Forhandles - Definition og applikationer i økonomi

Udtrykket "omsættelig" betegnes almindeligvis prisen på en vare eller sikkerhed eller ethvert andet udtryk eller en bestemmelse i en kontrakt eller en aftale Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftalen (SPA) repræsenterer resultatet af de vigtigste kommercielle og prisfastsatte forhandlinger. I det væsentlige angiver det de aftalte elementer i aftalen, inkluderer en række vigtige beskyttelser til alle involverede parter og giver den juridiske ramme til at gennemføre salget af en ejendom. , der ikke er fast afgjort mellem parterne, og som kan justeres. Den omsættelige pris for en vare eller den omsættelige periode for en aftale kan ændres afhængigt af de gældende omstændigheder.

Omtalelig

Hvis en sælger for eksempel angiver, at salgsprisen er omsættelig, antyder han eller hun, at den endelige salgspris under visse omstændigheder kan ændres fra den oprindeligt angivne pris.

Ansøgninger i økonomi

I økonomi kommer udtrykket omsætteligt med en bestemt konnotation. Det omtales normalt som et juridisk dokument eller et finansielt instrument, der kan bruges som erstatning for kontanter Kontanter I finans og regnskab henviser kontanter til penge (valuta), der er let tilgængelige til brug. Det kan opbevares i fysisk form, digital form eller investeres i et kortvarigt pengemarkedsprodukt. I økonomi refererer kontanter kun til penge, der er i den fysiske form. . I det væsentlige garanterer et omsætteligt instrument betaling af et bestemt beløb til den betaler, der er anerkendt på papiret.

Betalingen skal overføres enten på anmodning eller på en forudbestemt fremtidig dato. Datoen er ikke et nødvendigt element for et instrument, da fraværet af en dato ikke kan påvirke dets omsættelighed.

Forhandlede instrumenter kan overføres ved påtegning (dvs. underskrevet af betaleren) og levering af dokumentet. Når et omsætteligt instrument er overført fra betaleren til indehaveren, får indehaveren fuld og ubetinget juridisk ret til at modtage det beløb, der er angivet i dokumentet. Den nøjagtige definition af et omsætteligt instrument bestemmes generelt af loven, og definitionen kan variere fra land til land.

Bemærk, at sådanne instrumenter ikke bærer andre løfter undtagen løftet om ubetinget overførsel af betalingen. Samtidig kan de ikke anvende andre betingelser for indehaveren for at opnå de midler, der er angivet i instrumentet.

Eksempler på omsættelige instrumenter inkluderer checks, postanvisninger Postanvisning En postanvisning er en garanteret betalingsform for et bestemt beløb, som to parter kan bruge som en betalingsform til gengæld for en given, pengebrev, kladder og indskudsbeviser ( Cd'er). Blandt alle eksemplerne nævnt ovenfor kontrollerer, hvordan man skriver en check Selvom digitale betalinger løbende vinder mere markedsandel, er det stadig vigtigt at vide, hvordan man skriver en check. Denne vejledning viser, at du trin for trin er den mest anvendte type omsættelige instrumenter. Checks er i det væsentlige ordrer til en bank om at overføre betalingen til deres indehaver ved hjælp af midlerne fra deres udsteder.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Business Deal Business Deal En forretningsaftale refererer til en gensidig aftale eller kommunikation mellem to eller flere parter, der ønsker at drive forretning. Handlen gennemføres normalt mellem en sælger og en køber for at udveksle værdiprodukter som varer, tjenester, information og penge.
  • Personlig goodwill Personlig goodwill Personlig goodwill er den immaterielle værdi, der stammer fra en virksomhedsejers eller anden persons indsats eller omdømme. Det betyder, at værdien kun er knyttet til den person, der arbejder i en organisation og ikke selve virksomheden. I regnskab og finans er goodwill et immaterielt aktiv
  • Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder er de færdigheder, der kræves for effektivt at kommunikere, interagere og arbejde med enkeltpersoner og grupper. Dem med gode interpersonelle færdigheder er stærke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og betragtes ofte som "gode med mennesker".
  • Forhandlingstaktik Forhandlingstaktik Forhandling er en dialog mellem to eller flere mennesker med det formål at nå til enighed om et emne eller spørgsmål, hvor konflikt eksisterer. God forhandlingstaktik er vigtig for forhandlingspartierne at kende for at deres side skal vinde eller skabe en win-win-situation for begge parter.