Gratis pengestrømsskabelon - Download gratis Excel-skabelon

Denne gratis pengestrømsskabelon viser dig, hvordan du beregner frit pengestrøm ved hjælp af en pengestrømsopgørelse.

Her er et eksempel på den gratis pengestrømsskabelon:

Gratis kontantstrømskabelon Skærmbillede

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Fri pengestrøm (FCF) måler en virksomheds økonomiske resultater. Det viser de kontanter, som et selskab kan producere efter fratrækning af køb af aktiver såsom ejendom, udstyr PP&E (ejendom, anlæg og udstyr) PP&E (ejendom, anlæg og udstyr) er en af ​​de vigtigste langfristede aktiver, der findes på balancen ark. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter og andre større investeringer Immaterielle aktiver I henhold til IFRS er immaterielle aktiver identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktivdenne forventning strækker sig ud over et år. fra dets operationelle pengestrøm. Med andre ord måler FCF en virksomheds evne til at producere, hvad investorer bryr sig mest om: kontanter, der er tilgængelige, fordeles på en diskretionær måde.

Typer af gratis pengestrømme

Når nogen henviser til FCF, er det ikke altid klart, hvad de mener. Der er flere forskellige målinger, som folk kan henvise til.

De mest almindelige typer inkluderer:

  1. Fri pengestrøm til den faste faste formel (FCF) FCF-formlen = Kontanter fra driften - kapitaludgifter. FCF repræsenterer den pengestrøm, der genereres af en virksomhed efter fradrag af CapEx (FCFF), også kaldet “unlevered”
  2. Gratis pengestrøm til egenkapital ubegrænset Gratis pengestrøm ubegrænset Gratis pengestrøm er et teoretisk tal for pengestrømme for en virksomhed, forudsat at virksomheden er helt gældfri uden renteudgifter. også kendt som "leveret"

Formlen nedenfor er en enkel og den mest almindeligt anvendte formel til leveret fri pengestrøm:

Free Cash Flow = Operationel pengestrøm (CFO) - kapitaludgifter

Flere gratis skabeloner

For flere ressourcer, se vores forretningsskabelonbibliotek for at downloade adskillige gratis Excel-modellering, PowerPoint-præsentation og Word-dokumentskabeloner.

  • Excel-modelleringsskabeloner Excel & finansielle modelskabeloner Download gratis finansielle modelskabeloner - Finans regnearkbibliotek indeholder en 3-opstillet finansiel modelskabelon, DCF-model, gældsplan, afskrivningsplan, kapitaludgifter, renter, budgetter, udgifter, prognoser, diagrammer, grafer, tidsplaner , værdiansættelse, sammenlignelig virksomhedsanalyse, flere Excel-skabeloner
  • PowerPoint-præsentationsskabeloner
  • Transaktionsdokumentskabeloner Skabeloner Gratis forretningsskabeloner, der kan bruges i dit personlige eller professionelle liv. Skabeloner inkluderer Excel, Word og PowerPoint. Disse kan bruges til transaktioner, juridisk, økonomisk modellering, økonomisk analyse, forretningsplanlægning og forretningsanalyse.