Virksomhedsstige - Definition, hvordan man rejser virksomhedsstigen op

Virksomhedsstigen henviser til den hierarkiske opsætning af de fleste virksomheder. Et individ kan bestige denne metaforiske stige og fremme deres karriere. Når du arbejder i en virksomhed i en længere periode, vil du bevæge dig op i din karrierevej, når du påtager dig yderligere ansvar og bliver forfremmet.

Virksomhedsstige

At være ansvarlig er givende, fordi du ikke kun tjener en masse penge, men du får også mere tilfredshed med dit arbejde. Rejsen til toppen er dog aldrig let, og du skal arbejde flittigt mod dit mål fra den allerførste dag.

Du kan tage et antal skridt for at komme videre i din karriere - enten på dit nuværende job eller for at åbne nye muligheder. At arbejde hen imod fremskridt i din karriere omtales ofte som at klatre op på virksomhedsstigen.

Sådan rejser du virksomhedsstigen op

Her er et par måder, du kan arbejde dig op ad virksomhedsstigen:

1. Vær altid villig til at lære nye ting

Viden er magt, og folk, der ønsker at komme videre i deres karriere, er altid åbne for at lære nye ting. At lære nye færdigheder gør dig mere alsidig og er, hvor den virkelige vækst sker. Du kan få viden på mange forskellige måder. For eksempel kan du læse bøger og tidsskrifter om den branche, du aktuelt arbejder i.

Ligesom teknologi er der altid nye udviklinger på alle områder, og læsning af bøger kan hjælpe dig med at holde dig opdateret. Alternativt bør du aldrig begrænse dig til din jobtitel. Vær villig og ivrig efter at påtage dig ansvar, selv når det ikke er en del af din jobbeskrivelse Job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbank, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder . Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet. Dine færdigheder og viden kan hjælpe dig med at få større indflydelse på virksomheden og gøre det muligt for dig at bevæge dig op på stigen.

2. Bliv bemærket

Professionel anerkendelse er en af ​​de bedste måder at klatre op på virksomhedsstigen. Mens dine færdigheder og hårdt arbejde skal tale for sig selv, kan de ofte overses. Dette gælder især når der er et stort antal personer i organisationen. Derfor er du nødt til at gøre en ekstra indsats for at skille dig ud i en mængde og blive bemærket af din arbejdsgiver. Her er et par måder at gøre det på:

  • Bed om regelmæssig feedback - Du bør gøre det til et punkt at konstant søge feedback Konstruktiv feedback Konstruktiv feedback kommer med positive intentioner og bruges som et understøttende kommunikationsværktøj til at løse specifikke problemer eller bekymringer. fra din vejleder, især efter at have gennemført et større projekt. Ikke alene vil feedbacken give dig nyttige oplysninger om dit nuværende sæt af færdigheder, og hvad der kan forbedres, men det giver også din arbejdsgiver besked om, at du virkelig værdsætter dit job og ønsker at forbedre og komme videre i din karriere.
  • Deltag / frivilligt i virksomhedsaktiviteter - Hvis din virksomhed er vært for sociale eller frivillige begivenheder Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) refererer til strategier, som virksomheder iværksætter som en del af corporate governance, der er designet til at gøre det altid et punkt at deltage i sådanne aktiviteter. Det er ikke kun en god mulighed for at netværke og møde andre mennesker i organisationen, men det kan også åbne nye vinduer med muligheder og hjælpe dig med at klatre op på virksomhedsstigen.

3. Udvikle de rigtige færdigheder

Selvom det er vigtigt at udvikle nye færdigheder for at fremme din karriere, skal du også udvikle de rigtige færdigheder. Mange færdigheder er universelle for ethvert job og kan bruges til at øge din indflydelse i organisationen eller blive bemærket af arbejdsgiveren.

Den første og vigtigste færdighed er kommunikation Kommunikation At kunne kommunikere effektivt er en af ​​de vigtigste livsfærdigheder at lære. Kommunikation defineres som overførsel af information for at skabe større forståelse. Det kan gøres vokalt (gennem mundtlige udvekslinger), gennem skriftlige medier (bøger, hjemmesider og magasiner), visuelt (ved hjælp af grafer, diagrammer og kort) eller ikke-verbalt. Du skal være i stand til at kommunikere godt med din vejleder, dit team og dine kolleger. At sige, hvad du virkelig mener og gøre din holdning klar, vil være gavnligt for alle og kan sætte organisationen op til succes.

Andre vigtige færdigheder er kritisk tænkning og problemløsningskompetencer. Evnen til at se på et problem fra forskellige vinkler og identificere årsagen til det er en færdighed, der er værdsat hos mange organisationer. At lære og udvikle denne færdighed kan øge din værdi som medarbejder.

4. Udfordre normen

Det er ofte folk udefra, der er i stand til at bryde igennem barrierer og identificere nye måder at gøre ting på. For enhver opgave i en organisation er der altid mere end én måde at gøre det på. Udfordre dig selv til at tænke uden for boksen og finde den mest effektive måde at fuldføre jobbet på. At finde en ny måde at gennemføre en opgave på for at gøre dit job sjovere og mere interessant, men det hjælper dig også med at få nye færdigheder til at klatre op på virksomhedens stige.

5. Vær tålmodig

At få den forfremmelse er fantastisk, men det tager tid og kræver tålmodighed. Du kan ofte føle, at du ikke belønnes tilstrækkeligt for det arbejde, du lægger i. Forfremmelser tager dog tid, især i store virksomheder med meget bureaukrati Bureaukrati Systemet til at opretholde ensartet autoritet inden for og på tværs af institutioner er kendt som bureaukrati. Bureaukrati betyder i det væsentlige at regere ved kontoret. .

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance forklaring på virksomhedsstigen. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Karrieremål Karrieremål Et karrieremål er en veldefineret erklæring, der forklarer det erhverv, som en person har til hensigt at udøve gennem hele sin karriere. Det er vigtigt for enhver medarbejder eller jobsøgende at definere deres karrieremål tydeligt. Det hjælper dem med at komme med effektive handlingsplaner.
  • Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling er gruppen i et selskab, der er ansvarlig for strategiske beslutninger for at vokse og omstrukturere sin virksomhed, etablere strategiske partnerskaber, engagere sig i fusioner og opkøb (M&A) og / eller opnå organisatorisk ekspertise. Corp Dev forfølger også muligheder, der udnytter værdien af ​​virksomhedens forretningsplatform.
  • Netværk og opbygning af relationer Netværk og opbygning af forhold (del 1) Denne artikel er en del af en række nyttige tip, der hjælper dig med at finde succes inden for netværk inden for din virksomhed. Netværk spiller en vigtig rolle i vores professionelle liv, startende fra vores jobsøgning, fortsætter med at blive medlem og arbejde i en virksomhed og endelig fremme vores karriere.
  • Personligt brand Personligt brand Vores personlige brand er, hvad folk ser som vores identitet, hvem de ser os som, og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med os. Det afslører, hvem vi er, hvad vi tilbyder, og hvad vi værdsætter. Når vi arbejder i en virksomhed, skaber vores kolleger en opfattelse af os baseret på, hvordan vi præsenterer os for dem.