Defensivt intervalforhold - Lær hvordan man beregner en virksomheds DIR

Defensive interval ratio (DIR) er en finansiel likviditetsgrad, der angiver, hvor mange dage et selskab kan operere uden at skulle bruge andre kapitalkilder end dets nuværende aktiver Omsætningsaktiver Omsætningsaktiver er alle aktiver, der med rimelighed kan konverteres til kontanter inden for et år . De bruges ofte til at måle en virksomheds likviditet. . Det er også kendt som det grundlæggende forsvarsintervalforhold (BDIR) eller defensivt intervalperiode (DIPR).

Kapitalkilder inkluderer langfristede aktiver såsom en virksomheds patenter eller PP&E PP&E (materielle anlæg og udstyr) PP&E (ejendom, anlæg og udstyr) er en af ​​de vigtigste langfristede aktiver, der findes på balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige investeringsinvesteringer, som har relativt dårlig likviditet. Det betyder, at det kan tage betydeligt mere tid at sælge til dagsværdien.

Defensivt intervalforhold

Normalt kan langfristede aktiver ikke sælges i den aktuelle regnskabsperiode. De tager normalt op til et år at afvikle. Eksempler på langsigtet, mindre likvid kapital inkluderer en virksomheds eksterne kapitalkilder, der vil kræve tid til at se pengestrømme fra (f.eks. Udstedelse af ny gæld eller egenkapital).

En nøgleforskel mellem det defensive intervalforhold og andre forhold er, at DIR ikke sammenligner virksomhedens kortfristede aktiver med kortfristede forpligtelser Kortfristede forpligtelser Kortfristede forpligtelser er finansielle forpligtelser for en forretningsenhed, der forfalder til betaling inden for et år. En virksomhed viser disse på balancen. En forpligtelse opstår, når et selskab har gennemgået en transaktion, der har genereret en forventning om en fremtidig udstrømning af kontanter eller andre økonomiske ressourcer. . Det sammenligner snarere virksomhedens nuværende aktiver med virksomhedens daglige kontante udgifter. Som et resultat mener mange analytikere, at det er et bedre forhold at bruge, når man vurderer en bestemt virksomheds likviditet. Forholdet er mærket "defensivt", da det inkorporerer virksomhedens nuværende aktiver, som også kaldes defensive aktiver.

Sådan beregnes defensivt intervalforhold

Defensivintervallet beregnes ved at dividere virksomhedens omsætningsaktiver med dets daglige udgifter som angivet nedenfor:

Defensivt intervalforhold

Hvor:

Omsætningsaktiver = kontanter + tilgodehavender + omsættelige værdipapirer

Daglige udgifter = (årlige driftsudgifter - ikke-kontante gebyrer) / 365

Mange analytikere mener, at DIR er et bedre likviditetsforhold at bruge end det klassiske quick ratio Quick Ratio Quick Ratio, også kendt som Acid-test, måler en virksomheds evne til at betale sine kortsigtede forpligtelser med aktiver, der let kan konverteres til kontante eller aktuelle forhold. Dette skyldes, at DIR måler en virksomheds kortsigtede likviditet i forhold til dens daglige udgifter.

DIR giver også analytikere et antal dage snarere end et forhold mellem virksomhedens aktiver og passiver. Dette gør det lettere at fortolke som et mål for likviditet. At vide, at et selskab kan forblive likvidt i “X” antal dage uden at anvende dets langsigtede aktiver, er et let referencepunkt. Det giver et klarere, mere endeligt informationspunkt end for eksempel viden om, at en virksomhed har et hurtigt forhold, der er større end en.

Når det er sagt, giver det defensive intervalforhold i sig selv ikke nogen væsentlig sammenhæng om virksomhedens situation. Forholdet skal sammenlignes med DIR for sammenlignelige virksomheder i samme branche for at få indsigt i virksomhedens relative præstationer. DIR kan også sammenlignes med selskabets egen historiske DIR for at se likviditetstendensen over tid.

Eksempel på defensivt interval

Antag at et firma i øjeblikket har $ 40.000 i kontanter, $ 10.000 i tilgodehavender og $ 20.000 værd i værdipapirer til rådighed til salg Værdipapirer til salg Værdipapirer til salg er standardkategoriseringen af ​​værdipapirer, som virksomheder beslutter at investere i med henblik på at drage fordel af deres økonomiske position. I modsætning til handel med værdipapirer sælges eller sælges ikke værdipapirer med det ene formål at realisere en kortsigtet kapitalgevinst. . Virksomheden har $ 300.000 i årlige driftsudgifter og pådrager $ 25.000 i årlige afskrivninger. Hvad er dets defensive intervalforhold?

Defensivt intervalforhold

Ved hjælp af ligningen ovenfor kan vi se, at dette firma har en DIR på 92,9 dage. Som altid betyder dette tal ikke meget i sig selv og skal sammenlignes med virksomhedens historiske DIR'er og konkurrerende DIR'er for at få yderligere indsigt.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's forklaring af det defensive intervalforhold. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • Sådan beregnes dækningsgrad for gældsservice Sådan beregnes dækningsgrad for gældsservice Denne vejledning beskriver, hvordan du beregner dækningsgraden for gældsservice. For det første vil vi gennemgå en kort beskrivelse af gældsafdækningsforholdet, hvorfor det er vigtigt, og derefter gå trin for trin til flere eksempler på beregninger af gældsafdækningsforhold.
  • Aktuel del af langfristet gæld Aktuel del af langfristet gæld Den aktuelle del af langfristet gæld er den del af langfristet gæld, der forfalder inden for et års tid. Langfristet gæld har en løbetid på mere end et år. Den aktuelle del af langfristet gæld adskiller sig fra den aktuelle gæld, som er gæld, der skal tilbagebetales inden for et år.
  • IFRS-standarder IFRS-standarder IFRS-standarder er International Financial Reporting Standards (IFRS), der består af et sæt regnskabsregler, der bestemmer, hvordan transaktioner og andre regnskabshændelser skal rapporteres i årsregnskabet. De er designet til at bevare troværdighed og gennemsigtighed i den finansielle verden
  • Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse En pengestrømsopgørelse (officielt kaldet pengestrømsopgørelsen) indeholder oplysninger om, hvor meget kontanter et selskab har genereret og brugt i en given periode. Den indeholder 3 sektioner: kontanter fra driften, kontanter fra investering og kontanter fra finansiering.