabet XYZ med at reducere sine driftsomkostninger og udvide sine aktiviteter i Europa og Sydøstasien.

Fordele ved en Roll Up-strategi

Virksomheder, der bruger en roll up-strategi i deres udvidelsesplaner, har forskellige fordele. Ved hjælp af eksemplet med Company XYZ giver implementering af en roll up-strategi følgende fordele:

1. Stordriftsfordele

Før virksomheden erhvervede ABC og JKL, havde virksomheden XYZ behov for at outsource RAM-chips, da de er en del af de komponenter, der bruges i computermontering. Det var også nødvendigt at stole på andre distributionskanaler for at levere sine færdigt samlede computere. Med overtagelsen af ​​de to mindre virksomheder nedskærer Company XYZ de omkostninger, det tidligere har haft for sourcing af RAM-chips og distribution af sine produkter på markedet.

Desuden giver overtagelsen af ​​Company JKL, der opererer i Europa og Sydøstasien, virksomheden adgang til et bredere marked for sine produkter. Derfor benytter man stordriftsfordele ved at udnytte stordriftsfordele Størrelsesfordele ved stordriftsfordele til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste omkostninger pr. Enhed og den producerede mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, vejledning, det kan reducere produktionsomkostningerne og øge sine indtægter.

2. Krydssalg

Bortset fra at levere samlet computerudstyr, vil XYZ nu nyde at sælge en bredere vifte af produkter, inklusive RAM-chips og andet computer tilbehør. Krydssalg giver erhververen en konkurrencemæssig fordel sammenlignet med andre konkurrenter, der kun sælger samlede computere. Den vigtigste afhentning i krydssalg er den eksponentielle vækst, som virksomheden forventer af at sælge tilføjede produkter og tjenester til et bredere publikum.

3. Flere arbitrage

Multiple arbitrage er processen med at øge virksomhedens værdi uden at foretage operationelle forbedringer. At erhverve mindre virksomheder medfører sammenlægning af ressourcer og indtægter, hvilket tilføjer virksomheden mere værdi.

Start FMVA FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Trin i en rullende strategi

Implementering af en roll up-strategi medfører udfordringer, og processen kan spores ud, hvilket resulterer i en for tidlig transaktion. En virksomhed, der implementerer en roll up-strategi, skal følge følgende trin:

1. Dann et dedikeret erhvervelsesteam

For at realisere en vellykket erhvervelse skal der dannes et separat team med den nødvendige ekspertise. Opkøbsteamet skal ideelt set have følgende sæt færdigheder:

  • Udvikling af vindende roll-up formler
  • Finans og regnskab
  • gyldige
  • Identifikation af potentielle mål
  • Gode ​​forhandlingsevner

2. Flet erhvervede forretningsaktiviteter

For at få succes i roll-up-strategien skal de overtagende være opmærksomme på deres erhvervede virksomheder. En måde at opnå dette på er ved at fusionere de erhvervede virksomheder i en enkelt enhed.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • Horisontal erhvervelse Horisontal erhvervelse En vandret erhvervelse er en strategi, der involverer en eller flere organisationer i samme branche, der overtager eller fusionerer med en anden.
  • Fjendtlig overtagelse Fjendtlig overtagelse En fjendtlig overtagelse i fusioner og overtagelser (M&A) er et andet selskabs (kaldet overtagende) erhvervelse af et målselskab ved at gå direkte til målselskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmagtstemme. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig
  • White Knight White Knight En hvid ridder er et firma eller et individ, der erhverver et målfirma, der er tæt på at blive overtaget af en sort ridder. En hvid ridderovertagelse er den foretrukne mulighed for en fjendtlig overtagelse af den sorte ridder, da hvide riddere foretager en 'venlig erhvervelse' ved generelt at bevare det nuværende ledelsesteam