Driftsindtægter efter skat (ATOI) - Definition, hvordan man beregner, eksempel

Efter skat driftsindtægter (ATOI) er en virksomheds driftsindtægter, efter at alle skatter er betalt. ATOI anerkendes ikke af GAAP, da det udelukker fordelene efter skat fra regnskabsændringer. Da det ikke er en del af GAAP, hvad er inkluderet og ekskluderet i ATOI-ændringer? Efter skat er driftsindtægter meget ens med nettodriftsresultatet efter skat (NOPAT) NOPAT NOPAT står for nettodriftsresultat efter skat og repræsenterer en virksomheds teoretiske indtægter fra driften. .

Driftsindtægter efter skat (ATOI)

Hvad er driftsindtægter?

Virksomhedens resultatopgørelse viser driftsindtægter og ikke-driftsindtægter og -omkostninger over en periode. En virksomheds driftsindtægter er defineret af den kerneforretning, som virksomheden tjener indtægter fra. For eksempel i en fremstillingsvirksomhed genereres indtægterne af de kerneprodukter, de fremstiller. Driftsindtægterne er de indtægter, de tjener efter fratrækning af de direkte og indirekte udgifter. Formlen for driftsindtægter er:

Driftsindtægter = bruttoindkomst - driftsudgifter - afskrivninger

Hvor:

  • Bruttoindkomst : Det er bruttomarginen for virksomheden, dvs. den indkomst, der genereres af virksomheden efter regnskabsmæssig omkostning for solgte varer (COGS). Det er indtægterne, der vises i første halvdel af resultatopgørelsen, før alle udgifter trækkes.
  • Driftsomkostninger : De er omkostningerne, der overstiger udgifterne til solgte varer og produktionsomkostninger og inkluderer salgsudgifter, renteudgifter, generelle og administrative udgifter eller diverse udgifter.
  • Afskrivninger : Afskrivningsomkostningerne er det samlede afskrivningsbeløb på et aktiv i en given periode. Hvis afskrivningsomkostningerne er $ 1.000, ville det være $ 1.000 i den månedlige resultatopgørelse og $ 3.000 i den kvartalsvise resultatopgørelse. Afskrivningsbeløbet på balancen er den omkostning, der er afholdt over en måned eller et år, men afskrivningen på balancen er den akkumulerede afskrivning.

Driftsindtægter er en vigtig finansiel måling, der kan bruges til at sammenligne virksomhedens resultater med tidligere år eller med andre virksomheder i samme branche. Investorer og kreditorer i virksomheden bruger driftsindtægter til at evaluere forretningens effektivitet og rentabilitet.

En god driftsindkomst forsikrer investorerne om, at virksomheden vokser og er i stand til at afvikle sin gæld. EBIT EBIT-guide EBIT står for indtjening før renter og skatter og er en af ​​de sidste subtotaler i resultatopgørelsen før nettoindkomst. EBIT kaldes også undertiden driftsindtægter og kaldes dette, fordi det findes ved at trække alle driftsomkostninger (produktions- og ikke-produktionsomkostninger) fra salgsindtægter. og EBITDA EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, amortiseringer er en virksomheds fortjeneste, før nogen af ​​disse nettofraduktioner foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel,eksempler er vigtige målinger, der bruger driftsindtægterne til at måle en virksomheds resultater.

Indkomstskat for en virksomhed

Indkomstskat er det samlede skattebeløb, som virksomheden betaler af dets skattepligtige overskud i en regnskabsperiode. Nogle virksomheder bruger en accelereret afskrivningsmetode Accelereret afskrivning En accelereret afskrivningsmetode er en afskrivningsmetode, hvor et aktiv mister den bogførte værdi med en hurtigere (accelereret) rente, end det er tilfældet med traditionelle afskrivningsmetoder såsom den lineære metode. Ved hjælp af accelererede afskrivninger står et aktiv over for større fradrag i dets værdi i de tidligere år, såsom metoden til reducerende saldo til fortjeneste og dermed skyldige skatter.

Momsbeløbet, der betales hver måned, er baseret på en historisk procentdel, og satsen justeres ofte af en skatteekspert månedligt. Skatteomkostningen indregnes i resultatopgørelsen, mens den skyldige skat er en forpligtelse i balancen.

Illustrativt eksempel på ATOI

Resultatopgørelsen for selskab A er som følger:

VareBeløb
Indtægter (1)$ 2.000.000
Udgifter til solgte varer (COGS) (2)$ 700.000
Generelle administrationsomkostninger (3)$ 400.000
Afskrivninger (4)$ 150.000
Skatter (5)$ 25.000

Driftsindtægterne efter skat er subjektivt, for da det er et ikke-GAAP-mål, og hvad der er inkluderet og ekskluderet i det, adskiller det sig fra hver enkelt virksomhed og branche. Derfor er der ikke noget benchmark-tal for ATOI og intet "højt" eller "lavt" beløb. Derfor skal ATOI sammenlignes med de foregående års tal for at komme til et standardbeløb, som de kan basere værdien på.

ATOI måler den samlede driftseffektivitet for et selskab, da beregningen tager højde for de udgifter, der er direkte relateret til driften af ​​virksomheden. I modsætning til beregningen af ​​nettodriftsresultatet efter skat (NOPAT) tager ATOI ikke hensyn til renteomkostningerne, da der er flere faktorer, der kan påvirke beløbet, såsom virksomhedens gearingsbeslutninger. Det inkluderer heller ikke udbyttebetalinger og engangsposter, da de ikke er en del af den normale drift i virksomheden.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte
  • Afskrivningsmetoder Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid.
  • Faste og variable omkostninger Faste og variable omkostninger Omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af dens art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger. Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige
  • Salgsindtægter Salgsindtægter Salgsindtægter er den indkomst, som en virksomhed modtager fra dens salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter.