Nominelt udbytte - Oversigt, hvordan man beregner, eksempel

Nominelt afkast er et fast procentbeløb beregnet for værdipapirer med fast indkomst Værdipapirer med fast indkomst Rentepapirer er en type gældsinstrument, der giver afkast i form af regelmæssige eller faste rentebetalinger og tilbagebetalinger af det, der repræsenterer et angivet afkast for en obligation. Det beregnes ved at dividere de årlige rentebetalinger med obligationens pålydende værdi. Det kaldes også kuponrenten for en fast indkomstsikkerhed.

Nominelt udbytte

Sådan beregnes nominel udbytte

Beregningen af ​​et nominelt afkast i årlige termer sker ved at tilføje alle de obligationsbetalinger, der er foretaget i løbet af året. Hvis der er en årlig betaling, så er det det. Hvis det er en halvårlig eller kvartalsbetalt obligation, skal du tilføje alle betalingerne for året. Derefter dividerer du det samlede beløb for årlige rentebetalinger med pålydende eller pålydende værdi. Det er en statisk værdi, der bestemmes på udstedelsestidspunktet, og i modsætning til markedsværdien svinger den ikke regelmæssigt. af obligationen.

Nominelt udbytte

Prøveberegning

Overvej en obligation med en pålydende værdi på $ 1.000, der foretager $ 25 halvårlige betalinger. Hvad er det nominelle afkast?

1. For det første skal de halvårlige betalinger tilføjes for at beregne det samlede beløb for obligationsbetalinger foretaget i løbet af året:

$ 25 x 2 = $ 50

2. Derefter divideres det samlede beløb med obligationens pålydende værdi:

$ 50 / $ 1.000 = 0,05

Angivet i procent udtrykt viser obligationen et nominelt årligt afkast på 5% .

Nominelt udbytte forklaret

Det nominelle afkast er simpelthen kuponrenten Kuponrente En kuponrente er størrelsen af ​​den årlige renteindtægt, der er betalt til en obligationsindehaver, baseret på obligationens pålydende værdi. af en obligation. Det er den rentesats, som en obligationsudsteder vil love at betale til obligationsejerne. Satsen er normalt fast over obligationens løbetid.

Selv om det nominelle afkast er en årlig procentdel, repræsenterer det ikke nødvendigvis det realiserede årlige afkast for en obligation. Det skyldes markedsudsving i renten og deres indvirkning på obligationspriserne.

Forholdet mellem renter og obligationspriser er omvendt. Når renten stiger, falder obligationspriserne. Det er fordi de angivne kuponsatser er faste , som nævnt tidligere.

Når markedsrenterne stiger, er den faste kuponrente relativt lavere end andre obligationer, og det gør obligationerne attraktive og billigere. Det er kendt som en obligationshandel med en rabat .

Tværtimod, når markedsrenterne falder, er den faste kuponrente relativt højere end andre obligationer, hvilket gør obligationen mere attraktiv og dyrere. Det er kendt som en obligationshandel med en præmie .

I et tilfælde hvor renten er lig med den faste kuponrente, handles obligationen til nøjagtigt dens pålydende værdi. Det er kendt som handel på niveau.

Eksempel

Udbygning af vores tidligere eksempel, hvor vi tegner en obligation med et nominelt årligt afkast på 5%.

Repræsenterer det det afkast, en investor skulle forvente for at købe obligationen?

  • Det afhænger af, hvilken pris obligationen blev købt til.
  • Hvis markedsrenten er lavere end 5%, bliver obligationen dyrere (premium).
  • Hvis markedsrenten er højere end 5%, vil obligationen være billigere (rabat).

Overvej, at markedsrenten er lavere end 5%, og obligationen blev købt for $ 1.100. Selv om det nominelle afkast stadig er 5%, ville den faktiske afkast være 4,545% ($ 50 / $ 1.100).

Overvej nu, at markedsrenten er højere end 5%, og obligationen blev købt for $ 900. Selvom det nominelle afkast stadig er 5%, ville den faktiske afkast være 5,556% ($ 50 / $ 900).

Nominelt udbytte vs. aktuelt udbytte

Vi ser, at det nominelle afkast ikke giver en nøjagtig gengivelse af et forventet afkast på en obligation på grund af markedsudsving i renter og obligationspriser. Imidlertid er det aktuelle afkast i stand til at fange markedssvingninger ved at sammenligne de årlige rentebetalinger med den aktuelle markedspris på obligationen i stedet for pålydende værdi.

Drivere af nominelt udbytte

Nominelt afkast er påvirket af to faktorer:

1. Inflation

Den nominelle rente er drevet af inflationen. Det skyldes, at den nominelle rente vil være lig med inflationen plus den faktiske rentesats. Når en obligation udstedes, tages der højde for inflationsraten, når kuponrenten bestemmes.

Hvis inflationen er høj, skal kuponrenten også være højere for at kompensere investorer for det tab af købekraft, der opstår som følge af inflationen.

2. Kreditrisiko for udsteder

Den nominelle rente er også drevet af udstederens kreditrisiko. Hvis en udsteders kreditrisiko er høj, er der en større sandsynlighed for, at en obligationsinvestor ikke modtager kontraktlige pengestrømme. For at kompensere for den yderligere risiko skal kuponrenten være højere for at tilskynde investorer til at påtage sig denne risiko.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Obligationsprissætning Obligationsprissætning Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer
  • Kreditrisiko Kreditrisiko Kreditrisiko er risikoen for tab, der kan opstå som følge af, at en part ikke overholder vilkårene og betingelserne i en finansiel kontrakt, primært
  • Inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb).
  • Nominel rente Nominel rente Nominel rente refererer til rentesatsen inden justering for inflation. Det henviser også til den sats, der er specificeret i lånekontrakten uden