Sælgers skønsmæssige indtjening - oversigt og komponenter

Sælgers skønsmæssige indtjening er et cash-flow Cash Flow Cash Flow (CF) er stigningen eller faldet i mængden af ​​penge, som en virksomhed, institution eller person har. I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af ​​kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given tidsperiode. Der er mange typer CF-baseret mål for forretningsindtjening i en ejerdrevet virksomhed. Det består af resultatet før skat Resultat før skat (EBT) Resultat før skat (EBT) findes ved at trække alle relevante driftsomkostninger og renteomkostninger fra salgsindtægter. Indtjening før skat bruges til at analysere et selskabs rentabilitet uden indvirkning af dets skatteregime. Dette gør virksomheder i forskellige stater eller lande lettere sammenlignelige og interesser i en virksomhed før ejerens fordele,ikke-kontante udgifter Ikke-kontante udgifter Ikke kontante omkostninger fremgår af resultatopgørelsen, fordi regnskabsprincipper kræver, at de registreres, selvom de ikke er betalt kontant. ekstraordinære engangsinvesteringer og andre ikke-relaterede forretningsindtægter og -omkostninger. Denne måling bruges til at måle en organisations værdi for at give potentielle købere et bedre billede af deres forventede afkast på investeringen Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet af en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer. .Denne måling bruges til at måle en organisations værdi for at give potentielle købere et bedre billede af deres forventede afkast på investeringen Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet af en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer. .Denne måling bruges til at måle en organisations værdi for at give potentielle købere et bedre billede af deres forventede afkast på investeringen Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet af en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer. .

Sælgers diskretionære indtjening

Fra sælgers side giver beregning af sælgerens skønsmæssige indtjening dem mulighed for at maksimere værdien af ​​virksomheden, før de går i en forretningssalgsforhandling med potentielle købere. At forstå, hvordan man beregner sælgerens skønsmæssige indtjening, giver sælgeren mulighed for at træffe den rigtige beslutning, når han vælger, hvilke udgifter og indkomster der skal medtages.

For at lære at udføre værdiansættelsesmetoder som DCF, Comps og precedent Transactions, skal du tjekke Finance's Business Valuation Modelling Course.

Komponenter i sælgers diskretionære indtjening

Når du forbereder en virksomhed til salg, er der forskellige indkomster og udgifter, der måske eller ikke har en indvirkning på virksomhedens værdiansættelse. At vide, hvad man skal medtage i værdiansættelsen, kan hjælpe begge parter i forhandlingsprocessen med at nå en rimelig vurdering af virksomheden. Her er nogle af de varer, der er inkluderet i beregningen af ​​sælgerens skønsmæssige indtjening:

# 1 Før skat og før-rente overskud før ikke-kontante udgifter

Dette er EBITDA EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, amortiseringer er en virksomheds fortjeneste, før nogen af ​​disse nettofradrag foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler (indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger), der viser, hvor meget virksomheden tjener. Det giver investoren et overblik over det investeringsafkast, som de får, når de erhverver virksomheden.

# 2 Engangsudgifter

Engangskøb inkluderer udgifter, der ikke er en gang, og som kun betales en gang. Omkostningerne kan omfatte betalinger for webstedsdesigntjenester, køb af en virksomhedslicens, engangsgebyrer for ansøgninger, advokatgebyrer osv.

# 3 Ikke-relaterede forretningsudgifter eller indtægter

Dette omfatter indkomster og udgifter, der ikke er relateret til virksomhedens kernedrift. Typiske ikke-relaterede indkomster og udgifter inkluderer omkostninger, der er afholdt på en forretningsrejse til en personlig ferie, konsulentindtægter, der ikke er relateret til forretningsaktiviteterne, brændstof- og biludgifter for en virksomhed, der ikke kræver biler, og kontorleje SG&A SG&A inkluderer alle ikke- produktionsomkostninger afholdt af et selskab i en given periode. Dette inkluderer udgifter såsom husleje, reklame, markedsføring, regnskab, retssager, rejser, måltider, ledelseslønninger, bonusser og meget mere. Nogle gange kan det også omfatte afskrivningsomkostninger, der er registreret som forretningsomkostninger.

# 4 Justerede udgifter

Når man sælger en virksomhed, skal man redegøre for nogle af de udgifter, der supplerer den pågældende virksomhed. For eksempel, når en virksomhed sælger sit brandede t-shirts-websted, skal den nye ejer medregne omkostningerne til lagerleje og ordreudførelse, da de er afgørende for virksomhedens succes. Sådanne udgifter skal medtages ved udarbejdelsen af ​​resultatopgørelsen for virksomheden.

Områder med uenighed mellem købere og sælgere

Ved beregning af sælgers skønsmæssige indtjening er der en sandsynlighed for, at sælger og køber er uenige om nogle af de indtægter, udgifter og erstatningsomkostninger, der skal medtages i beregningerne. De fælles uenighedsområder inkluderer:

# 1 Engangsudgifter

Nogle af de udgifter, der er inkluderet i engangsudgifter, kan bestrides af den potentielle køber på baggrund af, om det er engangsudgifter, eller om de vil gentage sig i fremtiden. For eksempel kan licensafgifter, der er inkluderet som engangsudgifter, muligvis blive betalt igen i fremtiden.

Det samme gælder gebyrer til webdesign, da den nye køber bliver nødt til at redesigne hjemmesiden efter et par år for at opdatere den til de nyeste teknologier. Køber og sælger bliver nødt til at blive enige om, at de relevante varer registreres som engangsudgifter.

# 2 Erstatningsejers fordele

En anden genstand, hvor køber og sælger kan være uenige, er erstatningsejerens fordel. En virksomhed kan have mere end en ejer, og det betyder, at værdien af ​​sælgerens skønsmæssige indtjening kan være overvurderet eller undervurderet. Hvis en virksomhed har mere end en ejer, der tjener en indkomst fra virksomheden, kan kun en ejerfordel føjes tilbage til indtjeningen til værdiansættelsesformål.

Den anden ejers fordele bør justeres for at repræsentere aktuelle markedssatser, der svarer til, hvad den nye ejer betaler en fuldtidsansat for at udføre denne funktion. Uenigheden kan være, hvor ejerens fordel repræsenterer en rimelig værdi for mængden af ​​udført arbejde.

Ligheder mellem sælgers diskretionære indtjening og EBITDA

Både sælgers diskretionære indtjening og indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger (EBITDA) forsøger at beregne standardiseret indtjening ved at ekskludere visse poster, der er variable fra en virksomhed til en anden. For eksempel ekskluderer begge målinger renteudgifter på gæld, da hvert selskab har forskellige gældsniveauer. Inkludering af udgiften kan medføre store afvigelser i den rapporterede indtjening.

Sælgers skønsmæssige indtjening bruges ved værdiansættelse af mindre virksomheder, mens EBITDA-metric er mere almindeligt anvendt ved værdiansættelse af store virksomheder.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Renteudgifter Renteudgifter Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtninger. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de større gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere
  • Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold er finansielle målinger, der anvendes af analytikere og investorer til at måle og evaluere en virksomheds evne til at generere indtægter (fortjeneste) i forhold til omsætning, balanceaktiver, driftsomkostninger og egenkapital i en bestemt periode . De viser, hvor godt en virksomhed bruger sine aktiver til at producere overskud
  • Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger
  • Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelsen (også kaldet pengestrømsopgørelsen) er et af de tre nøgletal, der rapporterer de genererede og brugte likvide beholdninger i en bestemt periode (f.eks. En måned, kvartal eller år). Pengestrømsopgørelsen fungerer som en bro mellem resultatopgørelse og balance