Årlig procentsats - Definition, formel, APY vs. APR

Den årlige procentvise rente (APY) er en normaliseret rente Rentesats En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der gives, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. baseret på sammensætningsperioden på et år. APY giver en standardiseret gengivelse af de underliggende renter på finansielle produkter.

Årlig procentsats

Den primære fordel ved det årlige procentudbytte er overvejelsen af ​​den sammensatte effekt. Husk, at sammensætning i det væsentlige er en proces, hvor et aktiv eller en forpligtelse tjener renter på både hoved- og kapitalgevinster Kapitalgevinst Udbytte Kapitalgevinstudbytte (CGY) er prisstigningen på en investering eller et værdipapir udtrykt som en procentdel. Da beregningen af ​​kapitalgevinstudbytte involverer markedsprisen for et værdipapir over tid, kan det bruges til at analysere udsving i et værdipapirs markedspris. Se beregning og eksempel eller påløbne renter. Med andre ord afspejler APY den sande rentesats, som en långiver eller en investor vil tjene.

Ved hjælp af det årlige renteprocent kan man sammenligne forskellige finansielle produkter, hvis rentesatser kommer med forskellige sammensætningsperioder. APY overvejer dog ikke potentielle kontoopgifter Servicegebyr Et servicegebyr, også kaldet et servicegebyr, refererer til et gebyr, der opkræves for at betale for tjenester, der vedrører et produkt eller en tjeneste, der købes. der kan påvirke nettogevinsten.

Formel

Den generelle formel til beregning af det årlige udbytte (APY) udtrykkes ved hjælp af følgende matematiske ligning:

APY-formel

Hvor:

  • i - den nominelle rentesats
  • N - antallet af sammensætningsperioder

For eksempel, hvis renten er sammensat månedligt, er den relevante formel til beregning af APY følgende:

Sammensat APY-formel

APY vs. APR

Selvom både det årlige procentafkast (APY) og den årlige procentsats (APR) Årlig procentsats (APR) Den årlige procentsats (APR) er den årlige rentesats, som en person skal betale på et lån, eller som de modtager på et indlånskonto. I sidste ende er april en simpel procentdel, der bruges til at udtrykke det numeriske beløb, som en person eller enhed betaler årligt for privilegiet at låne penge. er repræsentationer af en rentesats, skelnes der væsentligt mellem de to udtryk. I modsætning til APY overvejer APR ikke sammensatte effekter.

Som nævnt ovenfor er den primære fordel ved APY i forhold til APR den standardiserede repræsentation af rentesatser. Med andre ord kan førstnævnte bruges til at sammenligne produkter med forskellige sammensatte strukturer til rentesatser.

Da APY tager højde for sammensætningseffekten, vil den være højere end APR. Af denne grund foretrækker finansielle institutioner at citere APR i deres lånetilbud, da den lavere sats gør deres tilbud mere attraktive for potentielle kunder.

Af samme grund rapporteres det årlige procentvise udbytte ofte i udbuddet af investeringsprodukter eller rentetjenende bankkonti, da APY-tallet synes mere attraktivt for investorer.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kontinuerligt sammensat afkast Kontinuerligt sammensat afkast Kontinuerligt sammensat afkast er, hvad der sker, når den optjente rente på en investering beregnes og reinvesteres tilbage på kontoen i et uendeligt antal perioder. Renten beregnes på hovedstolbeløbet og den akkumulerede rente over de givne perioder
  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Simple Interesse Simple Interesse Simpel interesse formel, definition og eksempel. Enkel rente er en beregning af renter, der ikke tager højde for effekten af ​​sammensætning. I mange tilfælde er renteforbindelser med hver bestemt låneperiode, men i tilfælde af simpel rente gør det det ikke. Beregningen af ​​simpel rente er lig med hovedstolen multipliceret med renten, ganget med antallet af perioder.
  • Return of Return Return of Return Return of Rate (ROR) er gevinsten eller tabet af en investering over en periode, der er sammenlignet med de oprindelige omkostninger ved investeringen udtrykt i procent. Denne vejledning lærer de mest almindelige formler