Dødelighedstabel - Oversigt, funktioner, typer og brug

En dødelighedstabel er et diagram, der viser dødsfrekvensen for en defineret population inden for en bestemt tidsrate. Også kendt som en livstabel eller en aktuarmæssig tabel, er dødelighedstabeller brugt i erhvervslivet af forsikringsselskaber Liv- og sundhedsforsikringsselskaber Livs- og sundhedsforsikringsselskaber (L&H) er virksomheder, der dækker risikoen for tab af liv og medicinske udgifter i forbindelse med sygdom eller skader. Kunden - køberen af ​​forsikringspolicen - betaler en forsikringspræmie for dækningen. at prisforsikre produkter og ordninger for enkeltpersoner.

Dødelighedstabel

Dødelighedstabeller kan også bruges til at udvikle komplekse matematiske modeller, der repræsenterer overlevelsesraterne for forskellige populationer. De er også nyttige i studiet af biologi og medicin. Tabellerne kan hjælpe med udviklingen af ​​diagnostiske kriterier for visse lægemidler såvel som den type behandling en person skal modtage.

Resumé

  • En dødelighedstabel er et diagram, der viser dødeligheden for en defineret befolkning inden for en bestemt tidsperiode. Det forudsiger sandsynligheden for, at et individ vil dø inden for det aktuelle år.
  • En type dødelighedstabel er periodelevetidstabellen, der bestemmer dødeligheden for en bestemt befolkning i en defineret tidsperiode.
  • Den anden type dødelighedstabel er kohortlivstabellen, som bestemmer den samlede dødelighed for en gruppe mennesker med samme fødselsår (en kohorte).

Funktioner af dødelighedstabeller

Dødelighedstabeller er meget komplekse talgitter, der forudsiger sandsynligheden for, at en person vil dø inden deres næste fødselsdag for hver alder baseret på et udvalg af variabler.

Ved hjælp af bestemte egenskaber såsom køn og alder giver dødelighedstabeller sandsynligheden for død baseret på tusinder eller antallet af mennesker i en gruppe på 1.000, der forventes at dø inden for et bestemt år. De dækker normalt aldre i et års intervaller fra fødslen til 100 år, hvor sandsynligheden for død øges med alderen.

Dødelighedstabeller består normalt af separate data for mænd og kvinder på grund af den betydelige forskel i dødeligheden og den gennemsnitlige levetid for hvert køn.

Flere statistikker kan trækkes som et resultat, herunder:

  • Sandsynligheden for at overleve forbi et bestemt år
  • Resterende levealder for mennesker i forskellige aldre
  • Andel af den oprindelige fødselsgruppe, der stadig lever

Typer af dødelighedstabeller

Der er to hovedtyper af dødelighedstabeller - periodelevetidstabellen og kohortlivstabellen.

1. Levetidstabel

Levetidstabellen bestemmer dødeligheden for en bestemt befolkning i en defineret periode, f.eks. Et enkelt år eller en gruppe år. Det antages også, at dødeligheden gælder i resten af ​​en persons liv, og som sådan tager den ikke hensyn til fremtidig udvikling eller ændringer i dødeligheden.

Periodes levetidstabeller er nyttige til måling af dødelighed over en bestemt periode og muliggør statistik Statistik Statistik er et udtryk, der er afledt af det latinske ord "status", hvilket betyder en gruppe af figurer, der bruges til at repræsentere information om et menneske, der skal tegnes objektivt ved at sammenligne dødelighed og tendenser over tid både mellem forskellige regioner i et land såvel som mellem forskellige lande.

2. Kohortets livstabel

Også kendt som en generationslivstabel, bestemmer kohortlivstabellen den samlede dødelighed for en gruppe mennesker med samme fødselsår (en kohortkohortanalyse kohortanalyse er en form for adfærdsanalyse, der tager data fra en given undergruppe og grupper det i relaterede grupper snarere end en enhed.). Det viser sandsynligheden for, at et individ fra den givne kohorte dør i hver alder i løbet af deres levetid.

Kohortets levetidstabel er baseret på aldersspecifikke sandsynligheder for en døende, der bestemmes ved hjælp af en kombination af dødelighedsdata for den specifikke kohorte fra tidligere år med estimater om dødeligheden for kohorten i fremtiden.

Kohortets levetidstabel tager højde for udviklingen i observeret og estimeret dødelighed for kohorten gennem hele dets levetid, og som et resultat betragtes det som et mere nøjagtigt og passende mål for, hvor længe en person i en bestemt alder forventes at leve gennemsnitlig.

Da dødeligheden konstant ændrer sig over tid som et resultat af udviklingen i befolkningernes globale sundhed og kan påvirkes negativt af dødbringende globale pandemier, foretrækkes kohortlivstabeller typisk i løbet af periodiske livstabeller.

Det skal dog bemærkes, at kohortlivstabeller typisk involverer et element af subjektivitet, da det kræver estimater for fremtidig dødelighed i deres beregninger og derfor er sårbar over for eventuelle fejl, der kan plage fremskrivningerne.

Det resulterer i periodiske livstabeller, der anvendes til fordel for kohortlivstabeller til at sammenligne forventede levealder for forskellige befolkningsundergrupper eller forudsige, hvor længe mennesker med generelt godt helbred vil leve.

Brug af dødelighedstabeller i erhvervslivet

I erhvervslivet bruges dødelighedstabeller generelt af forsikringsbureauer til at bestemme priserne på forsikringsprodukter. Det kræver en grundig proces, der involverer ikke kun forsikringsagenter, men også aktuarer, der har brug for at udvikle fremskrivninger af fremtidige forsikrede begivenheder, såsom død, sygdom og handicap.

Aktuarer er ansvarlige for at udvikle matematiske modeller for begivenhedernes hastigheder og tidspunkter, såsom død eller sygdom, ved at studere historiske data om forekomsten af ​​sådanne begivenheder i fortiden.

Aktuarerne tager også højde for, hvordan forventningerne vil udvikle sig, samt alder og andre befolkningskarakteristika for at få forventede dødsfald, sygdom og handicap til fremtiden. Det gør det muligt for dem at danne en sammenligning mellem mennesker med risiko for død og dem, der faktisk dør for at bestemme sandsynligheden for død i hver alder.

Som tidligere nævnt spiller dødelighedstabeller en væsentlig rolle i at hjælpe forsikringsbureauer med at bestemme priserne på forskellige forsikringsprodukter. Indsamling og nøjagtig brug af data er afgørende for udviklingen af ​​sådanne tabeller, der skal indsættes i forsikringsbranchen, da jo mere nøjagtige data man kan finde, desto stærkere vil forsikringsselskabets aktuarmæssige struktur være.

Dødelighedstabeller som fremskrivninger - anvendelser i folkesundheden

Dødelighedstabeller tjener som aktuarmæssige ressourcer til at foretage fremskrivninger om folkesundhedsspørgsmål, der bruges til at generere politik og epidemiologisk strategi. De matematiske værktøjer hjælper med at bestemme sygdoms- og overlevelsesresultater, der hjælper med at bedre uddanne læger og patienter, der involverer sundhedsmæssige problemer og sygdomme, de måske har fået.

Tabellerne fører til bedre uddannede patienter, der kan hjælpe med at træffe mere informerede beslutninger, der bestemmer professionel pleje og behandlingsmuligheder. Det er vigtigt, som ofte, at enkeltpersoner befinder sig i positioner, hvor de skal træffe vanskelige beslutninger om, hvilke typer behandling de skal modtage, når de uventet diagnosticeres med en potentielt livstruende sygdom.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Aktuarmæssig livstabel Aktuarmæssig livstabel En aktuarmæssig livstabel er en tabel, der viser sandsynligheden for, at en person i en bestemt alder vil dø før deres næste fødselsdag. Tabellerne er inde
  • Variabel livsforsikring Variabel livsforsikring Variabel livsforsikring er en form for livsforsikring, der kombinerer egenskaberne ved livsforsikring og investering. Karakteristika: politiske lån
  • Forsikring ved utilsigtet død og afbrydelse (AD&D) Ulykkes dødsfald og afbrydelsesforsikring (AD&D) Utilsigtet døds- og nedbrydningsforsikring (AD&D) er en forsikringspolice, der udbetales til modtagere i tilfælde af utilsigtet død eller
  • Ejendoms- og ulykkesforsikringsselskaber Ejendoms- og ulykkesforsikringsselskaber Ejendoms- og havariforsikringsselskaber er virksomheder, der dækker aktiver (f.eks. Hus, bil osv.) Og også ansvarsforsikring for ulykker, kvæstelser og skader på andre mennesker eller deres ejendele.