Pigou-effekt - Forståelse af hvordan Pigou-effekten fungerer

Pigou-effekten er en teori, der er foreslået af den berømte anti-keynesianske økonom, Arthur Pigou. Det forklarer et forhold mellem forbrug Formel for forbrugeroverskud Forbrugeroverskud er en økonomisk måling for at beregne fordelen (dvs. overskud) af, hvad forbrugerne er villige til at betale for en vare eller tjenesteydelse i forhold til markedsprisen. Forbrugeroverskudsformlen er baseret på en økonomisk teori om marginal nytte. , beskæftigelse og økonomisk produktion BNP-formel BNP-formlen består af forbrug, offentlige udgifter, investeringer og nettoeksport. Vi opdeler BNP-formlen i trin i denne vejledning. Bruttonationalprodukt (BNP) er den monetære værdi i lokal valuta af alle endelige økonomiske varer og tjenester, der produceres i et land i en bestemt tidsperiode. i tider med deflation og inflation. Ifølge Pigou, under deflation,priserne er lave, hvilket fører til større reel formue. Den øgede velstand stimulerer derefter efterspørgslen, hvilket fører til en stigning i produktionen og dermed beskæftigelsen. På den anden side, under inflationen, stiger priserne, formuen falder, forbruget falder, og dermed falder produktion og beskæftigelse, hvilket fører til et fald i den samlede efterspørgsel Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester er sat i henhold til markedets skiftende ønsker og evner.hvilket fører til et fald i den samlede efterspørgsel Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles i henhold til markedets skiftende ønsker og evner.hvilket fører til et fald i den samlede efterspørgsel Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles i henhold til markedets skiftende ønsker og evner.

Også kendt som "Real Balance Effect" foreslår Pigou-effekten i det væsentlige, at enhver stigning eller formindskelse af den samlede efterspørgsel vil være selvkorrektion. Hovedargumentet, som Pigou understreger, er manglen på nogen sammenhæng mellem reelle saldi og strømforbrug i den generelle teori om Keynes. Hans virkelige balanceeffektteori forsøger at tilvejebringe et link, der forklarer økonomien som værende mere selvkorrektion til ændringer i samlet efterspørgsel end hvad John Keynes forudsagde.

Likviditetsfælden

Pigou-effekt

Likviditetsfælde i IS-LM-modellen er den fase, hvor økonomien opererer på en vandret LM-kurve. Her er der nul efterspørgsel efter investering i obligationer, og folk skaffer kontanter på grund af forventninger til begivenheder som krig eller deflation.

Her kan monetær ekspansion ikke øge produktionen. Der er meget lave produktionsniveauer og høj arbejdsløshed. Pigou-effekten foreslår en mekanisme til at undslippe denne fælde. Ifølge teorien falder prisniveauer og beskæftigelse, og arbejdsløsheden stiger. Efterhånden som prisniveauet falder, øges de reelle saldi, og af Pigou-effekten stimuleres forbruget i økonomien. Dette skaber et nyt sæt IS-LM-kurver, hvor IS-kurven skærer LM-kurven over den vandrette likviditetsfældedel med en højere rente. Derfor opnår økonomien fuld ligevægt i beskæftigelsen. Pigous konklusion var, at økonomien kun ville fungere i en ligevægt, der var mindre end den fulde beskæftigelsesligevægt, hvis priser og lønninger var konstante.

Argumenter og kritik

I IS-LM-rammen af ​​Keynes, som blev formaliseret af den britiske økonom John Hicks, ville ethvert negativt samlet efterspørgselschok flytte IS-kurven til venstre, og LM-kurven ville skifte til højre på grund af de samtidige fald i løn- og prisniveauer. Dette er Keynes-effekten. Pigou-effekten tegner tværtimod for et fald i den samlede efterspørgsel via stigende reelle saldi, hvilket øger udgifterne via indkomsteffekten.

Den polske økonom Michal Kalecki kritiserede Pigou-effekten. Ifølge ham ville den justering, som Pigou havde foreslået, "øge den reelle værdi af gæld katastrofalt og derfor føre til engros konkurs og en tillidskrise."

Bank of Japans politik med næsten nul rentesatser ville have været en succes med at tackle den japanske deflation i 1990'erne, hvis Pigou-effekten faktisk altid fungerede. Konstant forbrug i Japan på trods af faldende priser strider mod Pigou-effekten. Japanske forbrugere havde tendens til at udvikle en stemning for at forsinke forbruget i forventning om yderligere prisfald.

Deflation vs inflation

Hvem var Arthur Pigou?

Arthur Cecil Pigou var en britisk anti-keynesiansk velfærdsøkonom i det 20. århundrede. Pigou spillede en nøglerolle i grundlæggelsen af ​​School of Economics ved University of Cambridge. Han bidrog i høj grad til området velfærdsøkonomi og offentlige finanser, som omfattede konjunkturcyklus, Pigou-effekten, den Pigoviske skat, indeksnumre og måling af den nationale produktion. Mange af hans værker blev brugt af andre indflydelsesrige økonomer som deres grundlag for at fremføre kontrasterende synspunkter til keynesiansk økonomi. Pigou modtog kanslerens guldmedalje og Adam Smith-prisen i henholdsvis 1899 og 1903. Keynes var meget kritisk over for Pigou og nævnte ham 17 gange i sin bog "The General Theory of Employment, Interest, and Money."

Lær mere om økonomi og økonomi

Tak fordi du læste denne vejledning til Pigou-effekten. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere inden for corporate finance har Finance udviklet adskillige online kurser og ressourcer til at lære dig, hvad du har brug for at vide om økonomi, økonomi og Excel.

En af de vigtigste færdigheder for en finansanalytiker er finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. , kunsten at opbygge en abstrakt repræsentation af en virksomhed og dens fremtidige præstationer.

Lær mere om Finance's økonomiske modelleringskurser!

økonomisk modelleringskursus

Relaterede målinger

  • Kommandoøkonomi Kommandoøkonomi De fleste økonomiske aktiviteter i lande rundt omkring i verden findes på et spektrum, der spænder fra en ren fri markedsøkonomi til en ekstrem kommandoøkonomi. Kommandoøkonomien er en type system, hvor regeringen spiller hovedrollen i planlægning og regulering af varer og tjenester, der produceres i landet.
  • Cyklisk arbejdsløshed Cyklisk arbejdsløshed Cyklisk arbejdsløshed er en type arbejdsløshed, hvor arbejdskraften reduceres som følge af konjunkturcyklusser eller udsving i økonomien, såsom recessioner (perioder med økonomisk tilbagegang). Når økonomien er på sit højeste eller har kontinuerlig vækst, er antallet af cyklisk arbejdsløshed lav
  • Uelastisk efterspørgsel Uelastisk efterspørgsel Uelastisk efterspørgsel er, når købers efterspørgsel ikke ændrer sig så meget, som prisen ændrer sig. Når prisen stiger med 20%, og efterspørgslen kun falder med 1%, siges efterspørgslen at være uelastisk.
  • Normativ økonomi Normativ økonomi Normativ økonomi er en tankegang, der mener, at økonomi som emne skal give værdiudtalelser, domme og meninger om økonomiske politikker, udsagn og projekter. Den vurderer situationer og resultater af økonomisk adfærd som moralsk god eller dårlig.