Den Europæiske Centralbank (ECB) - ECBs historie, struktur og betydning

Den Europæiske Centralbank (ECB) er en af ​​de syv institutioner i EU og centralbanken for hele euroområdet. Det er en af ​​de mest vigtige centralbanker Karriere inden for bankvæsen (salgsside) Bankerne, også kendt som forhandlere eller kollektivt som salgssiden, tilbyder en bred vifte af roller som investeringsbank, aktieforskning, salg og handel i verden, der fører tilsyn med over 120 centrale og kommercielle banker i medlemslandene. ECB arbejder sammen med centralbankerne i hver EU-stat for at formulere pengepolitik for at hjælpe med at opretholde stabile priser og styrke euroen.

Her er et link til Den Europæiske Centralbanks websted -> //www.ecb.europa.eu

Den Europæiske Centralbank (ECB)

Den Europæiske Centralbanks historie

ECB blev oprettet i 1998 efter Amsterdam-traktaten, der ændrede traktaten om Den Europæiske Union. Banken efterfulgte Det Europæiske Monetære Institut (EMI), der var dannet i anden fase af Den Økonomiske og Monetære Union (EMU), til at håndtere overgangsspørgsmål om at indføre euroen som Den Europæiske Unions fælles valuta. Den forberedte sig også på oprettelsen af ​​det europæiske system for centralbanker (ESCB). ESCB inkluderer ECB og de nationale centralbanker i alle EU-medlemslandene, herunder dem, der ikke har indført euroen.

ECB udøvede først sine fulde beføjelser den 1. januar 1991 efter indførelsen af ​​euroen som den officielle valuta for euroområdet. I løbet af denne tid overførte de nationale centralbanker i de 11 EU-lande deres pengepolitiske funktion til ECB. Andre stater inden for EU tiltrådte senere, hvor Grækenland, Slovenien, Cypern, Malta, Slovakiet, Estland, Letland og Litauen tiltrådte EU mellem 2001 og 2015. Udvidelsen udvidede bankens anvendelsesområde og markerede en milepæl i den komplekse EU-proces integration.

Den første præsident for ECB var Win Duisenberg, som også var den tidligere præsident for EMI og den hollandske centralbank. Hans talsmænd så ham som en garant for en stærk euro, og han havde støtte fra de tyske, hollandske og belgiske regeringer. Den franske regering havde modsat sig, at Duisenberg overtog formandskabet for ECB i stedet for at have en fransk statsborger som præsident. De løste uenigheden gennem en gentleman's agreement, hvor Duisenberg indvilligede i at træde tilbage inden udgangen af ​​sin periode, for at Trichet, en fransk statsborger, skulle overtage.

ECB's organisationsstruktur

Der er fire beslutningsorganer i ECB, der har mandat til at gennemføre institutionens mål. Disse organer inkluderer styrelsesrådet, direktionen, generalrådet og tilsynsrådet.

Styrelsesrådet

Styrelsesrådet består af seks medlemmer af direktionen og guvernører for de nationale centralbanker i euroområdets medlemsstater. Rådets medlemmer mødes to gange om måneden på institutionens kontorer i Tyskland. Protokollen fra deres møder skal offentliggøres inden det næste møde.

En af de primære funktioner i dette organ er formuleringen af ​​pengepolitikken for euroområdet. I denne henseende træffer de beslutninger om monetære mål, renter, renteudgifter Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtning. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de vigtigste gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere og udbuddet af reserver i Eurosystemet. Hver sjette uge skal formanden og næstformanden for ECB lede en pressekonference for detaljeret at forklare deres pengepolitiske beslutninger. Styrelsesrådet træffer også nødvendige beslutninger, der sikrer, at ECB og Eurosystemet fungerer.

Direktionen

Direktionen består af præsidenten, næstformanden og fire andre administrerende medlemmer udpeget af Det Europæiske Råd. De udøvende medlemmer tjener en 8-årig periode, der ikke kan fornyes. Direktionens rolle er at gennemføre pengepolitikken som defineret af Styrelsesrådet og styre den daglige drift af ECB sammen med Chief Services Officer. Bestyrelsen forbereder også Styrelsesrådets møder og udøver magt, der er delegeret til det af Styrelsesrådet. Det holder møder hver tirsdag.

Generalrådet

Generalrådet er et overgangsorgan, der varetager ansvarsområder overtaget af Det Europæiske Monetære Institut (EMI). Den består af præsident, næstformand og guvernører for de nationale centralbanker i EU-landene. Organet vil fortsætte med at eksistere, indtil alle EU-lande har vedtaget euroen. Fra 2017 har kun 19 ud af de 28 EU-lande optaget euroen som deres fælles valuta.

Som et overgangsorgan har Generalrådet til opgave at fastsætte valutakurserne for valutarisiko Valutarisiko eller valutakursrisiko henviser til den eksponering, som investorer eller virksomheder, der opererer på tværs af forskellige lande, står over for uforudsigelige gevinster eller tab, der skyldes til ændringer i værdien af ​​en valuta i forhold til en anden valuta. for lande, der optager euroen. Rådet bidrager også til udarbejdelsen af ​​ECBs årsrapport, fastlæggelse af ansættelsesvilkår for de ansatte i Den Europæiske Centralbank og indsamling af data.

Bestyrelsen

Bestyrelsen består af formanden, næstformanden, fire ECB-repræsentanter og repræsentanter for nationale tilsynsmyndigheder. Bestyrelsen planlægger og udfører ECB's tilsynsfunktion. Det foreslår også udkast til afgørelser for Styrelsesrådet gennem proceduren med ikke-indsigelse.

Der er en styringskomité, der støtter bestyrelsens aktiviteter, herunder organisering af bestyrelsens møder. Styringsudvalgets medlemmer består af bestyrelsesformanden og næstformanden, en ECB-repræsentant og fem repræsentanter for nationale tilsynsmyndigheder.

ECB's roller

Den Europæiske Centralbanks primære funktion er at opretholde prisstabilitet og sikre værdien af ​​euroen. Styrelsesrådet definerede prisstabilitet som en inflation på under, men tæt på 2%. Prisstabilitet er afgørende for at anspore økonomisk økonomi Finansens økonomi-artikler er designet som selvstudievejledninger for at lære økonomi i dit eget tempo. Gennemse hundredvis af artikler om økonomi og de vigtigste begreber såsom konjunkturcyklus, BNP-formel, forbrugeroverskud, stordriftsfordele, økonomisk merværdi, udbud og efterspørgsel, ligevægt og mere vækst og jobskabelse, som er kernemål for EU.

ECB har monopol på udstedelse af pengesedler i euroområdet. Det påvirker mængden af ​​penge på markedet ved at kontrollere de penge, der er tilgængelige for berettigede central- og forretningsbanker i EU-medlemsstater. ECB afgiver også ugentlige meddelelser om, hvor mange penge den ønsker at levere og den mindste acceptable rente. Kvalificerede banker, der har stillet sikkerhed, afgiver derefter deres bud på ECB-midler gennem en auktionsmekanisme. Når bankerne har fået midler, bruger de dem til at forskudt lån til enkeltpersoner og virksomheder.

For at sikre banksystemets robusthed er ECB ansvarlig for banktilsynet i alle EU-landene. Den Europæiske Centralbank udfører denne funktion gennem den fælles tilsynsmekanisme (SSM), der omfatter ECB og kompetente nationale myndigheder i medlemslandene. Med hensyn til banktilsyn har ECB beføjelse til at tildele og trække banktilladelser tilbage, foretage tilsynsmæssige gennemgange og stille højere kapitalkrav til at imødegå finansielle risici. og minimere sådanne risici. En risikorådgivningspraktik giver en person mulighed for at deltage i risikorådgivningstjenester, som udgør en stor del af de tjenester, der leveres af store revisionsfirmaer som EY, KPMG, Deloitte og PWC. .ECB fører direkte tilsyn med 124 betydningsfulde banker, der ejer 82% af bankaktiverne i euroområdet.

Den Europæiske Centralbanks øvrige ansvarsområder omfatter udførelse af valutatransaktioner, fremme af velfungerende betalingssystemers funktion og sikkerhed og forvaltning af Eurozones valutareserver.

Lær mere om bankvirksomhed

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere, se følgende gratis finansressourcer:

  • Karrierer i banker Banking (Sell-Side) Karriere Bankerne, også kendt som forhandlere eller kollektivt som Sell-Side, tilbyder en bred vifte af roller som investeringsbank, aktieforskning, salg og handel
  • Investment Banking Courses - Finans
  • IBD; Investment Banking Division IBD - Investment Banking Division IBD er et akronym for Investment Banking Division inden for den samlede investeringsbank. IBD har ansvaret for at arbejde med virksomheder, institutioner og regeringer for at gennemføre kapitalindsamling (tegning på aktie-, gælds- og hybridmarkeder) samt for gennemførelse af fusioner og opkøb
  • Private Banking Internship Private Banking Internship Private Banking henviser til tjenester, som banker kun reserverer til deres største og rigeste kunder. Et praktikophold i Private Banking giver den enkelte mulighed for at arbejde med kunder, der er kendt som ”højnettoindivider” (HNWI).