Hard vs Soft Commodities - Oversigt, egenskaber, handel

Før vi diskuterer hårde vs bløde varer, lad os diskutere, hvad en vare er. Udtrykket råvare er et paraplyudtryk for økonomiske varer, der er fungible, dvs. kan bringes og sælges frit. De råvarer, der produceres af et land, inkluderer råmaterialer og / eller primære landbrugsprodukter, der udvindes, dyrkes eller på nogen måde oprettes i landet. De afhænger i vid udstrækning af landets begavelse (tilgængelige naturressourcer og evnen til at udvinde det samme).

Hårde vs bløde varer

Råvarer kan frit bringes, sælges og handles på fysiske eller virtuelle markedspladser kendt som råvaremarkeder. Prisfastsættelsesmekanismen på råvaremarkeder styres af udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Lovene om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den krævede mængde af den vare lig med hinanden . Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. faktorer, der gør råvarerne særligt sårbare over for volatilitet på grund af makroøkonomiske faktorer.

Hurtigt resume:

  • Udtrykket råvare er et paraplyudtryk for økonomiske varer, der er fungible, dvs. kan bringes og sælges frit.
  • Råvarer kan frit bringes, sælges og handles på fysiske eller virtuelle markedspladser kendt som råvaremarkeder.
  • Eksempler på hårde råvarer inkluderer naturlige ressourcer, såsom metalmalme, oliereserver osv. Eksempler på bløde varer inkluderer produkter, der skal dyrkes og plejes, såsom landbrugsprodukter og husdyr.

Hårde varer

Hårde råvarer består af naturlige ressourcer, såsom metalmalm, oliereserver Olie & gasgrunder Olie- og gasindustrien, også kendt som energisektoren, vedrører processen med efterforskning, udvikling og raffinering af råolie og naturgas. Det osv. De danner grundlaget for et lands økonomiske sundhed, og den globale efterspørgsel efter sådanne ressourcer kan overvåges for at måle den fremtidige stabilitet i en økonomi. Det skyldes, at udbud og efterspørgsel efter produkterne stort set er forudsigelige på grund af dets faste natur.

For eksempel blev Venezuela, et eksportafhængigt land af tung olie, hårdt ramt, da oliepriserne faldt i september 2015. Det globale marked er stort set domineret af olie, naturgas og guld. Det sydamerikanske land oplevede følgelig en økonomisk og politisk krise, som var præget af hyperinflation Hyperinflation I økonomi bruges hyperinflation til at beskrive situationer, hvor priserne på varer og tjenester stiger ukontrollabelt over en defineret tidsperiode. Med andre ord er hyperinflation ekstremt hurtig inflation. og et mislykket kup.

Guld er ekstremt værdifuldt, især i tider med en afmatning, da det bruges af investorer som en inflationssikring eller et formuebevarende aktiv. Andre produkter inkluderer sølv, stål, kobber, jern, aluminium, som også udgør en stor del af de offentlige indtægter.

Bløde varer

Bløde varer består af produkter, der skal dyrkes og plejes, såsom landbrugsprodukter, husdyr og relaterede primære produkter. De er mere ustabile, da deres prisfastsættelsesmekanisme er afhængig af flere eksterne faktorer. Produktionen af ​​sådanne varer afhænger i høj grad af et lands miljøforhold. Det er en af ​​grundene til, at landbrugsøkonomierne lider mere på grund af begivenheder som klimaændringer.

Desuden kan kofangerafgrøder sænke priserne og skabe et overskud på markedet. På grund af en sådan sårbarhed foretrækker lande som Indien ikke at være eksportafhængige med primære landbrugsvarer. Det er dog ikke tilfældet for lande, der udelukkende handler med eksotiske produkter, såsom avocadoproducerende Columbia eller større kakaobønnereksportør Ghana. Varerne kan kun dyrkes under specifikke miljøforhold (jord, fugtighed, temperatur), hvilket giver producenterne monopol på priserne på disse produkter.

Råvarehandel

Der er flere indirekte måder at investere i hårde vs bløde råvarer. Man kan investere i gensidige fonde Gensidige fonde En gensidig fond er en pulje af penge indsamlet fra mange investorer med det formål at investere i aktier, obligationer eller andre værdipapirer. Gensidige fonde ejes af en gruppe investorer og forvaltes af fagfolk. Lær om de forskellige typer fonde, hvordan de fungerer, og fordelene og afvejningerne ved at investere i dem eller Exchange Traded Funds (ETF'er) Exchange Traded Fund (ETF) En Exchange Traded Fund (ETF) er et populært investeringsmiddel, hvor porteføljer kan være mere fleksibel og diversificeret over en bred vifte af alle tilgængelige aktivklasser. Lær om forskellige typer ETF'er ved at læse denne vejledning. der primært fokuserer på virksomheder, der er involveret i produktion, forarbejdning eller distribution af råvarer.Sådanne midler samler investorernes penge for at foretage enorme kapitalinvesteringer.

Den mest populære måde at investere i råvaremarkedet er ved at købe futureskontrakter. Kontrakterne forpligter indehaverne til at købe eller sælge et bestemt produkt til en fast pris og fremtidig dato. Markederne reguleres af råvarebørser, som er de fysiske episoder for handel med sådanne investeringsmidler.

Mere bredt er råvarebørser juridiske enheder, der håndhæver regler for handel med de førnævnte værdipapirer. Den største råvarebørs i USA er Chicago Mercantile Exchange (CME) Group, der årligt håndterede kontrakter til en værdi af billioner dollars. Andre fremtrædende børser inkluderer Intercontinental Exchange (ICE) i Europa og Shanghai Futures Exchange i Asien.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . Gennem finansielle modelleringskurser, træning og øvelser kan enhver i verden blive en stor analytiker. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kontantafvikling vs fysiske leveringsvarer: Kontantafvikling vs fysisk levering Afviklingsmetoderne for de fleste optioner og futureskontrakter kan være en af ​​følgende to metoder: Kontantafvikling vs fysisk levering
  • Futures Contract Futures Contract En futures kontrakt er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris.
  • Import og eksport Import og eksport Import er de varer og tjenester, der købes fra resten af ​​verden af ​​et lands beboere snarere end at købe varer produceret i hjemmet. Eksport er varer og tjenester, der produceres på hjemmemarkedet, men derefter sælges til kunder, der er bosiddende i andre lande.
  • New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) er en råvareterminsbørs beliggende i Manhattan, New York City. Det ejes af CME Group, en af ​​de største