Abenomics - Oversigt, finanspolitiske og monetære politikker, reformer

Abenomics er det navn, som økonomer og politiske beslutningstagere har givet den økonomiske og sociale politik efterfulgt af den japanske regering under premierminister Shinzo Abe. Da premierminister Abe tiltrådte i 2012, var landet stadig ved at komme sig efter recessionen 2008/09.

Abenomics

Derudover gennemgik Japan lange perioder med lav og endda negativ vækst i 2000'erne. Hovedformålet med Abenomics var at øge efterspørgslen og opnå en inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). mål på 2%. Hans politik var beregnet til at øge konkurrencen, udvide handelen og hæve beskæftigelsesgraden i økonomien.

Finanspolitik

Som en del af den finanspolitiske stimulus udstedte den japanske regering 10,3 billioner yen til udgifter til infrastruktur, såsom veje, bygninger og broer. Politikken har til formål at fremme investeringer og udgifter i økonomien til at hæve landets bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt (BNP) er et standardmål for et lands økonomiske sundhed og en indikator for dets levestandard . Også BNP kan bruges til at sammenligne produktivitetsniveauer mellem forskellige lande. . I 2014 modtog skattepakken yderligere 5,5 billioner yen. For at hjælpe med at finansiere stigningen i offentlige udgifter fordoblede regeringen forbrugsafgiften til 10%.

Pengepolitik

Den japanske regering brugte også kvantitativ lempelse Kvantitativ lempelse Kvantitativ lempelse (QE) er en pengepolitik for udskrivning af penge, der implementeres af Centralbanken for at stimulere økonomien. Centralbanken opretter for at hjælpe med at øge likviditeten i økonomien. Bank of Japan (BOJ) startede et stort købsprogram for aktiver, der købte aktiver til en værdi af $ 660 milliarder dollars årligt. Målet var at fortsætte aktivkøbene, indtil landets inflation nåede målraten på 2%. I 2016 sænkede BOJ renten over nul for at øge udlån og investeringer. Fra 2018 var det kortsigtede rentemål på -0,1%.

Strukturreform

Abenomics havde til formål at revidere forskellige sektorer af økonomien og øge landets konkurrenceevne på lokale og internationale markeder. Et af de største problemer, som den japanske økonomi står over for, var mangel på arbejdskraft Arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet er det sted, hvor udbuddet og efterspørgslen efter job mødes, idet arbejdstagerne eller arbejdskraften leverer de tjenester, som arbejdsgivere efterspørger. Arbejdstageren kan være enhver, der ønsker at tilbyde sine tjenester til kompensation, mens arbejdsgiveren kan være en enkelt enhed eller en organisation. Fødselsraterne i Japan faldt med 6%, og landet anslås at miste over en tredjedel af dets befolkning i perioden 2010-2060.

For at hjælpe med at overvinde manglen på arbejdskraft introducerede premierminister Abe "Abenomics 2.0", som havde til formål at øge Japans fødselsrate og forbedre pensioner og social sikring Social Security Social Security er et amerikansk føderalt regeringsprogram, der giver socialforsikring og fordele til mennesker med utilstrækkelig eller ingen indkomst. Den første sociale for ældre borgere. Som en del af reformen blev mere end to billioner yen brugt på børnepasning og uddannelse med gratis førskoleundervisning for børn fra husholdninger med lav indkomst.

Derudover arbejdede den japanske regering også for at styrke antallet af kvinder i arbejdsstyrken med "womenomics-planen". Målet var at øge den samlede kvindelige beskæftigelse med flere kvinder i lederstillinger. Specialepolitikker hjalp med at sænke ledigheden til under 3% for første gang i næsten to årtier.

Abenomics - DiagramKilde: JapanGov

Fremtiden for abenomics

Siden starten på Abenomics i 2012 er de mål, som de politiske reformer, der er fastsat for at nå, stadig langt væk. Kritikere hævder, at de økonomiske reformer ikke har gjort meget for at øge inflationen, idet statsgælden stadig er på en kvadrillion yen. Japans nuværende inflation er 1%, hvilket stadig er lavere end målsatsen på 2%. I 2017 oplevede landet dog en stigning på 0,5% i BNP for første gang i 30 år.

Kort sagt er dommen om Abenomics fra og med 2019 endnu ikke inde.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Økonomisk depression Økonomisk depression En økonomisk depression er en begivenhed, hvor en økonomi er i en finansiel uro, ofte resultatet af en periode med negativ aktivitet baseret på landets bruttonationalprodukt (BNP). Det er meget værre end en recession, hvor BNP falder betydeligt og varer normalt i mange år.
  • Ekspansionær monetær politik Ekspansionær monetær politik En ekspansiv pengepolitik er en type makroøkonomisk pengepolitik, der sigter mod at øge hastigheden af ​​monetær ekspansion for at stimulere væksten i den indenlandske økonomi. Den økonomiske vækst skal understøttes af yderligere pengemængde.
  • Presidential Cycle Presidential Cycle Presidential Cycle er en teori, der antyder, at det amerikanske aktiemarked oplever et fald i det første år, hvor en ny præsident tiltræder. Teorien blev først udviklet af Yale Hirsch, en aktiemarkedshistoriker. Det antyder, at det amerikanske præsidentvalg har en forudsigelig effekt på økonomien.
  • Reaganomics Reaganomics Reaganomics henviser til økonomisk politik fremsat af den amerikanske præsident Ronald Reagan under hans formandskab i 1980'erne. Politikkerne blev indført for at bekæmpe en lang periode med langsom økonomisk vækst, høj arbejdsløshed og høj inflation, der opstod under præsidenterne Gerald Ford og Jimmy Carter.