Markedsmanipulation - Oversigt, hvordan det fungerer og teknikker

Markedsmanipulation henviser til kunstig inflation eller deflation af prisen på et værdipapir. Også kendt som kursmanipulation eller aktiemanipulation, det involverer bogstavelig manipulation af et finansielt marked til personlig gevinst. Det betyder at påvirke værdipapirernes adfærd med den hensigt at gøre det.

Markedsmanipulation

Markedsmanipulation kan være vanskelig for myndigheder og markedsregulatorer Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission eller SEC er et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for at gennemføre føderale værdipapirlove og foreslå værdipapirregler. Det er også ansvarligt for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser for at opdage, da flere variabler påvirker kursbevægelsen på et værdipapir. Nogle af disse variabler er måske ikke engang perfekt kvantificerbare. Men når det opdages, er markedsmanipulation mødt med et alvorligt civilretligt ansvar.

Resumé

  • Markedsmanipulation henviser til kunstig inflation eller deflation af prisen på et værdipapir.
  • Markedsmanipulation kan være vanskelig ikke kun for myndigheder, men også for manipulatoren.
  • Der er to vigtige teknikker til markedsmanipulation: pump og dump og poop og scoop.

Hvorfor er markedsmanipulation vanskelig?

Markedsmanipulation kan være vanskelig ikke kun for myndigheder, men også for manipulatoren. Disse vanskeligheder forværres af stigningen i markedets størrelse og antallet af deltagere i det.

Derfor er det lettere for en at manipulere priserne på aktierne i et lille firma, som en ørebeholdning. Dette skyldes, at andre markedsdeltagere og regulatorer har tendens til at være mere opmærksomme på virksomheder med mellemstore eller store markedsværdier Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder.

Hvordan fungerer markedsmanipulation?

Der er flere måder at manipulere lagerbeholdning Hvad er en bestand? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. priser på markedet. Deflatering af prisen på et værdipapir kan opnås ved at placere en betydelig stor mængde lille ordre til en pris, der er lavere end den aktuelle markedspris for denne sikkerhed.

Investorer fortolker det som et signal om, at der er noget galt med virksomheden. En negativ opfattelse skubber investorer til at sælge værdipapirerne og presser dermed aktiekursen endnu lavere.

En af måderne til at inflere prisen på et værdipapir er ved at placere et lige antal købs- og salgsordrer til den samme sikkerhed samtidigt, men ved at bruge forskellige mæglere. Således annullerer ordrene hinanden.

Det store antal udførte ordrer giver en investor et indtryk af, at der er en øget interesse for værdipapiret. Dette overbeviser dem om muligheden for fremtidig prisforbedring, så køber de den sikkerhed, som i sidste ende ender med at skubbe den faktiske aktiekurs højere.

Teknikker til markedsmanipulation

Markedsmanipulationsteknikker involverer spredning af falske oplysninger via online kanaler, der ofte besøges af investorer. Spærringen af ​​dårlig information på opslagstavler kan, når det kombineres med markedssignaler, der synes legitime på overfladen, tilskynde handlende til at udføre en given handel.

De to vigtigste teknikker til markedsmanipulation er:

1. Pump og dump

Pump og dump er en manipulationsteknik, der bruges ofte for at kunstigt opblåse sikkerhedsprisen. Manipulatoren bliver derefter udsolgt, og tilhængere har en overvurderet sikkerhed. Dette fungerer på aktier med mikro-markedsværdi.

2. Poop og Scoop

Poop and scoop-teknikken bruges ikke så ofte som pumpe og dump. Her deflateres prisen på aktierne i et mellemstort eller stort selskab kunstigt. Når det sker, køber manipulatoren de undervurderede aktier og giver dermed overskud.

Poop og scoop er sjældnere, fordi det er væsentligt hårdere at kunstigt påvirke priserne på et godt selskab.

Valutamanipulation

Dette er også en type markedsmanipulation, men betragtes som en anden klasse, da den udføres af juridiske myndigheder som centralbanker og suveræne regeringer. Valutamanipulation er ikke effektivt ulovlig, men er afskåret og betragtes som værende forsømmelse af Verdenshandelsorganisationen (WTO).

Handelspartnere kan også vælge at pålægge valutamanipulatorer sanktioner. Under det flydende valutakurssystem kan lande tømme eller oppumpe værdien af ​​deres egen valuta i modsætning til værdien i andre lande. De kan devalueres ved at sælge statsobligationer Obligationer Obligationer er obligationer med fast indkomst, der udstedes af virksomheder og regeringer for at rejse kapital. Obligationsudstederen låner kapital fra obligationsejeren og foretager faste betalinger til dem med en fast (eller variabel) rente i en bestemt periode. eller udskrive valuta for at gøre eksporten billigere og importen dyrere og derved afhjælpe ubalancer i handelen.

Lær mere

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Handelsvolumen Handelsvolumen Handelsvolumen, også kendt som handelsvolumen, refererer til mængden af ​​aktier eller kontrakter, der tilhører en given sikkerhed, der handles dagligt
  • Insiderhandel Insiderhandel henviser til praksis med at købe eller sælge et børsnoteret selskabs værdipapirer, mens de er i besiddelse af væsentlig information, der er
  • Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortsigtede finansielle instrumenter, der enten udstedes til aktier eller til gældsinstrumenter i et børsnoteret selskab. Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion.
  • Markedsdynamik Markedsdynamik Markedsdynamik henviser til de kræfter, der påvirker priser og adfærd hos producenter og forbrugere. Kræfterne resulterer i oprettelse af prissignaler