Rapporteringsperiode - Oversigt, cyklusser og betydning

En rapporteringsperiode, også kendt som regnskabsperioden, er et diskret og ensartet tidsrum, for hvilket en virksomheds økonomiske resultater og økonomiske stilling rapporteres og analyseres. Med andre ord genereres dataene i årsregnskabet af virksomhedens økonomiprofessionelle Jobtitler inden for bank og finans Disse er de mest almindelige jobtitler inden for bank, økonomi og regnskab for studerende og fagfolk, der ønsker at fremme deres karriere. Disse titler bruges regelmæssigt i jobannoncer, der findes online og dækker alt fra entry-level stillinger helt op til leder- og ledelsesniveau. fra operationer i rapporteringsperioden.

Rapporteringsperiode

Et firma deltager normalt i mange kontinuerlige aktiviteter. Aktiviteterne kan opdeles i specifikke, særskilte og korte intervaller med henblik på finansiel rapportering. Uden en rapporteringsperiode ville revisorer ikke kende de måneder, de skulle se på for at oprette økonomiske rapporter.

Resumé

  • En rapporteringsperiode er det tidsrum, som en virksomhed rapporterer om sin økonomiske præstation og økonomiske stilling.
  • Et firma kan vælge at bruge det traditionelle kalenderår på 12 måneder eller vedtage et 12-måneders regnskabsår.
  • Virksomheder bruger normalt de samme rapporteringsperioder for at sammenligne den aktuelle økonomiske præstation og økonomiske stilling med de foregående års .

Hvor lang er rapporteringsperioden?

Afhængig af den interesserede målgruppes krav kan rapporteringsperioden være i en måned, kvartalsvis, halvårligt eller årligt. Hvis en virksomheds regnskabsperiode er i en 12-måneders periode, men slutter på en anden dato end den 31. december, kaldes det et regnskabsår Regnskabsåret (regnskabsåret) Et regnskabsår (regnskabsåret) er en 12 måneder eller 52 uger tidsperiode brugt af regeringer og virksomheder til regnskabsmæssige formål til at formulere årlige finansielle rapporter. Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010. eller regnskabsår i modsætning til et kalenderår.

Et regnskabsår indstiller tilfældigt starten på rapporteringsperioden til en hvilken som helst dato, og finansielle data aggregeres i et år efter den nævnte dato. For eksempel vil et regnskabsår, der begynder den 1. november, slutte den 31. oktober det følgende år. Regnskabsåret skal ideelt set slutte på en dato, hvor der er lav forretningsaktivitet. På dette tidspunkt er der normalt færre aktiver og forpligtelser, der skal revideres.

En rapporteringsperiode kan også være i en kortere periode, såsom en måned, en uge eller et par dage. Det sker normalt, når en virksomhed lige begyndte at operere, eller når den afslutter sin drift inden udgangen af ​​den sædvanlige regnskabsperiode. En sådan periode kan også bruges, når en virksomhed overtages af en ny virksomhedsmoder.

Udarbejdelsen af ​​interne dokumenter (til intern finansiel rapportering), såsom medarbejderafgiftsoptegnelser, duplikerede indkøbsordrer og lagerrapporter, kan afhænge af månedlige eller kvartalsvise regnskabsperioder. Eksterne konti, som f.eks. Resultatopgørelse Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds hovedregnskaber, der viser deres overskud og tab over en periode. Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab. afhænger normalt af årlige regnskabsperioder.

Rapporteringscyklusser

Hvorfor betyder rapporteringsperioden noget?

Tid spiller en væsentlig rolle i regnskabsmæssig og finansiel rapportering. Rapporteringsperioden hjælper virksomheden med at organisere sin økonomiske rapportering for brugere, der er interesserede i virksomhedens økonomiske status. Brugere af virksomhedens årsregnskab skal have pålidelige og aktuelle økonomiske oplysninger for at vurdere virksomhedens resultater og position. Det hjælper dem med at træffe vigtige forretningsbeslutninger og træffe passende handlinger rettidigt. Brugerne inkluderer medarbejdere, intern ledelse, investorer, kreditorer, offentlige agenturer osv.

Virksomhedens interne ledelse har brug for at se finansielle rapporter mere end en gang om året for at kunne forudsige fremtidige salg, udgifter og personale nøjagtigt. Medarbejdere er normalt interesserede i virksomhedens økonomiske status, fordi det kan påvirke deres jobsikkerhed. De kan også deltage i overskudsdelingen. Det betyder, at jo bedre virksomheden presterer, jo flere penge bygger de til pensionering.

Nuværende og potentielle kreditorer såvel som investorer skal se, hvor godt virksomheden klarer sig i forhold til tidligere regnskabsperioder. Med disse oplysninger vil de være i stand til at beslutte, om de vil indgå eller fortsætte med forretningsforbindelser med virksomheden.

Regnskab udarbejdet til en rapporteringsperiode

Følgende er de regnskaber, der normalt udarbejdes for en rapporteringsperiode. Den relevante regnskabsperiode er normalt angivet i overskriften på de finansielle rapporter.

1. Resultatopgørelse / resultatopgørelse

Resultatopgørelsen / resultatopgørelsen viser interesserede parter, hvor rentabelt virksomheden udførte sine aktiviteter i rapporteringsperioden. Det inkluderer indtægter, udgifter, tab og gevinster.

2. Balance / oversigt over finansiel stilling

Balancen / opgørelsen over den finansielle stilling viser virksomhedens økonomiske stilling ved udgangen af ​​rapporteringsperioden. Det inkluderer selskabets aktiver, passiver og aktiekapital Aktionærkapital Aktionærkapital (også kendt som Aktionærkapital) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabeligning får vi aktiekapital = aktiver - passiver.

3. Pengestrømsopgørelse

Pengestrømsopgørelsen viser, hvor godt en virksomhed genererede kontanter til at finansiere sine driftsudgifter, afvikle sine gældsforpligtelser og finansiere sine investeringer i rapporteringsperioden.

4. Opgørelse over tilbageholdt indtjening

Opgørelsen over tilbageholdt indtjening viser den del af virksomhedens fortjeneste, der er fordelt blandt dets ejere, og den del, der holdes i virksomheden til fremtidig vækst.

For at være i stand til at foretage sammenligninger mellem det aktuelle regnskab og årsregnskabet fra tidligere år har organisationer en tendens til at bruge de samme rapporteringsperioder år til år. En enhed, der oplever ensartet vækst i regnskabsperioder fra år til år, viser stabilitet og en holdning til langsigtet rentabilitet. Ensartetheden af ​​kunderapporteringsperioder gør det også muligt for en anden virksomhed at udføre sammenlignende analyse.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Kalenderisering Kalenderisering Processen med standardisering af regnskaber kaldes kalenderisering. For at gøre sammenlignelige virksomheder “lige” skal de enkelte virksomheds økonomiske data standardiseres, så der er et rimeligt sammenligningsgrundlag. Hvis du undersøger et sæt virksomheder med forskellige regnskabsår
  • Rullende prognose Rullende prognose En rullende prognose er en finansiel rapport, der forudsiger fremtiden over en sammenhængende periode baseret på historiske data. I modsætning til statiske budgetter, der forudsiger fremtiden for en fast tidsramme, for eksempel januar til december, opdateres en rullende prognose regelmæssigt hele året for at afspejle eventuelle ændringer
  • År til dato (YTD) År til dato (YTD) År til dato (YTD) refererer til perioden fra begyndelsen af ​​det aktuelle år til en bestemt dato. År til dato er baseret på antallet af dage fra begyndelsen af ​​kalenderåret (eller regnskabsåret). Det bruges ofte i regnskab og økonomi til finansielle rapporteringsformål.