Revisors juridiske ansvar - Due Care & the Prudent Person Concept

Bekymringer om revisors juridiske ansvar fortsætter med at vokse hver dag. Revisorer er meget vigtige personer, fordi de i sidste ende er ansvarlige for at forbedre pålideligheden af ​​regnskabet. Tre regnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og opgørelsen af ​​pengestrømme. Disse tre kerneudsagn er kompliceret for alle slags eksterne brugere. Som andre fagfolk kan de stå over for civilretligt og strafferetligt ansvar i udførelsen af ​​deres opgaver.

Uden uafhængige og kompetente revisorer, mange svigssager Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder af dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer. I dette ville verdensomspændende være gået ubemærket hen på trods af alle de andre sager, der stadig er uopdagede. Kodeksen for professionel adfærd fastslår, at revisorer skal udføre deres virksomhed med behørig omhu . Behørig omhu er begrebet "forsigtig person".

Omhyggelig pleje indebærer generelt fire ting:

  1. Revisoren skal have de nødvendige færdigheder til at evaluere regnskabsposter
  2. Revisor har pligt til at anvende sådanne færdigheder med rimelig omhu og omhu
  3. Revisor påtager sig sine opgaver med god tro og integritet, men er ikke ufejlbarlig
  4. Revisoren kan være ansvarlig for uagtsomhed, dårlig tro eller uredelighed, men ikke for domme fejl

Kilder til juridisk ansvar for en revisor

Lad os overveje de mulige enheder, der kan sagsøge en revisor, og den mulige årsag til en retssag.

Revisors juridiske ansvar

Revisors juridiske ansvar over for tredjeparter

Ved at læse denne artikel er et spørgsmål, der kan opstå, hvem der præcist er revisors ansvarlige for? Kan nogen tredjepart sagsøge en revisor? Eller er der en bestemt klasse af fester? Det er almindeligt kendt, at revisorer er ansvarlige over for to grupper af tredjeparter: 1) Kendte brugere af årsregnskabet og 2) En begrænset klasse af forudsigelige brugere, der vil stole på årsregnskabet.

Kendte brugere af årsregnskabet består af de faktiske aktionærer og kreditorer i virksomheden. Normalt opretholder virksomheden en komplet liste over alle disse personer efter navn. Den anden gruppe, der vedrører forudsigelige brugere, kræver lidt dømmekraft. For eksempel, hvis virksomheden forsøger at udstede ny egenkapital eller få et lån fra en bank, vil disse potentielle investorer og den potentielle kreditor (dvs. en bank) falde ind under klassen forventede brugere. Derfor, selvom revisor ikke kender den specifikke bruger, er revisor opmærksom på, at klienten vil bruge regnskabet til at rejse bankfinansiering eller udstede nye aktier - de ved således typen af ​​bruger.

Ubegrundede retssager

På trods af alt potentialet for retssager mod revisorer er mange retssager fra tredjeparter uberettigede. For eksempel, hvis en tredjepart sagsøger revisor, fordi klienten (dvs. det firma, der revideres) ikke længere er et levedygtigt selskab, er det ikke berettiget, fordi revisoren ikke er ansvarlig for at sikre, at virksomheden er levedygtig og kan fortsætte fungerer på lang sigt. Revisor er eneansvarlig for at sikre, at årsregnskabet præsenteres retfærdigt i overensstemmelse med de relevante vurderingskriterier. Derudover kan uberettigede retssager også indebære fænomenet revisionsrisiko.

Revisionsrisiko er risikoen for, at en revisor gør alt korrekt / efter bedste evne, men stadig kan udtrykke en uhensigtsmæssig revisionserklæring om årsregnskabet. I det væsentlige handler situationen om fejl i årsregnskabet, der kan forblive, selv efter at revisor har fulgt de revisionsregler, der er tilvejebragt af det styrende organ. Der er simpelthen uheldssituationer, når en revisor f.eks. Beslutter at vælge en prøve til revision, som ikke er repræsentativ for hele datapopulationen. Fejlene stammer fra uheldige situationer og er ikke revisors ansvar. Hvis en revisor dog ikke overholder de generelle revisionsstandarder, der er beskrevet af det styrende regnskabsorgan, ville det være en berettiget grund til en retssag, en situation kaldet revisionsfejl.

Vellykkede retssager mod revisorer

For at en tredjepart eller en klient med held kan sagsøge en revisor under uagtsomhed , er det ikke tilstrækkeligt bare at komme med nogle beviser og indbringe en retssag. Sagsøger skal bevise følgende fire kriterier:

Retssager

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste denne vejledning for bedre at forstå revisors juridiske ansvar. Finance er den officielle globale udbyder af Financial Modelling Analyst Certification FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari og på en mission for at hjælpe alle i verden med at fremme deres karriere i den finansielle industri. For at fortsætte med at lære er disse gratis finansressourcer nyttige:

  • Revisionsberetning Revisors beretning En uafhængig revisors beretning er en officiel udtalelse fra en ekstern eller intern revisor om kvaliteten og nøjagtigheden af ​​årsregnskabet
  • Forensic Audit Guide Forensic Audit Guide En Forensic Audit er en detaljeret revision af en virksomheds optegnelser, der skal bruges i en domstol i en retssag. Revisorer, advokater og økonomiprofessionelle er alle involveret. I en sådan revision vil de lede efter korruption, interessekonflikter, bestikkelse, afpresning, misbrug af aktiver, økonomisk svindel
  • Reviderede regnskaber Reviderede årsregnskaber Offentlige selskaber er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres årsregnskab revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede regnskaber hjælper beslutningstagere
  • Juridiske konsekvenser for revision Regnskab Regnskab er et udtryk, der beskriver processen med at konsolidere finansielle oplysninger for at gøre det klart og forståeligt for alle