Månedlige tilbagevendende indtægter - Definition, typer, hvordan man beregner

Månedlig tilbagevendende omsætning (MRR) er en finansiel måling, der viser den omsætning, som en virksomhed forventer at modtage månedligt fra kunder for at give dem produkter eller tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse , opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra. I det væsentlige måler MRR virksomhedens normaliserede månedlige omsætning. Indtægtsnormalisering er kritisk for virksomheder, der tilbyder forskellige prisplaner for deres produkter eller tjenester.

Månedlige tilbagevendende indtægter

MRR giver et gennemsnitligt antal for en virksomheds gentagne månedlige indtægter. Det bruges ofte af Software-as-a-Service (SaaS) virksomheder, der genererer indtægter ved hjælp af en abonnementsbaseret model.

Selvom MRR ikke er anerkendt af regnskabsstandarderne som GAAP GAAP GAAP eller generelt accepterede regnskabsprincipper, er det et almindeligt anerkendt sæt regler og procedurer designet til at styre virksomhedsregnskab og finansiel rapportering. GAAP er et omfattende sæt regnskabspraksis, der blev udviklet i fællesskab af Financial Accounting Standards Board (FASB) og IFRS, og investorer overvåger stadig metricen. Ved at analysere en virksomheds MRR-tendens fra måned til måned kan investorer hurtigt evaluere dens vækst. Derfor rapporterer de fleste offentlige virksomheder, der bruger en SaaS-forretningsmodel, metricen i deres kvartals- og årsrapporter.

Hvornår bruger vi månedlige tilbagevendende indtægter?

Månedlige tilbagevendende indtægter tilbyder nogle vigtige applikationer til virksomheder. For det første beregner virksomheder metricen for finansiel prognose Finansiel prognose Finansiel prognose er processen med at estimere eller forudsige, hvordan en virksomhed vil klare sig i fremtiden. Denne guide til, hvordan man opbygger en økonomisk prognose. Konsistens og forudsigelighed af MRR sikrer, at en virksomhed let kan forudsige sin fremtidige omsætning. Når en virksomhed ser flere perioder med ensartede månedlige tilbagevendende indtægter, kan den let modellere indtægter ind i fremtiden.

Månedlige tilbagevendende indtægter bruges til at evaluere en virksomheds væksttendenser. Igen giver MRR en jævn og normaliseret oversigt over indtægterne. Således kan en virksomhed bestemme ensartede og sammenlignelige væksttendenser.

Typer af MRR

MRR kan også opdeles i flere komponenter, der afslører, hvordan indtjeningen tjenes. Typerne af månedlige tilbagevendende indtægter inkluderer følgende:

  • Ny MRR: Yderligere MRR optjent fra nye kunder
  • MRR-udvidelse: Yderligere MRR optjent fra nuværende kunder
  • Churned MRR: MRR forsvandt på grund af kundernes annullering af abonnementer

De tre MRR-komponenter ovenfor giver os mulighed for at beregne Net New MRR . Den nye nye MRR angiver kilderne til MRR, der forårsager en stigning eller et fald i forhold til den foregående periode.

Sådan beregnes MRR?

MRR kan generelt beregnes på to måder:

1. Fra indtægterne pr. Kunde

Den nemmeste metode til at beregne den månedlige tilbagevendende omsætning er ved at bestemme den månedlige tilbagevendende omsætning pr. Kunde. Først beregner vi den månedlige omsætning fra hver kunde. Derefter finder vi summen af ​​alle indtægter fra kunder.

2. Brug af gennemsnitlig omsætning pr. Bruger (ARPU)

En anden metode til beregning af MRR er ved hjælp af den gennemsnitlige indtægt pr. Bruger (ARPU) Gennemsnitlig indtægt pr. Bruger (ARPU) Gennemsnitlig indtjening pr. Bruger (ARPU), også kendt som gennemsnitsindtægten pr. Enhed, er en ikke-GAAP-måling, der almindeligvis bruges af digital medievirksomheder, sociale medievirksomheder og telekommunikationsvirksomheder til at vurdere deres indtægtsgenererende kapacitet pr. kunde-niveau. . Det første trin i denne metode er beregningen af ​​den månedlige ARPU. Det kan gøres ved hjælp af følgende formel:

ARPU-formel

Bemærk, at alle tal, der anvendes i formlen ovenfor, skal bestemmes på en månedlig basis.

Efter at have identificeret virksomhedens månedlige ARPU skal du beregne MRR ved hjælp af nedenstående formel:

MRR-prøveberegning

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Årlige tilbagevendende indtægter (ARR) Årlige tilbagevendende indtægter (ARR) Årlige tilbagevendende indtægter (ARR) refererer til indtægter, normaliseret på årsbasis, som en virksomhed forventer at modtage fra sine kunder for at give dem produkter eller tjenester. I det væsentlige er årlig tilbagevendende omsætning en måling af forudsigelige og tilbagevendende indtægter genereret af kunder inden for et år.
  • Gennemsnitlig omsætning pr. Betalende bruger (ARPPU) Gennemsnitlig omsætning pr. Betalende bruger (ARPPU) Gennemsnitlig omsætning pr. Betalende bruger (ARPPU) er en ikke-GAAP-metric, der bruges til at vurdere den gennemsnitlige omsætning genereret fra en betalende kunde. Selvom det svarer til den gennemsnitlige omsætning pr. Bruger (ARPU), er den grundlæggende forskel med ARPPU, at beregningen af ​​metricen kun involverer aktive betalende kunder og ikke virksomhedens hele kundebase.
  • Indtægtsstrømme Indtægtsstrømme Indtægtsstrømme er de forskellige kilder, hvorfra en virksomhed tjener penge på salg af varer eller levering af tjenester. De typer indtægter, som en virksomhed registrerer på sine konti, afhænger af de typer aktiviteter, der udføres af virksomheden. Se kategorier og eksempler
  • Startværdiansættelsesmålinger Startværdiansættelsesmetrics (for internetfirmaer) Startup-vurderingsmetrics for internetfirmaer. Denne vejledning skitserer de 17 vigtigste metrics til vurdering af e-handel for internet begynder at blive værdsat