Udbyttesats - Oversigt, formel, eksempel, variation

Udbyttesatsen er det kontantbeløb, som et selskab returnerer til dets aktionærer på årsbasis som en procentdel af markedsværdien Markedsværdi Markedsværdi bruges normalt til at beskrive, hvor meget et aktiv eller en virksomhed er værd på et finansielt marked. Det bestemmes gensidigt af markedsdeltagere og af virksomheden. De kontanter, der returneres til investorer, kaldes et udbytte, deraf udtrykket udbyttesats.

Udbyttesats

Resumé

  • Udbyttesatsen er det årlige udbytte på en enkelt aktie divideret med aktiens aktuelle markedskurs.
  • Udbytte kan variere meget på tværs af virksomheder og brancher. Modne virksomheder betaler højere udbytte end voksende virksomheder.
  • En stigning i en virksomheds udbyttesats sender et positivt signal til markedet om selskabets aktie.

Formel for udbyttesats

Udbyttesatsen kan beskrives som det beløb, som en aktionær modtager kontant, divideret med markedsværdien af ​​den aktiebesidders aktie. På aktiebasis er udbyttesatsen det årlige udbytte pr. Aktie divideret med aktiens aktuelle pris.

Udbytterate = Udbytte pr. Aktie / aktuel aktiekurs

Eksempel på udbyttesats

1. juli 2020 uddeler Boeing Co. udbytte på $ 2.055 pr. Aktie hvert kvartal. Det udgør et årligt udbytte på $ 8,22. Den aktuelle pris på Boeings aktie er $ 180,32. Baseret på ovenstående formel, hvis du deler det årlige udbytte pr. Aktie på $ 8,22 med den aktuelle markedspris pr. Aktie på $ 180,32, får du en udbyttesats på 4,56%.

En udbyttesats på 4,56% indebærer, at enhver investor modtager årligt udbytte svarende til 4,56% af markedsværdien af ​​Boeings aktier, som de besidder. Så hvis en investor ejer 100 aktier i Boeing, er markedsværdien af ​​aktien, som denne investor besidder, $ 18.032, og investoren modtager 4,56% af denne værdi årligt i form af udbytte fra virksomheden. Det udgør et årligt udbyttebeløb på $ 822.

Virksomheder med de højeste udbyttesatser

Udbyttesatser - TopfirmaerFra 1. juli 2020. Kilde

Afvigelse i udbyttesatser

Udbyttesatser kan variere meget på tværs af virksomheder og brancher. For eksempel modne virksomheder i en industri, såsom basismaterialer Sektoren Grundlæggende materialer Den grundlæggende materialesektor består af virksomheder, der er involveret i opdagelse, udvinding og forarbejdning af råmaterialer. Det inkluderer minedrift, skovbrug, vil sandsynligvis give investorer højere udbyttesatser i modsætning til hurtigt voksende teknologivirksomheder.

Det er tilfældet på grund af begrænsede muligheder for modne virksomheder at investere kontanter i yderligere ekspansion eller kapitalprojekter; derfor vælger de at give nogle af kontanterne tilbage til sine aktionærer. Imidlertid vil en højvækstvirksomhed ønske at bruge alle tilgængelige kontanter til at fremme dens stærke vækst og sandsynligvis ikke give sine aktionærer et udbytte.

Signaleffekt af udbyttesatser

En høj udbyttesats giver to klare og tydelige signaler til markedet. For det første indikerer det, at ledelsen tror på virksomhedens evne til at generere en stabil pengestrøm fra dens aktiviteter i en overskuelig fremtid. For det andet indikerer det, at ledelsen står over for begrænsede muligheder med hensyn til ekspansion og vækst.

En erklæring om et udbytte eller en forhøjelse af et udbytte ses generelt på markedet som positive signaler, for selvom der ikke er meget plads for virksomheden til at vokse, reducerer et højt udbytte agenturproblemet.

Skatteimplikationer af udbytte

De fleste lande beskatter udbytte. Det ses undertiden som dobbeltbeskatning, da selskabet beskattes baseret på den genererede nettoindkomst, og derefter beskattes også de enkelte aktionærer, der modtager udbyttet.

Skatten på kapitalgevinster Kapitalgevinst Skat Kapitalgevinstskat er en skat, der pålægges kapitalgevinster eller det overskud, som en person tjener ved at sælge aktiver. Skatten pålægges først, når aktivet er konverteret til kontanter, og ikke når det stadig er i en investors hænder. og skatten på udbytte er generelt ikke den samme. Bortset fra nogle få lande - som blandt andet Spanien, Finland og Estland - er kapitalgevinstskatten normalt lavere end skatten på udbytte.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Udbytteforhold Udbytteforhold Udbytteforhold er størrelsen af ​​det udbytte, der udbetales til aktionærerne i forhold til den samlede nettoindkomst genereret af et selskab. Formel, eksempel
  • Indtjening pr. Aktie (EPS) Indtjening pr. Aktie (EPS) Indtjening pr. Aktie (EPS) er en nøglemåling, der bruges til at bestemme den fælles aktionærs andel af virksomhedens overskud. EPS måler hver fælles akties fortjeneste
  • Vigtige udbyttedatoer Vigtige udbyttedatoer For at forstå udbyttebetalende aktier er kendskab til vigtige udbyttedatoer afgørende. Et udbytte kommer typisk i form af en kontantfordeling, der udbetales fra virksomhedens indtjening til investorer.
  • Nettoinvestering (NII) Nettoinvestering (NII) Nettoinvestering (NII) er den samlede indtægt før skat, som en investor modtager på deres portefølje af investeringsaktiver. Nettoinvestering er