Ubetinget sandsynlighed - Definition, formel, eksempel

Ubetinget sandsynlighed, også kendt som marginal sandsynlighed, refererer til en sandsynlighed, der ikke er påvirket af tidligere eller fremtidige begivenheder. Med andre ord er ubetinget sandsynlighed sandsynligheden for en begivenhed uanset den foregående eller fremtidige forekomst af andre begivenheder. Enkelt sagt er ubetinget sandsynlighed simpelthen sandsynligheden for, at en begivenhed finder sted.

Ubetinget sandsynlighed

Resumé:

  • Ubetinget sandsynlighed henviser til en sandsynlighed, der ikke påvirkes af tidligere eller fremtidige begivenheder.
  • Den ubetingede sandsynlighed for begivenhed “A” betegnes som P (A).
  • En betinget sandsynlighed, i modsætning til en ubetinget sandsynlighed, er sandsynligheden for en begivenhed, der ville blive påvirket af en anden begivenhed.

Formel for ubetinget sandsynlighed

Ubetinget sandsynlighed

Derfor er den ubetingede sandsynlighed for, at en begivenhed sker, sandsynligheden for selve begivenheden. En ubetinget sandsynlighed har ikke en betingelse.

For eksempel er sandsynligheden for regn i morgen i sig selv en ubetinget sandsynlighed.

Yderligere eksempler på ubetingede sandsynligheder:

  • Hvad er sandsynligheden for, at en terning kaster en 6?
  • Hvad er sandsynligheden for at lande et hoved på en møntkast?
  • Hvad er sandsynligheden for at trække et spar-es i et kortkort?

Ubetinget sandsynlighed versus betinget sandsynlighed

En betinget sandsynlighed Betinget sandsynlighed Betinget sandsynlighed er sandsynligheden for, at en begivenhed finder sted, givet at en anden begivenhed allerede har fundet sted. Konceptet er et af de afgørende, i modsætning til en ubetinget sandsynlighed, er sandsynligheden for, at en begivenhed vil påvirke eller blive påvirket af en anden begivenhed. Med andre ord kommer en betinget sandsynlighed, som navnet antyder, med en betingelse.

Husk for eksempel følgende ubetingede sandsynlighed: "Hvad er sandsynligheden for regn i morgen?" En betinget sandsynlighed kan formuleres som følger: "Hvad er sandsynligheden for regn i morgen, givet i dag er solrig?"

Yderligere eksempler på betingede sandsynligheder:

  • Hvad er sandsynligheden for at rulle en 6 efterfulgt af en 4?
  • Hvad er sandsynligheden for, at det er solrigt i dag, da det regner i morgen?
  • Hvad er sandsynligheden for S&P 500 S&P sektorerne S&P sektorerne udgør en metode til at sortere børsnoterede virksomheder i 11 sektorer og 24 branchegrupper. Oprettet af Standard & Poor's (S&P) og Morgan Stanely Capital International (MSCI), er de også kendt som Global Industry Classification Standard (GICS). at nå rekordhøje højder og derefter konsolidere til 3.000?

Eksempel på ubetinget sandsynlighed

Følgende fælles sandsynlighedstabel viser fordelingen af ​​samfundsvidenskabelige studerende i en bachelor- og ph.d. programmer:

Ubetinget sandsynlighed - eksempel

Brug din forståelse af ubetinget sandsynlighed til at bestemme:

  1. Den ubetingede sandsynlighed for tilfældigt at vælge en studerende, der forfølger en bachelorgrad
  2. Den ubetingede sandsynlighed for tilfældigt at vælge en studerende, der studerer sociologi;
  3. Den ubetingede sandsynlighed for tilfældigt at vælge en studerende, der forfølger en ph.d.; og
  4. Den ubetingede sandsynlighed for tilfældigt at vælge en studerende, der studerer økonomi.

Svar:

  1. P (B) = 90%
  2. P (S) = 10%
  3. P (Ph) = 10%
  4. P (E) = 45%

Ubetinget sandsynlighed i nyhederne

Ubetinget sandsynlighed kan ofte findes i nyhederne. For eksempel, ifølge en CNBC-artikel, viste CME-koncernens FedWatch-værktøj handlende prisfastsættelse med 100% sandsynlighed for en rentesænkning i juli 2019. Dette er i sig selv et eksempel på en ubetinget sandsynlighed.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Grundlæggende statistikbegreber i økonomi Grundlæggende statistikbegreber for økonomi En solid forståelse af statistik er af afgørende betydning for at hjælpe os med bedre at forstå økonomi. Desuden kan statistiske begreber hjælpe investorer med at overvåge
  • Subjektiv sandsynlighed Subjektiv sandsynlighed Subjektiv sandsynlighed refererer til sandsynligheden for, at der sker noget baseret på en persons egen erfaring eller personlige vurdering. En subjektiv
  • Uafhængige begivenheder Uafhængige begivenheder I statistik og sandsynlighedsteori er uafhængige begivenheder to begivenheder, hvor forekomsten af ​​en begivenhed ikke påvirker forekomsten af ​​en anden begivenhed
  • Kvantitativ analyse Kvantitativ analyse Kvantitativ analyse er processen med at indsamle og evaluere målbare og verificerbare data såsom indtægter, markedsandel og løn for at forstå en virksomheds opførsel og ydeevne. I en tid med datateknologi betragtes kvantitativ analyse som den foretrukne tilgang til at træffe informerede beslutninger.