Netværdi - oversigt, hvordan man beregner, NW-metode

Nettoværdi er en persons eller virksomheds værdi og kan beregnes ved at trække de samlede passiver fra de samlede aktiver, der ejes af personen / virksomheden.

Nettoværdi

Nettoværdi kan beregnes ved hjælp af følgende formel:

Nettoværdi = aktiver - passiver

Hvis en person eller et selskab ejer aktiver, der er større end passiver, siges det at have en positiv nettoværdi. Hvis passiverne er større end aktiver, indebærer det en negativ nettoværdi. En positiv nettoværdi er forbundet med god økonomisk sundhed, mens negativ nettoværdi kan opfattes som et negativt signal og viser manglende evne til at afvikle forpligtelser.

Begrebet nettoværdi kan anvendes på flere niveauer. Det kan bruges til en person, en gruppe, en organisation, en regering eller endda en hel by eller et land. Af hensyn til enkelheden begrænser vi vores diskussion til enten enkeltpersoners eller organisationers nettoværdi Organisationstyper Denne artikel om de forskellige typer organisationer udforsker de forskellige kategorier, som organisationsstrukturer kan falde ind i. Organisatoriske strukturer.

Resumé

  • Nettoværdi er en persons eller virksomheds værdi og kan beregnes ved at trække de samlede passiver fra de samlede aktiver, der ejes af personen / virksomheden.
  • Hvis en person eller virksomhed ejer aktiver, der er større end passiver, siges det at have en positiv nettoværdi. Hvis passiverne er større end aktiver, indebærer det en negativ nettoværdi.
  • Begrebet nettoværdi kan anvendes på en person, en gruppe, en organisation, en regering eller endda en hel by eller et land.

Beregning af nettoværdi

Beregningen af ​​nettoværdien synes temmelig enkel, men den vigtigste del er, hvordan aktiver og passiver beregnes, og hvad der falder ind under aktiverne og passiverne. Nedenfor gennemgår vi trinnene til beregning af en persons nettoværdi.

Beregning af aktiver

Aktiver inkluderer alt, der kan tildeles en konkret værdi. For en person kan det omfatte deres ejendele som hus, bil eller et kunstværk og inkluderer også deres bankkonti, forsikringspolicer og investeringer. Personlige ejendele, såsom tøj og møbler, er typisk ikke inkluderet som aktiver, da de ikke sælges i tilfælde af konkurs Konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der er ude af stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer. eller likvidation.

Beregning af forpligtelser

Forpligtelser inkluderer alle økonomiske forpligtelser, der skal tilbagebetales. Det kan omfatte lån, realkreditlån Lån Et pant er et lån - ydet af en pantlångiver eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. , husleje eller regninger. Ved beregning af forpligtelser skal du tage de tilbagebetalinger, der i øjeblikket er udestående - ikke noget, der forfalder i den nærmeste fremtid.

Hvis vi f.eks. Beregner en enkeltes nettoværdi ved årets udgang, og de betaler deres regning hver måned, tager vi kun det skyldige beløb for den pågældende måned (f.eks. December) og inkluderer ikke efterfølgende beløb for januar eller februar næste år.

I nogle tilfælde kan husleje dog behandles forskelligt, da de fleste lejebetalinger er i et år, så et helt års betaling kan behandles som en forpligtelse. De fleste mennesker udelukker husleje fra beregningen af ​​nettoværdien.

Beregning af nettoværdi

Når du har lavet en liste over de samlede aktiver og passiver, kan du blot trække forpligtelserne fra aktiverne og nå frem til nettoværdien. Det kan gentages en eller flere gange om året og kan bruges til at vurdere den enkeltes økonomiske sundhed. Den samme proces gælder for organisationer.

Netværdimetoden

Nettoværdimetoden henviser til en indirekte balancemetode til estimering af indkomst. Det bruger i det væsentlige en persons nettoværdi på to forskellige datoer for at opdage, om der er nogen indkomst, der stammer fra urapporterede eller ukendte kilder. Metoden bruges typisk af revisorer, især hvis der er nogen retssager relateret til svig om at skjule rapporteret indkomst og nettoværdi.

Anvendelsen af ​​nettoværdimetoden er vist i nedenstående figur. Det første trin er at beregne individets nettoværdi i starten og slutningen af ​​perioden. I eksemplet har vi betegnet dem som nuværende nettoværdi (NWc) og tidligere nettoværdi (NWp).

Det er vigtigt at finde den indledende og lukkende nettoværdi ved hjælp af den samme aktivværdimetode (kostpris, dagsværdi Dagsværdig markedsværdi Dagsværdien af ​​en vare eller en tjeneste, der udveksles) henviser til den pris, som begge transaktionsparter ( køber og sælger af det gode eller osv.) Forskellen mellem nettoværdien kaldes nettoværdiforøgelsen (NWI). Ikke-fradragsberettigede leveomkostninger føjes til NWI for at udlede indkomstværdien.

Efter ankomsten til indkomsttallet trækkes den indkomst eller de midler, der er deklareret eller åbenbar, fra beløbet. Forskellen viser dig, hvor meget indkomst der kommer fra ukendte eller sort angivne kilder.

Et andet vigtigt punkt at bemærke er, at enhver del af indkomsten, der stammer fra kilder som gaver eller lån, under processen skal erklæres for at sikre nøjagtigheden og grundigheden af ​​øvelsen.

Netværdimetode

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Fremskrivning af balancelinjeprojektering Projektering af balancelinjeposter Fremskrivning af balanceposter indebærer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Kortfristede forpligtelser Kortfristede forpligtelser Kortfristede forpligtelser er finansielle forpligtelser for en forretningsenhed, der forfalder til betaling inden for et år. En virksomhed viser disse på balancen. En forpligtelse opstår, når et selskab har gennemgået en transaktion, der har genereret en forventning om en fremtidig udstrømning af kontanter eller andre økonomiske ressourcer.
  • Materielle aktiver Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og med værdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendom
  • Typer af aktiver Typer af aktiver Almindelige typer aktiver inkluderer løbende, langfristede, fysiske, immaterielle, operationelle og ikke-operationelle. Korrekt identifikation og