Kontant EPS - Driftsmæssigt pengestrøm divideret med udestående aktier

Kontant indtjening pr. Aktie (cash EPS) er den operationelle pengestrøm Pengestrømsopgørelse En pengestrømsopgørelse (officielt kaldet Pengestrømsopgørelsen) indeholder oplysninger om, hvor meget kontanter et firma har genereret og brugt i en given periode. Den indeholder 3 sektioner: kontanter fra driften, kontanter fra investering og kontanter fra finansiering. genereret af et selskab divideret med antallet af udestående aktier. Kontant indtjening pr. Aktie (Cash EPS) adskiller sig fra traditionel indtjening pr. Aktie (EPS), som tager virksomhedens nettoindkomst og deler den med antallet af udestående aktier. Med andre ord måler EPS, hvor meget af virksomhedens fortjeneste, der kan allokeres til hver aktie, mens Cash EPS måler, hvor meget cash flow, der kan allokeres til hver aktie.

Et selskab med højere likviditetsindtjening pr. Aktie anses for at have bedre økonomiske resultater og have en bedre evne til at generere pengestrøm. Kontant EPS kan bruges til at sammenligne virksomheden mod sine jævnaldrende eller mod sine egne tidligere resultater.

kontante eps

Beregning af kontant indtjening pr. Aktie

Vi beregner Cash EPS ved at tilføje ikke-kontante transaktioner - fx afskrivninger, afskrivninger og udskudt skat - tilbage til nettoindtægten for at finde driftsmæssig pengestrøm Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesvejledninger til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse, og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret pengestrømsmodellering (DCF) og præcedenstransaktioner, som de anvendes i investeringsbank, aktieforskning. Dette divideres derefter med antallet af aktier.

Kontant EPS = Udestående pengestrøm / udvandet aktie

En ikke-kontant transaktion er en, der registreres i virksomhedens resultatopgørelse, men som ikke involverer faktisk pengestrøm i den registrerede periode. For eksempel fratrækkes afskrivningsomkostninger fra nettoindkomsten, men involverer faktisk ikke nogen udstrømning af kontanter. Dette skal således føjes til nettoindtægten for at fjerne den regnskabsmæssige virkning.

Bemærk: Kontant EPS er forskellig fra fortyndet EPS. Fortyndet EPS henviser til nettoindkomst divideret med antallet af udestående aktier, der er fuldt ud fortyndet (en måling, der bruges til at måle virksomhedens indtjening pr. Aktie, hvis alle dens konvertible værdipapirer udnyttes). Konvertible værdipapirer henviser til et selskabs udestående warrants, aktieoptioner, konvertible obligationer og konvertible præferenceaktier. Virksomhedens fortyndede EPS vil altid være lavere end Cash EPS.

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Fortolkning af kontant indtjening pr. Aktie

Kontant indtjening pr. Aktie viser virksomhedens evne til at generere pengestrømme Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesvejledninger til at lære de vigtigste koncepter i dit eget tempo. Disse artikler vil lære dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse, og hvordan man værdiansætter en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret pengestrømsmodellering (DCF) og præcedenstransaktioner, som de anvendes i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, der kan bruges til mange ting, herunder betjene sin gæld, betale aktionærernes udbytte og foretage andre transaktioner. Et selskab med højere kontante indtjening pr. Aktie anses for at være mere værd pr. Aktie end et selskab med en lavere kontant EPS (alt andet lige).

Som en generel regel hos investorer fører høj indtjening pr. Aktievækst til en stigning i selskabets aktiekurs.

For at sammenligne værdien af ​​to forskellige virksomheder er pris-indtjeningsforholdet Prisindtjening Prisindtjeningsforholdet (P / E-forhold) forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre følelse af værdien af ​​en virksomhed. P / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidige) indtjening, kan være et nyttigt udgangspunkt.

Lær mere

Vi håber, du har haft glæde af at læse Finance's guide til Cash EPS - for at lære mere om rentabilitetsforhold, anbefaler vi følgende finansressourcer:

  • PE-forhold Prisindtjeningsgrad Prisindtjeningsforholdet (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre følelse af værdien af ​​en virksomhed. P / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjening
  • Vejledning til pengestrøm Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesguider til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret cash flow (DCF) -modellering og præcedenstransaktioner som brugt i investeringsbank, aktieanalyse
  • EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA bruges i værdiansættelsen til at sammenligne værdien af ​​lignende virksomheder ved at evaluere deres Enterprise Value (EV) til EBITDA-multipel i forhold til et gennemsnit. I denne vejledning opdeler vi EV / EBTIDA-multiple i dets forskellige komponenter og leder dig gennem, hvordan du beregner det trin for trin
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering