Vaniljemulighed - Oversigt, Typer af muligheder, Funktioner

Udtrykket "vaniljeoption" henviser til en type finansielt instrument, der giver indehaverne mulighed for enten at købe eller sælge en underlier, som er et underliggende aktiv, til en forudbestemt kurs inden for en given frist. Indehaveren ejer retten til salg eller køb af det underliggende aktiv uden nødvendigvis at have pligt til at gøre det samme.

Vaniljemulighed

Resumé

  • Udtrykket "vaniljeoption" henviser til en type finansielt instrument, der giver indehaverne mulighed for enten at købe eller sælge en underlier, som er et underliggende aktiv, til en forudbestemt kurs inden for en given frist.
  • I tilfælde af en vaniljemulighed behøver optionshandlere ikke nødvendigvis at vente til modenhedsdatoen "lukkes".
  • Det bruges normalt som en sikringsanordning af en person eller en enhed.

Hvad er valgmuligheder?

Vaniljeoptioner falder ind under kategorien afledte finansielle instrumenter kendt som call- eller put-optioner Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv af en dato (udløbsdato) til en bestemt pris (udløbspris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst. Opkøbsoptioner giver deres indehaver eneret til at købe underliggeren til en given pris på en forudbestemt dato. Omvendt giver en salgsoption indehaveren mulighed for at sælge aktivet under de samme betingelser: en forudbestemt dato og pris. Den tidligere fastsatte pris er kendt som udtrædelseskurs Strejkkurs Indsigelsesprisen er den pris, som indehaveren af ​​optionen kan udøve optionen på at købe eller sælge en underliggende værdipapir,afhængigt af om de har en opkalds- eller salgsoption. En option er en kontrakt med ret til at udnytte kontrakten til en bestemt pris, der er kendt som indløsningsprisen. , og datoen er kendt som udløbsdatoen.

Udløbsdatoen lægger en tidsbegrænsning på flytningen eller ændringen i ejerskab af aktivet. Den person eller enhed, der sælger optionen, kaldes forfatteren, og mens indehaveren ikke er forpligtet til at gennemføre salget, er forfatteren forpligtet til at udføre kontrakten, hvis indehaveren vælger at udøve deres ret til at sælge eller købe.

Valgmuligheder findes i flere typer. For eksempel er en europæisk stilmulighed en, der kræver, at optionen på udløbsdatoen skal være "i pengene" for at udøves af indehaveren. At være "i pengene" betyder, at udrykningskursen er højere end aktivets markedspris på udløbsdatoen eller udløbsdatoen.

Det øjeblik, hvor en option flytter ind i pengene, eller når værdien af ​​det underliggende aktiv krydser udrykningskursen, er netop, når den indre værdi Intrinsic Value Den indre værdi af en virksomhed (eller enhver investeringssikkerhed) er nutidsværdien af ​​alle forventede fremtidige kontanter strømme, diskonteret med den relevante diskonteringssats I modsætning til relative værdiansættelsesformer, der ser på sammenlignelige virksomheder, ser den indre værdiansættelse kun på en virksomheds iboende værdi alene. bliver skabt i instrumentet. På den anden side kan man udøve en amerikansk stilmulighed, hvis den er "i pengene" når som helst op til modenhedsdatoen.

Overvej f.eks. Aktie X, der i øjeblikket handler til $ 30. En opkaldsoption med en indløsningspris på $ 35, en udløbsdato inden for en måned og en præmie på $ 0,50. Hver option omfatter 100 aktier, hvilket betyder, at omkostningerne ved at købe en option er $ 0,50 x 100 aktier (eller $ 50).

Hvis prisen på aktien på udløbsdatoen er $ 35, anses den for at være i pengene. Der skal dog trækkes en præmie for at indehaveren kan få overskud. Det betyder, at kun efter at prisen overstiger $ 35,50, vil udnyttelse af call option være rentabel for indehaveren.

Funktioner af Vanilla Options

  • En vaniljemulighed er et instrument uden særlige eller unikke egenskaber. Normalt er de standardiserede, hvis de handles på børser som Chicago Board Options Exchange (CBOE).
  • I tilfælde af en vaniljeoption behøver optionshandlere hverken nødvendigvis at vente til modenhedsdatoen for at "lukke", eller det anses for obligatorisk for dem at udnytte optionen.
  • Præmien er i et sådant tilfælde baseret på niveauet for lighed mellem tre grundlæggende faktorer: (1) prisen på det underliggende aktiv, (2) tiden tilbage til udløbsdatoen og (3) den associerede prisvolatilitet med det underliggende aktiv. En præmie er den pris, som ejeren betaler for at eje optionen. En højere grad af prisvolatilitet fører til en højere præmie. Tilsvarende øger præmien en længere tidsperiode tilbage til modenhedsdatoen.
  • En vaniljemulighed bruges normalt som en sikringsanordning af en person eller en enhed. Afdækning er en teknik, der forventes at mindske den samlede risikoeksponering for et bestemt aktiv. Finansielle institutioner og handlende kan også bruge dem til at spekulere i de forventede prisbevægelser for et givet finansielt instrument

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • American vs European vs Bermudan Options Amerikansk vs European vs Bermudan Options Der er forskellige typer muligheder, der adskiller sig med hensyn til deres træningsrestriktioner. Lad os undersøge mulighederne mellem amerikanske og europæiske mod Bermudan for at finde ud af det
  • At the Money (ATM) At The Money (ATM) At the money (ATM) beskriver en situation, hvor en optioners udløsningspris er lig med det underliggende aktivs aktuelle markedspris. Det er et begreb om
  • Udløbsdato Udløbsdato (derivater) Udløbsdatoen i derivater refererer til den dato, hvor optioner eller futureskontrakter udløber. Med andre ord er udløbsdatoen den sidste dag
  • Futures Contract Futures Contract En futures kontrakt er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris.