Reps og garantier - Oversigt, fordele og udfordringer

Reps og garantier henviser til faktaerklæringer, som en sælger fremsætter som en del af forsøget på at overtale en køber til at købe deres forretning. Hver af parterne i transaktionen er afhængige af den anden for at give ægte oplysninger om transaktionen. Sælgeren giver sikkerhed for, at virksomheden er den investering, som køberen planlægger at foretage, værd.

Køberen skal have tilstrækkelig information til at understøtte sælgerens pris i transaktionen. Nogle af disse oplysninger inkluderer regnskaber Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelse, balance og opgørelse over pengestrømme. Disse tre kerneudsagn er kompliceret, lister over aktuelle kontrakter, kundelister og bevis for aktiv ejerskab.

Reps og garantier

Under forhandlingerne om køb af en virksomhed er det købers rolle at kræve mere information fra sælgeren med hensyn til visse faktiske udsagn fra sælgeren. Dette skyldes, at køberen bærer flere risici Systemisk risiko Systemisk risiko kan defineres som risikoen forbundet med sammenbrud eller fiasko for en virksomhed, industri, finansiel institution eller en hel økonomi. Det er risikoen for et stort fiasko i et finansielt system, hvorved der opstår en krise, når kapitaludbydere mister tillid til brugerne af kapital end sælgeren og derfor skal sørge for, at alle spørgsmål videresendes til sælgeren til svar og at alle de oplysninger, der kræves til transaktionen, gives.

Købers juridiske team har også til opgave at sikre sig, at handlen er inden for de juridiske rammer. Hvis køberen har til hensigt at bruge sin bestand som en del af vederlaget for transaktionen, skal den afgive en erklæring til sælgeren om, at den leverede bestand er fri for eventuelle huller, og at køberen lovligt kan tilbyde aktien.

Hvad advokater ser efter i reps og garantier

Reps og garantier udgør en mulighed for køberen til at foretage due diligence Typer af due diligence En af de vigtigste og langvarige processer i en M & A-aftale er due diligence. Processen med due diligence er noget, som køberen udfører for at bekræfte nøjagtigheden af ​​sælgerens krav. En potentiel M & A-aftale involverer flere typer due diligence. til transaktionen. Advokater, der repræsenterer parterne, skal undersøge aftalen for at sikre, at den er retfærdig over for både køber og sælger.

Nogle af de oplysninger, som købers advokater kontrollerer i erklæringerne og garantierne, inkluderer:

1. Virksomhedens lovlighed : Dette indebærer en gennemgang af den juridiske dannelse af virksomheden, dens autoritet til at drive og sælgerens rettigheder til at indgå en bindende kontrakt med køberen.

2. Forespørgsler om skatterevision: Skattekontrol sikrer, at virksomheden til salg aldrig har været på IRS-radaren (eller anden passende skattemyndighed) på grund af brud på indkomst og fradrag.

3. Nøjagtigheden af ​​de finansielle instrumenter : En faktaerklæring, der kræver, at sælgeren fuldt ud offentliggør alle forretningsopgørelser for virksomheden og giver sikkerhed for, at de er rene, aktuelle og nøjagtige til det verificerbare punkt.

4. Status på lager : Sælgeren kan ofte skjule eller undlade at oplyse sin lagerstatus fuldt ud. For eksempel kan en sælger gøre en simpel opgørelse over mængden af ​​lager, men undlader at afsløre, at noget af lageret er forældet eller beskadiget. Derfor skal advokater kræve en faktaerklæring, der attesterer, at lageropgørelsen er nøjagtig, fuldstændig og opdateret.

5. Medarbejderfordele : Der skal være en erklæring om erklæring om afvikling af medarbejderes bidrag og fordele.

6. Miljøansvar : En forsikring om, at der ikke er nogen ventende forpligtelser i forbindelse med miljøspørgsmål.

7. Dokumenternes tilstand : En erklæring om, at alle leverede handelsdokumenter er nøjagtige og komplette.

Fordele ved reps og garantier

I en købs- og salgsaftale Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftalen (SPA) repræsenterer resultatet af de vigtigste kommercielle og prisforhandlinger. I det væsentlige angiver det de aftalte elementer i aftalen, inkluderer en række vigtige beskyttelser til alle involverede parter og giver den juridiske ramme til at gennemføre salget af en ejendom. , er sælgeren forpligtet til at give detaljerede oplysninger til sikkerhedskopiering af de faktaerklæringer, der præsenteres for køberen, som måske har ringe eller ingen anden viden om virksomheden. Her er nogle af fordelene ved reps og garantier for begge parter:

1. Giv oplysning om sælgers forretning

Sælgeren har det fulde kendskab til virksomheden, mens køberen er interesseret i at få de fulde oplysninger om virksomheden for at lette transaktionen.

2. Angiv grund til at afslutte transaktionen

Da detaljdokumentet kræver, at sælgeren oplyser virksomhedens position med hensyn til antallet af kunder, tidligere indtægter, lager, aktuelle kontrakter osv., Sætter det scenen for afslutningen af ​​salgstransaktionen.

3. Afbød økonomisk tab

Reps og garantier indeholder en erstatningsklausul, der mindsker risikoen for økonomisk tab, hvis en af ​​parterne undlader vigtige repræsentationer, der kan føre til et økonomisk tab efter transaktionen.

4. Sikring af provenuet

Køberen giver reps og garantier til sælgeren vedrørende deres evne til at lukke handlen, såsom bevis på midler eller finansiering.

Udfordringer for reps og garantier

I enhver forretningstransaktion ønsker ingen af ​​de involverede parter at tabe. Det er derfor af gensidig interesse, hvis begge parter får en win-win-aftale. Imidlertid kan repræsentationerne og garantierne ved nogle lejligheder stå over for følgende udfordringer:

1. Omkostninger i forbindelse med overlevelsesperioder

Under forhandlinger kan omkostningerne ved at drive forretning variere afhængigt af overlevelsesperioden. For det meste foretrækker køberen en længere overlevelsesperiode for mere kontrol. Dette er dog ikke ideelt for sælgeren, der ønsker at lukke handlen inden for den kortest mulige tid. Derfor, hvis der er dårlige forhandlinger om overlevelsesperioden, kan begge parter pådrage sig unødvendige udgifter.

2. Forvirring mellem de to udtryk

Det er forvirrende, når repræsentationer og garantier bruges separat, fordi deres juridiske fortolkning skifter. Derfor bør begge parter, når de bruger disse udtryk uafhængigt, være forsigtige med deres fortolkning. Her er hvorfor:

  • En repræsentation bruges til at lokke køberen til at indgå kontrakten. Hvis sælgeren overtræder kontrakten, udover at kræve erstatning for skader, kan køberen opsige kontrakten.
  • På den anden side ligger en garanti inden for kontrakten, og den kommer efter repræsentationen. Hvis sælgeren overtræder denne del af aftalen, kan køberen søge erstatning for skader, men kan ikke opsige kontrakten.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Caveat Emptor (Buyer Pasare) Caveat Emptor (Buyer Pas) Caveat emptor er en latinsk sætning, der oversættes som lad køberen passe på. Udtrykket beskriver begrebet i aftaleret, der lægger skylden
  • Personlig goodwill Personlig goodwill Personlig goodwill er den immaterielle værdi, der stammer fra en virksomhedsejers eller anden persons indsats eller omdømme. Det betyder, at værdien kun er knyttet til den person, der arbejder i en organisation og ikke selve virksomheden. I regnskab og finans er goodwill et immaterielt aktiv
  • Immaterielle aktiver Immaterielle aktiver I henhold til IFRS er immaterielle aktiver identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktiv strækker denne forventning sig ud over et år.
  • Netværkseffekt Netværkseffekt Netværkseffekten er et fænomen, hvor nuværende brugere af et produkt eller en tjeneste på en eller anden måde drager fordel af, når produktet eller tjenesten vedtages af yderligere brugere. Denne effekt skabes af mange brugere, når værdien tilføjes deres brug af produktet. Det største og mest kendte eksempel på en netværkseffekt er Internettet.