Cash Larceny - Sådan identificeres og forhindres kontanttyveri

Cash larceny refererer til den stjæling af kontanter, der allerede er registreret i regnskaberne T Kontoguide T Konti bruges til regnskab til at spore debiteringer og kreditter og udarbejde regnskaber. Det er en visuel repræsentation af individuelle konti, der ligner et "T", hvilket gør det så, at alle tilføjelser og subtraktioner (debiteringer og kreditter) til kontoen let kan spores og repræsenteres visuelt. Denne guide til T-konti giver dig eksempler på, hvordan de fungerer, og hvordan du bruger dem. i en bestemt periode. Denne bedrageri begås af en medarbejder uden arbejdsgiverens samtykke eller viden. Larceny forekommer ofte i kasseapparatet, kontantopsamlingsstedet eller fra indskud under transit. Imidlertid er denne form for tyveri detekterbar, hvis virksomheden fører nøjagtige kontantoptegnelser,og det kan identificeres under kontantafstemninger.

Cash Larceny

De fleste virksomheder har tendens til at overse tyveri, fordi medarbejdere har tendens til at stjæle små beløb, der muligvis ikke har en væsentlig indflydelse på den samlede indtægt Salgsindtægter Salgsindtægter er den indkomst, en virksomhed modtager fra sit salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. . Når praksis får lov til at fortsætte, kan de små beløb dog sammenlægge til at blive væsentlige beløb, der skubber virksomheden i økonomisk nød.

Cash Larceny vs Skimming

Kontantstød og skimming Skimming Fraud Skimming bedrageri er en type tjenestemandsforbrydelse, der indebærer at tage en virksomheds kontanter, inden de indgår i regnskabssystemet. er begge almindelige typer bedrageri, der begås af virksomhedens medarbejdere. De adskiller sig i tidspunktet for forekomsten. Mens likviditet involverer tyveri af kontanter, der er registreret i arbejdsgiverens bøger, henviser skimming til tyveri af penge, der ikke er fanget i arbejdsgiverens regnskaber eller regnskabssystem.

Larceny er ofte lettere at opdage end skimming, fordi de stjålne midler allerede er fanget i regnskabssystemet og derfor efterlader et revisionsspor Revisors beretning En uafhængig revisors beretning er en officiel udtalelse fra en ekstern eller intern revisor med hensyn til kvaliteten og nøjagtigheden af ​​årsregnskabet, der kan afsløres under afstemninger og kontantrevision.

Typer af kontantstøvning

Der findes forskellige typer kontantstøv, som medarbejdere bruger til at stjæle kontanter fra en arbejdsgiver. De omfatter:

1. At stjæle kontanter fra registret

En høj procentdel af medarbejdernes kontantstyveri forekommer i kasseapparatet (eller alternative kontantindsamlingssteder som kasseskuffer), fordi det er her, kontanter og kvitteringer opbevares. Når penge sendes frem og tilbage, kan medarbejderen vælge nogle kontanter og smide dem i lommen, når ingen ser på.

Medarbejderen kan også vente på en mulighed, når der er mindre aktivitet i kasseapparatet for at åbne kasserne og grave ind for at fjerne nogle sedler. Da medarbejderen stjæler kontanter, der allerede er registreret i registerloggen, indikerer en ubalance mellem de registrerede kontanter og de gemte kontanter mulige tilfælde af svig.

2. Tilbageførsel af kontanttransaktioner

Efter at have stjålet penge fra arbejdsgiveren, kan nogle medarbejdere tilbageføre visse transaktioner som en måde at skjule kontantstøvning på. De opnår dette ved at registrere svigagtige afkast og falske tomrum som en måde at mindske den mængde kontantbalance, der afspejles i registerloggen.

For eksempel, efter at have stjålet kontanter modtaget af en kunde som betaling for et produktkøb, kan medarbejderen ødelægge kvitteringerne, der afspejler transaktionen. For at skjule tyveriet kan medarbejderen gå tilbage til kasseapparatet og annullere den transaktion, der er indgået på købstidspunktet. Tilbageførsel af transaktionen tjener som en måde at reducere saldoen vist i registerloggen, så den svarer til de kontante penge.

3. Ændring af kontantoptællinger

Medarbejdere kan få mulighed for at ændre kontantoptællingen, hvis de har ansvaret for at registrere kontantbetalingerne og afstemme kontanterne og de kontanter, der er registreret i kasselisten. Det giver dem mulighed for at forene kasseapparatet med en figur, der skjuler deres tyverifodspor, så de kan stjæle uden at blive bemærket.

Ideelt set bør en medarbejder, der beskæftiger sig med kasseapparatet, ikke være den samme person, der har til opgave at verificere kontanterne og det beløb, der er registreret i registerloggen, da dette skaber et smuthul for at stjæle penge.

4. Skrivning af personlig kontrol til tyveri

Denne type kontanttyveri indebærer at dække likviditeten med en personlig check som en måde at afstemme kontantforskellen på. Denne praksis sigter mod at skjule kontantmangel, når kasseapparatet afstemmes med kontanterne. Imidlertid står medarbejderen over for risikoen for, at checken afsløres, når en revisor gennemgår kontantsporet. Når checken indløses, vil det også modvirke de kontanter, de havde taget, eller hoppe og advare arbejdsgiveren om den ordning, som medarbejderen er involveret i.

5. Ødelæggelse af kasseapparater

Hvis medarbejdere ikke er i stand til at afbalancere de kontanter, der er registreret i kasseapparatet, og de modtagne kontanter, kan de ty til at ødelægge registerlogfiler for at undgå at blive impliceret i en forbrydelse. Ødelæggelse af logfiler ville forhindre arbejdsgiveren eller revisorerne i at gennemgå logfilerne for at identificere eventuelle uoverensstemmelser med de modtagne kontanter.

Forebyggelse af kontantstøvning

Nedenfor er nogle af de trin, som arbejdsgivere kan tage for at forhindre kontantstørring:

1. Opdeling af pligter

Arbejdsgivere bør have en klar organisationsstruktur, der adskiller de opgaver, der tildeles medarbejderne. Ideelt set bør hver medarbejder ikke få kontrol over en hel regnskabstransaktion, da dette øger risikoen for svig. For eksempel, når en medarbejder har ansvaret for registrering af kontante betalinger, deponering af kontanter og afstemninger, giver det en let mulighed for at drage fordel af svigagtigt. Nogle af de opgaver, der skal adskilles, inkluderer kontantindtægter, kontante udbetalinger, bankafstemninger, kontantoptællinger, bogføring af indskud osv.

2. Opgaverotation og obligatoriske helligdage

Når en medarbejder udfører visse funktioner kontinuerligt, kan de blive for komfortable og begynde at finde måder at manipulere systemet til deres fordel. Dette gælder hovedsageligt medarbejdere, der er involveret i modtagelse af kontante betalinger, registrering af betalinger, betalingstilladelser og afstemning af kontanter. Arbejdsgiveren skal have et system på plads, der roterer opgaver, der udføres af bestemte medarbejdere, for at reducere forekomsten af ​​svig.

Arbejdsgiveren bør også pålægge medarbejderne en obligatorisk ferie, så de kan gennemgå deres præstationer for at afgøre, om de er involveret i nogen form for kontanthåndtering eller økonomisk svindel. Når medarbejderen er fraværende, kan arbejdsgiveren tildele en anden medarbejder til at udføre denne funktion for at sikre kontinuiteten i forretningsdriften.

3. Overraskning af kontantantal og proceduretilsyn

En anden måde at forhindre kontantstøv på er at foretage overraskende kontantoptællinger for at opdage eventuelle tilfælde af svig. Kontantoptællinger med overraskelse hjælper med at indgyde disciplin blandt medarbejderne, da de er bange for, at arbejdsgiveren vil afmaske deres ordninger. Kontantoptællingerne skal målrette mod alle kontanthåndteringsprocesser, fra kvitteringer til bankindskud. Også medarbejdere, der er involveret i disse kritiske roller, skal overvåges direkte, og vejlederen skal godkende eventuelle refusioner eller ugyldigheder.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. Tjek disse yderligere økonomiressourcer for at hjælpe dig langs din karriere inden for økonomi:

  • Reviderede regnskaber Reviderede årsregnskaber Offentlige selskaber er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres årsregnskab revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede regnskaber hjælper beslutningstagere
  • Due Diligence Typer af due diligence En af de vigtigste og langvarige processer i en M & A-aftale er Due Diligence. Processen med due diligence er noget, som køberen udfører for at bekræfte nøjagtigheden af ​​sælgerens krav. En potentiel M & A-aftale involverer flere typer due diligence.
  • Topregnskabsskandaler Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer. I denne
  • Whistleblower-politik Whistleblower-politik En whistleblower-politik betragtes nu som en meget kritisk del af næsten alle organisationer som et resultat af juridiske spørgsmål. Whistleblowers bliver næsten altid