Banker i Zambia - Oversigt og guide til topbanker i Zambia

Bank of Zambia fungerer som den nationale bankregulator i republikken. Zambias centralbank blev oprettet i 1964 og overtog funktionerne i Bank of Northern Rhodesia. BoZ fører tilsyn med banker i Zambia samt formulerer og gennemfører pengepolitik i landet.

Banker i Zambia

Den kommercielle banksektor i Zambia består af 19 internationale og lokale banker. I henhold til PwCs 2017 Zambia Banking Industry Survey udtrykte indenlandske banker i Zambia reduceret optimisme på kort til mellemlang sigt på grund af bekymring over stabiliteten i pengepolitikken, forventningerne til BNP-vækst, finanspolitisk disciplin og usikkerhed omkring IMFs økonomiske program.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Zambia, er denne liste over banker i Zambia en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De bedste banker i Zambia er:

Zambia National Commercial Bank (Zanaco)

Med hensyn til aktiver er Zambia National Commercial Bank (Zanaco) den største udbyder af finansielle tjenester i Zambia. Banken blev grundlagt i 1969 og betjener mere end en million kunder inden for privat-, regerings-, virksomheds-, SMV- og landbrugssektoren. Det beskæftiger i øjeblikket 1.228 personer, hvilket gør det til den største arbejdsgiver for alle banker i Zambia.

Indtægter: ZMK 1,23 milliarder (2017)

Nettoindkomst: 114,12 mio. ZMK (2017)

Aktiver i alt: ZMK 1,02 mia. (2017)

Standard Chartered Bank Zambia

Standard Chartered Bank Zambia åbnede sin første filial i Zambia i 1906. Banken tilbyder en bred vifte af bankprodukter og -tjenester til eksklusive detailkunder, SMV'er og store erhvervskunder i landet. Med mere end 700 ansatte driver det et netværk med 25 forretninger og 47 pengeautomater i seks af Zambias 10 provinser.

Omsætning: 958,66 millioner ZMK (2017)

Nettoindkomst: 347,18 millioner ZMK (2017)

Aktiver i alt: 8,21 mia. ZMK (2017)

Barclays Zambia

Barclays Zambia startede sin virksomhed som en af ​​bankerne i Zambia i 1918. Banken er medlem af Absa Group, tidligere Barclays Africa Group. Det beskæftiger i øjeblikket omkring 1.204 medarbejdere og vedligeholder 70 kontorer, der består af fulde filialer og salgscentre placeret over hele landet.

Stanbic Bank (Zambia)

Stanbic Bank (Zambia) blev grundlagt i 1956 og er medlem af Standard Bank Group, som er til stede i 20 afrikanske lande. Banken tilbyder et omfattende udvalg af forbruger-, virksomheds-, forretnings- og investeringsbanktjenester i landet. Hovedkvarteret i Lusaka administrerer i øjeblikket 13 filialer.

Omsætning: ZMK millioner (2017)

Nettoresultat (tab): (ZMK mio.) (2017)

Aktiver i alt: ZMK milliarder (2017)

Cavmont Bank Limited (CBL)

Cavmont Bank (CBL) var produktet af fusionen mellem New Capital Bank og Cavmont Merchant Bank i 2004. CBL ejes fuldt ud af udbyderen af ​​finansielle tjenester Cavmont Capital Holdings Zambia. Banken betjener over 50.000 klienter, der tilbyder detailbank, fælles bank, investeringstjenester og virksomhedsbanktjenester og -produkter. Baseret i Lusaka har den i øjeblikket 240 ansatte og fører tilsyn med 19 filialer af banker i Zambia.

Indtægter: ZMK 120,15 millioner (2016)

Nettoindkomst: ZMK 696.000 (2016)

Aktiver i alt: 946,84 millioner ZMK (2016)

Ecobank Zambia

Ecobank Zambia, eller Ecobank Transnational Inc., påbegyndte bankaktiviteter i landet i 2009. Banken tilbyder finansielle løsninger til individuelle kunder, virksomheder og regeringer. Det fungerer som et datterselskab af Ecobank Group, et førende panafrikansk bankkonglomerat med 36 filialer i Afrika og mere end fire filialer uden for regionen.

Indo Zambia Bank

Indo Zambia Bank blev inkorporeret i 1984 som en af ​​bankerne i Zambia og leverer produkter og tjenester til detail- og erhvervsbanker over hele landet. Banken er et joint venture mellem Indiens regering og regeringen i Republikken Zambia. Den har i øjeblikket tilsyn med 32 forretninger, der består af 28 filialer og fire agenturer.

Investrust Bank

Investrust fik sin banklicens og påbegyndte bankaktiviteter i Zambia i 1996. Tidligere kendt som Investrust Merchant Bank Zambia Limited vedtog banken sit nuværende navn i 2002. Den driver i øjeblikket et netværk med 30 filialer fordelt på større byer i landet.

Omsætning: ZMK 148,1 millioner (2017)

Nettoresultat (tab): (38 millioner ZMK) (2017)

Aktiver i alt: 1,19 mia. ZMK (2017)

Første Alliance Bank

First Alliance Bank blev grundlagt i 1994 og er en lokalt ejet, registreret kommerciel bank i Zambia. Banken tilbyder diversificerede finansielle løsninger til individuelle og erhvervskunder i landet. Det beskæftiger i øjeblikket 101 personer og har tre filialer i Lusaka og en hver i Kitwe og Ndola.

Indtægter: ZMK 112 millioner (2016)

Nettoindtægt: ZMK 25,91 millioner (2016)

Aktiver i alt: 678,08 millioner ZMK (2016)

Adgang til Bank Zambia

Access Bank Zambia blev grundlagt i 2008 og betjener enkeltpersoner, SMV'er og virksomheder i Zambia. Banken er medlem af Access Bank Group, et Nigeria-baseret konglomerat for finansielle tjenester. Hovedkvarteret i Lusaka administrerer det seks filialer i Lusaka, Kitwe og Ndola.

Omsætning: 22,5 millioner ZMK (2017)

Nettoresultat (tab): (ZMK 11,7 mio.) (2017)

Aktiver i alt: ZMK 1,05 mia. (2017)

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de bedste banker i Zambia. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Sydafrika Topbanker i Sydafrika Den sydafrikanske reservebank fungerer som centralbank i Republikken Sydafrika. Det blev oprettet i juni 1921 i henhold til valuta- og bankloven af ​​1920. Det fører tilsyn med bankernes aktiviteter i Sydafrika samt arbejder for at opnå og opretholde stabilitet i indenlandske priser. Syden
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere