Gribfonde - Forstå hvordan Gribsfonde fungerer

Gribfonde er en delmængde af hedgefonde, der investerer i nødlidende værdipapirer, der har stor chance for misligholdelse. Fonden køber risikable gældsinstrumenter til højt nedsatte priser på det sekundære marked Sekundært marked Det sekundære marked er, hvor investorer køber og sælger værdipapirer fra andre investorer. Eksempler: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). og fordele ved at anlægge sag mod udstederne for inddrivelse af gæld. Vulture-porteføljeforvaltere søger investeringer, der tilbyder meget højt potentielt afkast Return of Return Return of Rate (ROR) er gevinsten eller tabet af en investering over en periode, der er sammenlignet med de oprindelige omkostninger ved investeringen udtrykt som en procentdel. Denne vejledning lærer de mest almindelige formler på grund af deres høje risiko for misligholdelse.

Gribsfonde er hovedsageligt målrettet mod obligationer med fast indkomst Værdipapirer med fast indkomst Rentepapirer er en type gældsinstrument, der giver afkast i form af regelmæssige eller faste rentebetalinger og tilbagebetalinger af f.eks. Obligationer med højt udbytte eller aktier, der er i eller nærmer sig konkurs. Disse instrumenter er ofte i form af statsgæld i nødlidende lande.

Hvordan fungerer gribsmidler?

”Grib” er en metafor, der sammenligner gribemidler med gribes opførsel, fugle, der byder på slagtekroppe for at udtrække alt, hvad de kan fra deres forsvarsløse ofre. Gribsfonde beskæftiger sig med nødlidende værdipapirer Bekæmpet gæld Gæld med nødlidende værdi henviser til værdipapirerne i en regering eller et selskab, der enten er misligholdt, er under konkursbeskyttelse eller er i økonomisk nød og bevæger sig mod de førnævnte situationer i den nærmeste fremtid. Det inkluderer alle kreditinstrumenter, der handler med en betydelig rabat, som har et højt misligholdelsesniveau og er i eller nær konkurs. Fondene køber værdipapirer fra kæmpende debitorer med det formål at opnå betydelige monetære gevinster ved at anlægge inddrivelseshandlinger mod ejerne. I fortiden,gribfonde har haft succes med at bringe genopretningsaktioner mod suveræne regeringer og opnå fortjeneste fra en allerede kæmpende økonomi.

Viljen og evnen til at sagsøge for genopretning er den centrale strategi for gribfonde. De lægger pres på skyldnerne for at indfri deres gæld, selv når skyldnerne er i økonomisk nød. Nogle gange forsøger midlerne at få tilknytning til landets oversøiske aktiver som en måde at inddrive deres investering på. For eksempel forsøgte det USA-baserede investeringsadministrationsfirma, FG Hemisphere, at få en tilknytning til DRC Congos Washington-ambassade for en gæld på 100 millioner dollars, som regeringen skyldte dem. Sådanne handlinger belaster skyldneren og komplicerer deres økonomiske styringsprocesser, når de forsøger at omstrukturere deres gæld.

Ældre sager, der involverer gribsmidler

I den seneste tid har der været et par tilfælde, der involverer venturefonde og statsgæld. Disse tilfælde inkluderer:

Argentina

Argentina misligholdte sin gæld på 82 mia. Dollar i statsgæld under sin økonomiske krise i 2001. Nogle af disse gæld blev købt på det sekundære marked af gribfonde. Landet indvilligede i at betale seks gribefonde og forhandlede om en samlet udbetaling på 6,4 milliarder dollars i 2016.

Puerto Rico

Puerto Rico indgav for nylig konkurs på grund af manglende evne til at betjene sin gæld. Medierapporter viser, at landets agenturer skylder cirka 120 milliarder dollars til sine kreditorer. Nogle af disse kreditorer omfattede Oppenheimer Funds og Aurelius Capital. Disse kreditorer har dannet en ad hoc-forhandlingsgruppe for konkurs for at forsøge at nå til en løsning.

DR Congo

Den Demokratiske Republik Congo har været i en gældskrise i lang tid. Mange kreditorer har truet med at sagsøge landet for at inddrive deres gæld. FG Hemisphere indgav for nylig sagsanlæg mod landet i et forsøg på at inddrive gæld, efter at en domstol i Jersey tildelte virksomheden 100 millioner dollars mod det DRC-ejede mineselskab, Gecamines. Gribfonden havde købt gælden for 3 millioner dollars fra Jugoslavien, og gælden er vokset til over 100 millioner dollars inklusive renter. I 2012 blokerede Privy Council i London prisen efter en vellykket appel fra Gecamines.

Hvad er der galt med gribsmidler?

Gribsmidler er blevet kritiseret for at drage fordel af lande, der er i økonomisk nød. Den tidligere britiske finansminister Gordon Brown beskrev gribfonders handlinger som ”moralsk skandaløse” for at forsøge at drage fordel af gældslettelsesprogrammer for fattige lande, der har til formål at uddanne børn og tackle det stigende fattigdomsniveau. I lande som Zambia og Argentina blev uddannelsesbudgettet fx skåret ned for at lette domstolspræmier for gribfonde. I en IMF-rapport fra 2007 om gribefonde blev det rapporteret, at 11 ud af 24 udviklingslande var involveret i juridiske stridigheder med gribfonde.

Gribsmidler er også blevet kritiseret for deres gældsinddrivningsmekanismer. Disse midler køber gæld til dybe rabatter med det formål at sagsøge debitorer for inddrivelse af beløb, der overstiger de oprindelige gældsbeløb (på grund af renter og bøder på gælden). Fondene har en gennemsnitlig inddrivelsesrate på 5 til 20 gange deres oprindelige investering, og dette sætter deres afkast på 300% til 2.000%, hvilket betragtes som strafbart for debitorer. Fondene afviser også regelmæssigt invitationer til at deltage i gældsstrukturering i stedet for at forfølge retslige skridt for gældens pålydende værdi plus eventuelle yderligere renter, bøder, restancer og advokatgebyrer.

Gribfonde modvirker dog det:

1 - De forsøger blot at opkræve en gæld, der er lovligt skyldt dem

2 - De skabte ikke udstederens økonomiske problemer

Lovgivning mod gribsmidler

USA var det første land, der indførte lovgivning for at forhindre gribefonde i at drage fordel af misligholdt statsgæld. (Med næsten $ 20 billioner i udestående gæld kan det have set lidt fremad.) Regningens tilhængere ønskede at begrænse det beløb, som en domstol kunne tildele kreditorer. Regningen blev dog stemt ned af den amerikanske kongres. Andre lande, der indførte og vedtog lignende lovgivning mod sekundære kreditorer, inkluderer Storbritannien, Belgien, Jersey, Australien og Isle of Man. Lovgivningen fra 2010 i det britiske parlament fjernede gribsmidlers mulighed for at indgive inddrivelseshandlinger ved de britiske domstole.

De Forenede Nationers Generalforsamling indførte en konkurslov for suveræne nationer i 2014, som ville kræve, at gribsmidler blev udelukket fra omstruktureringsprocessen. Medlemmerne stemte 124-11 for den nye konkursproces. Det er dog værd at bemærke, at de, der stemte for denne foranstaltning, er dem, der sandsynligvis er statsgælde snarere end gribfondinvestorer.

Nødlidende værdipapirer

Nødsikrede værdipapirer er finansielle instrumenter, der nærmer sig eller allerede går gennem konkurs. På grund af deres høje risiko og udstederens manglende evne til at betjene gælden er disse instrumenter faldet i værdi. Investorer, der køber disse værdipapirer på det sekundære marked, har potentiale til at tjene højt afkast. Disse værdipapirer har en kreditvurdering på CCC eller derunder fra topvurderingsbureauer som Moody's, S&P og Fitch Group og har forventet afkast på mere end 1000 basispoint over risikofrie værdipapirer som f.eks. Britiske statsobligationer.

Yderligere ressourcer

Vi håber, du har nydt at læse Finance's forklaring på Gribsfonde. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Gældskapacitet Gældskapacitet Gældskapacitet henviser til den samlede gæld, en virksomhed kan pådrage sig og tilbagebetale i henhold til vilkårene i gældsaftalen.
  • Junk Bonds Junk Bonds Junk Bonds, også kendt som high-yield obligationer, er obligationer, der klassificeres under investeringsklasse af de tre store ratingbureauer (se billedet nedenfor). Uønskede obligationer har en højere risiko for misligholdelse end andre obligationer, men de betaler højere afkast for at gøre dem attraktive for investorer.
  • Likvidationsværdi Likvidationsværdi Likvidationsværdi er et skøn over den endelige værdi, som indehaveren af ​​finansielle instrumenter modtager, når et aktiv sælges eller afvikles.
  • Rating Agency Rating Agency Et ratingbureau er et selskab, der vurderer den økonomiske styrke for virksomheder og offentlige enheder, især deres evne til at møde hovedstol og