Negativ egenkapital - oversigt, implikationer, eksempel

Begrebet negativ egenkapital opstår, når værdien af ​​et aktiv (som blev finansieret ved hjælp af gæld) falder under det lån / pant, der tilgodeses banken til gengæld for aktivet Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og at holde værdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendom. Det sker normalt, når aktivets værdi svækkes hurtigt over brugsperioden, hvilket resulterer i negativ egenkapital for låntager.

Negativ egenkapital

Resumé

  • Negativ egenkapital opstår, når værdien af ​​et lånt aktiv falder til under beløbet for lånet / pant taget i stedet for aktivet.
  • Negativ egenkapital er et lignende koncept, hvorved selskabet påføres tab, der er større end den samlede værdi af betalinger til aktionærerne og den akkumulerede indtjening fra tidligere perioder.
  • For aktiver kan negativ egenkapital opstå på grund af en reduktion i aktivværdien eller for virksomheder, hvis der er betalt et stort udbytte, eller der er betydelige akkumulerede tab.

Hvad er positiv egenkapital?

For at forstå negativ egenkapital bedre er det vigtigt, at vi først forstår, hvad positiv egenkapital er. Et typisk aktiv, der finansieres med et lån, betegnes som positiv egenkapital for ejeren.

For eksempel lægger en person en del af pengene som udbetaling og køber et hus. Fordi personen ikke betalte hele huset, men han stadig ejer ejendommen, tæller det som positiv egenkapital.

Positiv egenkapital kan vokse, når værdien af ​​det lånte aktiv stiger, eller beløbet på lånet til banken i stedet for aktivet går ned.

Negativ egenkapital - konsekvenser

Negativ egenkapital kan gælde under flere omstændigheder. Nedenfor identificerer vi tre scenarier og beskriver dens implikationer for de berørte parter:

1. Negativ egenkapital for et aktiv

Negativ egenkapital for aktiver er almindelig i bolig- og bilsektoren. Et hus eller en bil finansieres normalt gennem en form for gæld (såsom et banklån eller pant). Prisen på et hus kan falde på grund af svingende ejendomspriser, og prisen på en bil kan falde på grund af hurtig brug (afskrivninger Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder, og sum af år cifre. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger bruges i regnskabet til at fordele omkostningerne til et materielt aktiv over dets brugstid.). Når aktivets værdi falder til under belånings- / pantbeløbet, resulterer det i negativ egenkapital.

Et andet relateret koncept er negativ afskrivning. Det sker, når aktivets værdi forbliver konstant, men lånebeløbet stiger. Det kan skyldes, at låntager ikke foretager tilstrækkelige tilbagebetalinger til långiveren.

2. Negativ egenkapital

For børsnoterede selskaber kan der til tider forekomme en negativ saldo for balancepostens egenkapitalpost. Det sker, når selskabets forpligtelser overstiger dets aktiver, og i mere økonomiske termer har selskabet lidt tab, der er større end den samlede værdi af betalinger til aktionærerne og den akkumulerede indtjening fra tidligere perioder.

Et typisk eksempel på negativ egenkapital er, når der foretages betydelige udbyttebetalinger til investorer, som eroderer den tilbageholdte indtjening Overført indtjening Formlen for tilbageholdt indtjening repræsenterer alle akkumulerede nettoindtægter nettet af alle udbetalte udbytter til aktionærerne. Overført indtjening er en del af egenkapitalen på balancen og repræsenterer den del af virksomhedens overskud, der ikke fordeles som udbytte til aktionærerne, men i stedet er forbeholdt geninvestering og får selskabets egenkapital til at gå i den negative zone. Det er normalt et tegn på økonomisk nød for virksomheden.

3. Negativ nettoværdi

Nettoværdi bruges i sammenhæng med enkeltpersoner. En person, der har negativ egenkapital, siges at have en negativ nettoværdi, hvilket i det væsentlige betyder, at personens forpligtelser overstiger de aktiver, han ejer.

Et almindeligt eksempel på mennesker, der har en negativ nettoværdi, er studerende med en uddannelse. Selvom studielån giver folk mulighed for at erhverve en uddannelse, hvilket igen gør dem mere økonomisk stabile, kan det ikke tælles som et fysisk aktiv. Derfor, mens studielånet tilbagebetales, har den person, der ejer lånet, en negativ nettoværdi.

Eksempel på negativ egenkapital i den virkelige verden

Negativ kapital for et aktivFigur 2: Negativ egenkapital for en aktiv

Afskrivningsplan for lånFigur 3: Afskrivningsplan for lån

Figur 2 illustrerer et eksempel på, hvordan man beregner negativ egenkapital i den virkelige verden. En person køber en bil, der er værd $ 50.000 på markedet, og han finansierer den ved hjælp af et lån med en rente på 5%, som skal betales over fem år.

Ved hjælp af de givne data kan vi opbygge en låneafskrivning Amortisering Amortisering henviser til handlingen med at afbetale en gæld gennem planlagte, forudbestemte mindre betalinger. I næsten alle områder, hvor udtrykket amortisering finder anvendelse, foretages disse betalinger i form af hovedstol og renter. Udtrykket er også tæt knyttet til begrebet afskrivninger. tidsplan svarende til den i figur 3 (nogle rækker er skjult for enkelhedens skyld). Den månedlige betaling udgør $ 1.063 (som inkluderer hovedafdrag og de opkrævede renter).

Antag, at personen kører bilen i 200.000 kilometer over to år og ønsker at handle i køretøjet bagefter. Da bilen er blevet brugt for meget, har afskrivningen og den høje kilometertal resulteret i, at bilen værdiansættes til $ 10.000 på markedet.

Når vi går tilbage til vores låneafskrivningsplan (figur 3), er det udestående beløb på lånet $ 28.460 ved udgangen af ​​to år. Vi kan se, at der er en stor forskel på $ 18.460 mellem lånets værdi og aktivets værdi. Beløbet er negativ egenkapital.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Personal Finance Personal Finance Personal finance er processen med planlægning og styring af personlige økonomiske aktiviteter såsom indtægtsgenerering, udgifter, opsparing, investering og beskyttelse. Processen med at styre ens personlige økonomi kan opsummeres i et budget eller en økonomisk plan.
  • Fremskrivning af balancelinjeprojektering Projektering af balancelinjeposter Fremskrivning af balanceposter indebærer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Opgørelse over tilbageholdt resultat Opgørelse over tilbageholdt resultat Opgørelsen over tilbageholdt indtjening giver et overblik over ændringer i en virksomheds tilbageholdte indtjening i en specifik regnskabscyklus. Den er struktureret som en ligning, således at den åbnes med den tilbageholdte indtjening i begyndelsen af ​​rapporteringsperioden, foretager justeringer for poster som nettoindkomst og udbytte
  • Materiel nettoværdi Materiel nettoværdi Materiel nettoværdi er et skøn over en enheds nettoværdi, der udelukker alle immaterielle aktiver såsom patenter, varemærker og intellektuel ejendomsret,