Earned Premium - Oversigt, hvordan man beregner, eksempler

En optjent præmie repræsenterer præmier optjent på den del af en forsikringsaftale, der er udløbet. Præmierne forbundet med den aktive del af en forsikringskontrakt betragtes som uoptjente, da forsikringsselskabet Liv- og sundhedsforsikringsselskaber Livs- og sundhedsforsikringsselskaber (L&H) er virksomheder, der dækker risikoen for tab af liv og medicinske udgifter på grund af sygdom eller skader . Kunden - køberen af ​​forsikringspolicen - betaler en forsikringspræmie for dækningen. tager stadig en risiko for at generere præmierne.

Optjent Premium

Resumé

  • En optjent præmie repræsenterer præmier optjent på den del af en udløbet forsikringskontrakt.
  • Der er to metoder, som forsikringsselskaber bruger til at indberette deres optjente præmier: regnskabsmetoden og eksponeringsmetoden.
  • Faktiske metoder til registrering af præmierne kan være meget mere komplekse.

Forståelse af optjent premium

Når et forsikringsselskab skriver en forsikringskontrakt, påtager de sig økonomisk risiko Finansiel risikomodellering i løbet af kontrakttiden. For eksempel, hvis du køber forsikring på din bil, og din bil er ramt og beskadiget, skal forsikringsselskabet betale et bestemt beløb for at betale for skaden.

Af denne grund betragter forsikringsselskaber præmier på en forsikringskontrakt, der ikke er optjent, indtil kontrakten er udløbet. Når kontrakten er udløbet, påtager forsikringsselskabet sig ikke længere nogen økonomisk risiko, og præmien betragtes som optjent.

Optjent Premium

Diagrammet ovenfor kan hjælpe med at forstå, hvordan optjente præmier fungerer. Mens forsikringsselskabet muligvis har samlet en forudbetalt præmie på kontraktens startdato, er den optjente præmie kun det vurderede beløb for denne præmie indtil den aktuelle dato.

Uoptjente præmier

Uoptjente præmier er præmier, der er opkrævet af forsikringsselskabet, hvor den underliggende del af forsikringskontrakten ikke er udløbet. I tilfælde af, at kontrakten ophører for tidligt, vil præmierne blive returneret til forsikringstageren.

Antag for eksempel, at en kunde købte et års bilforsikringspolice og forudbetalt i seks måneders præmier til $ 100 pr. Måned. Efter en måned regner bilen dog med en ulykke, der kræver, at forsikringsselskabet godtgør forsikringstageren. Assurandøren tjener $ 100 som optjente præmier og returnerer $ 500 til den forsikrede som uoptjente præmier.

Metoder til beregning af optjent præmie

Der er to hovedmetoder til beregning af den optjente præmie:

1. Regnskabsmetode

Regnskabsmetoden tager antallet af dage siden begyndelsen af ​​en forsikringskontrakt og ganger tallet med den optjente præmie hver dag. Det er den mest almindelige metode til beregning af optjent præmie og afspejler nøjagtigt de beløb, forsikringsselskaber foretager på specifikke kontrakter.

2. Eksponeringsmetode

Eksponeringsmetoden er meget mere kompleks og datadrevet end regnskabsmetoden. Det bruger historiske data til at estimere værdien af ​​forsikringskontrakter. Det ser på risikoen for udbetaling og den estimerede opkrævning af præmier.

Eksempel ved anvendelse af regnskabsmetode

Antag, at et forsikringsselskab skriver en etårig bilforsikringskontrakt med en præmie på $ 100 pr. Måned. Forsikringstageren forudbetaler præmier til seks måneder. Efter tre måneder, hvad ville den optjente præmie være under regnskabsmetoden og eksponeringsmetoden?

Ved hjælp af regnskabsmetoden multiplicerer du blot den månedlige præmie med antallet af udløbne måneder. Derfor ville den optjente præmie være $ 300 (3 måneder x $ 100 / måned). Det resterende beløb af forudbetalte præmier vil blive returneret til forsikringstageren og vil blive betragtet som ufortjente præmier ($ 300).

Eksempel ved anvendelse af eksponeringsmetode

Ved hjælp af eksponeringsmetoden skal kunden se på historiske risikoniveauer. Hvis virksomheden besluttede, at chancen for udbetaling af den givne kontrakt er 5% med en udbetaling på $ 1.000, skal risikoniveauet tages med i beregningen af ​​den optjente præmie ved at se på den uoptjente del.

$ 1.000 x 5% = $ 50 og $ 100 x 95% = $ 95; $ 45 (forskellen mellem den forventede værdi af optjent præmie og den forventede værdi af udbetalinger) ville være forsikringsselskabets månedlige forventede værdi af fortjeneste fra forsikringspolicen.

Andre overvejelser

Mens ovenstående eksempler på beregning af optjente præmier kan hjælpe forbrugerne med at forstå dem, er de forenklinger af modeller, der bruges af forsikringsselskaber. Forsikringsselskaber bliver fortsat mere nøjagtige og datadrevne i den måde, de strukturerer politikker på.

Derudover indeholder forsikringskontrakter bestemmelser, der kan annullere dem og påvirke optjente præmier. For eksempel, hvis en kunde tegnede en livsforsikringspolice og ikke specificerede en alvorlig medicinsk tilstand, ville kontrakten være ugyldig. Derfor vil forsikringsselskabet beholde de uoptjente præmier som optjente præmier.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kommerciel forsikringsmægler Kommerciel forsikringsmægler En kommerciel forsikringsmægler er en person, der har til opgave at fungere som formidler mellem forsikringsudbydere og kunder. Eksistensen af ​​kommercielle forsikringsmæglere går langt med at forhindre kunder i at gå vild i havet af pålidelige og skruppelløse forsikringsudbydere.
  • HMO vs PPO HMO vs PPO: Hvad er bedre? At få den bedste sundhedspleje kræver ofte valg mellem en HMO og PPO. Du skal være i stand til at træffe en informeret beslutning om, hvilken plan der fungerer bedst.
  • Ejendoms- og ulykkesforsikringsselskaber Ejendoms- og ulykkesforsikringsselskaber Ejendoms- og havariforsikringsselskaber er virksomheder, der dækker aktiver (f.eks. Hus, bil osv.) Og også ansvarsforsikring for ulykker, kvæstelser og skader på andre mennesker eller deres ejendele.
  • Variabel livsforsikring Variabel livsforsikring Variabel livsforsikring er en form for livsforsikring, der kombinerer egenskaberne ved livsforsikring og investering. Karakteristika: politiske lån