Reverse Polish Notation (RPN) - Definition, formel og anvendelse

Omvendt polsk notation eller RPN er en af ​​de tre almindeligt anvendte beregningsnotationer. De to andre er polsk notation og infix-notation. Sidstnævnte, infixnotation, er den, der oftest bruges over hele verden og er sandsynligvis den form for notation, der er mest kendt for læsere. Infix-notation er den standard, der undervises i skoler, hvor operatøren placeres "i" formlen. For eksempel for at vise beregningen 10 plus 5 skrives infixnotation som 10 + 5.

I modsætning hertil placerer noterne om polering og omvendt polering operatøren på hver side af tallene. Polsk notation vil bemærke ovenstående beregning som + 10 5. Omvendt polsk notation er simpelthen det modsatte af det, hvor operatøren vises efter tallene. Infix-notationsformlen på 10 + 5 er angivet som 105 + i RPN.

Finansanalytikerguide til at blive finansanalytiker Hvordan man bliver finansanalytiker. Følg Finance-vejledningen om netværk, CV, interviews, økonomiske modelleringsevner og mere. Vi har hjulpet tusinder af mennesker med at blive finansanalytikere gennem årene og ved præcist, hvad det kræver. kan bruge RPN-regnemaskiner, såsom HP 12C HP 12C-lommeregner HP 12C-lommeregner er en finansiel lommeregner inden for bank og investering, og den bruger omvendt poleringsnotation. HP 12C-lommeregner er en.

RPN-lommeregnerRPN-lommeregner (Kilde: Wikipedia.com)

Hvorfor bruge RPN?

Ved første øjekast kan omvendt polsk notation virke ret kompliceret eller forvirrende, men det er faktisk en ret intuitiv notation. Ved udførelse af RPN-beregninger følger brugeren den logiske strøm af beregningen. I modsætning hertil kræver infixnotation, at brugeren indtaster en formel eller beregning fra venstre mod højre, uanset om beregningen udføres i den rækkefølge.

En af de guldstandardregnemaskiner, der anvendes inden for bankområdet, er HP 12C-lommeregner. Denne lommeregner bruger omvendt polsk notation og hyldes meget for sin effektivitet og intuitivitet.

Eksempel på en RPN-beregning

Antag, at en bruger beregner den fremtidige værdi af $ 1.000, der er deponeret i dag i løbet af de næste fem år. I det første år tjener det kun 2%, men i år to og tre tjener det 5% hvert år, inden det vender tilbage til 2% i de sidste to år.

Formlen til at finde den fremtidige værdi er:

FV = 1.000 x (1 + 0,02) x (1 + 0,05) ^ 2 x (1 + 0,02) ^ 2

I en traditionel infix-lommeregner ville den enkleste måde at indtaste denne funktion være:

1000 [X] 1.02 [X] [ÅBEN FORÆLDRE] 1.05 [^] 2 [LUK FORÆLDRE] [X] [ÅBEN FORÆLDRE] 1.02 [^] 2 [LUK FORÆLDRE] [LIGESTILLINGER]

Med en regnemaskine til omvendt polsk notation er den enkleste måde at gå ind i denne funktion på:

1000 [ENTER] 1.02 [X] 1.05 [ENTER] 2 [yx] [X] 1.02 [ENTER] 2 [yx] [X]

RPN-regnemaskinen bruger 3 færre slag end infix-regnemaskinen, hvilket sparer tid og er mere effektiv på lang sigt. Derudover skal brugeren huske stakken med parenteser, der er anvendt i infix-regnemaskinen, hvilket kan blive besværligt ved længere beregninger. En RPN-lommeregner kan udføre parentesfunktioner med tilbagevirkende kraft.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne guide til RPN, og hvordan du gør dine komplekse beregninger mere effektive. For flere finansielle analytikerværktøjer og uddannelse, se disse yderligere finansressourcer:

  • HP 12C-vejledning HP 12C-lommeregner HP 12C-lommeregner er en finansiel lommeregner inden for bank og investering, og den bruger omvendt polsk notation. HP 12C-lommeregner er en
  • Finansiel matematik kursus
  • Decimalfunktion i Excel DECIMAL-funktion DECIMAL-funktionen i Excel er en matematik- og trigonometri-funktion. Det bruges til at konvertere en tekstrepræsentation af et tal i en angivet base til en decimalværdi. Funktionen blev introduceret i MS Excel 2013.
  • NPV-formel NPV-formel En guide til NPV-formlen i Excel, når du udfører økonomisk analyse. Det er vigtigt at forstå nøjagtigt, hvordan NPV-formlen fungerer i Excel og matematikken bag den. NPV = F / [(1 + r) ^ n] hvor, PV = nutidsværdi, F = fremtidig betaling (pengestrøm), r = diskonteringsrente, n = antallet af perioder i fremtiden