POISSON.DIST-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger

Funktionen POISSON.DIST er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det beregner Poisson sandsynlighedsmassefunktionen.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognose, rapportering og operationel måling af målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, POISSON.DIST er nyttig til prognoser for indtægter. Vi kan også bruge den til at forudsige antallet af begivenheder, der sker over en bestemt tid, f.eks. Antallet af biler, der ankommer til indkøbscentrets parkering pr. Minut.

Funktionen POISSON.DIST blev introduceret i MS Excel 2010 og er derfor ikke tilgængelig i tidligere versioner. I ældre versioner af MS Excel kan vi bruge POISSON-funktionen.

Formel

= POISSON.DIST (x, middel, kumulativ)

Funktionen POISSON.DIST bruger følgende argumenter:

 1. X (krævet argument) - Dette er antallet af begivenheder, som vi vil beregne sandsynligheden for. Værdien skal være større end eller lig med 0.
 2. Gennemsnit (krævet argument) - Dette er det forventede antal begivenheder. Argumentet skal være større end eller lig med nul.
 3. Kumulativ (krævet argument) - Dette er det logiske argument, der specificerer den distributionstype, der skal beregnes. Det kan enten være:
  • SAND - Returnerer den kumulative Poisson-sandsynlighed for, at antallet af tilfældige begivenheder, der opstår, vil være mellem nul og x inklusive.
  • FALSE - Returnerer Poisson sandsynlighedsmassefunktionen, at antallet af begivenheder, der opstår, vil være nøjagtigt x.

Poisson sandsynlighedsmassefunktionen beregner sandsynligheden for, at der vil være nøjagtige x forekomster og er givet ved formlen:

Poisson sandsynlighedsmassefunktion

Hvor λ er det forventede antal forekomster inden for den specificerede tidsperiode.

Den kumulative Poisson-fordelingsfunktion beregner sandsynligheden for, at der højst vil være x forekomster og er givet ved formlen:

kumulativ Poisson-fordelingsfunktion

Hvordan bruges POISSON.DIST-funktionen i Excel?

Lad os overveje et eksempel for at forstå anvendelsen af ​​funktionen POISSON.DIST:

Eksempel

Antag, at vi får følgende data:

 • Antal begivenheder: 5
 • Forventet gennemsnit: 10

For at finde ud af den kumulative Poisson-sandsynlighed bruger vi følgende formel:

POISSON.DIST-funktion

Vi får resultatet nedenfor:

POISSON.DIST-funktion - Eksempel 1

For at finde ud af Poisson-sandsynlighedsmassefunktionen bruger vi følgende formel:

POISSON.DIST-funktion - Eksempel 1a

Vi får resultatet nedenfor:

POISSON.DIST-funktion - Eksempel 1b

Et par noter om POISSON.DIST-funktionen

 1. #NUM! error - Opstår hvis enten:
  • Den givne værdi af x er mindre end nul; eller
  • Den givne værdi af middelværdien er mindre end nul.
 2. #VÆRDI! error - Opstår, når noget af argumentet er ikke-numerisk.
 3. Hvis størrelsen ikke er et heltal, afkortes den.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje