Vertical Equity - Oversigt, vertikale beskatningsordninger, eksempel

Lodret egenkapital er en beskatningsmetode, hvor individets personlige indkomstskattepligt stiger, når deres indkomst stiger. Det er baseret på princippet om, at enkeltpersoner med højere indkomster og flere aktiver skal betale en højere indkomstskat end andre. Det modsatte af det lodrette aktiesystem er det vandrette aktiesystem.

Lodret egenkapital

I henhold til det horisontale system er alle borgere i et land underlagt det samme absolutte beløb i form af skatter. Princippet bag det horisontale aktiesystem er, at da staten betragter alle borgere som lige og garanterer dem lige juridiske rettigheder, skal den pålægge den samme skattepligtige indkomstskat, der skal betales Indkomstskat, der skal betales, er et udtryk, der gives til en virksomheds organisations skattepligt over for regeringen, hvor det fungerer. Forpligtelsesbeløbet vil være baseret på dets rentabilitet i en given periode og de gældende skattesatser. Betalbar skat betragtes ikke som en langsigtet forpligtelse, men snarere som en gældsforpligtelse på dem.

Evne til at betale princippet

Skattebyrden skal fordeles ligeligt mellem alle statsborgere i en stat. Princippet om "betalingsevne" siger, at den samlede skat, som en person betaler, skal være proportional med den samlede formue, de skabte, eller deres kapacitet til at bære den givne skattebyrde.

Typer af vertikalt ligeværdige beskatningsordninger

Der er tre typer lodrette aktier: proportional beskatning , regressiv beskatning og progressiv beskatning .

1. Proportionel beskatning

Under proportionale skattesystemer betaler alle enkeltpersoner den samme procentdel af deres indkomst som indkomstskat. Efterhånden som en persons formue øges, øges det absolutte beløb for skatteforpligtelsen forholdsmæssigt og omvendt.

2. Progressiv beskatning

Under progressive beskatningsordninger stiger procentdelen af ​​indkomst, der betales som indkomstskat, også efterhånden som formuen stiger, og omvendt. I et progressivt skattesystem Progressiv skat En progressiv skat er en skattesats, der stiger, når den skattepligtige værdi stiger. Det er normalt opdelt i skatteklasser, der udvikler sig til successivt højere satser. For eksempel kan en progressiv skatteprocent bevæge sig fra 0% til 45%, fra de laveste og højeste parenteser, der er flere indkomstskatgrupper, og enkeltpersoner kategoriseres i forskellige parenteser efter at have taget højde for deres årlige indkomst, kapitalgevinster, renteindtægter, beskæftigelsesydelser mv.

De effektive skattesatser er de højeste for de højeste indkomster i et bestemt land, hvilket betyder, at en millionær betaler en højere andel af deres indkomst i form af skat i modsætning til en middelklasseskolelærer.

3. Regressiv beskatning

Under regressive skatteordninger betaler lavere lønmodtagere en højere skat til staten. Regressiv skat Regressiv skat En regressiv skat er en skat, der anvendes på en måde, hvor skattesatsen falder med stigningen i skatteydernes indkomst. Det regressive skattesystem lægger mere byrde på demografien med lav indkomst snarere end befolkningen med høj indkomst. eksisterer ikke længere i det moderne kapitalistiske samfund.

Praktisk eksempel - lodret egenkapital

Under et vertikalt retfærdigt regime, som fulgt i USA, beskattes forskellige dele af en skatteyders indkomst til forskellige satser. Ifølge US Internal Revenue Service (IRS) beskattes de første $ 8.025 $ optjent af en person med 10%.

Følgende $ 24.525 beskattes med en sats på 15%. De næste $ 49.100 beskattes med 25%, og de sidste $ 18.350 opkræves til 28%. Den højeste føderale skatteklasse for ethvert indkomstbeløb ud over er 35%.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Canadiske indkomstskatbeslag Canadiske indkomstskatbeslag Denne artikel beskriver, hvordan canadiske skatteklasser fungerer. Indkomstbeskatningssystemet i Canada er et progressivt system, hvilket betyder, at enkeltpersoner, der tjener mere, generelt beskattes mere. I modsætning hertil betaler alle i et fladt skattesystem den samme procentdel
  • Virksomhed vs. personlig indkomstskat Virksomhed vs personlig indkomstskat I denne artikel vil vi diskutere selskabs- vs personlig indkomstskat. Virksomhedsskat er en udgift af en virksomhed (kontantstrøm), der opkræves af regeringen
  • Husholdningschef Husholdningschef Husholdningslederen er en skatteopgavestatus for enkeltpersoner, der bor i USA. For at en skatteyder kan kvalificere sig som husstandschef, skal han / hun være enten enlig eller ugift ved årets udgang og have opretholdt et hjem for en kvalificerende person som forældre, et barn eller andre nære slægtninge.
  • Skattebeskyttelse Skattebeskyttelse Et skatteskjold er et tilladt fradrag fra skattepligtig indkomst, der resulterer i en reduktion af skyldige skatter. Værdien af ​​disse skjolde afhænger af den effektive skattesats for selskabet eller individet. Almindelige omkostninger, der er fradragsberettigede, inkluderer afskrivninger, afskrivninger, pantbetalinger og renteudgifter