Højfrekvent handel - Oversigt, forklaring, fordele og risici

Højfrekvent handel (HFT) er algoritmisk handel, der er kendetegnet ved hurtig udførelse af handel, et ekstremt stort antal transaktioner og en meget kortvarig investeringshorisont Lange og korte positioner I investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte indsatser fra investorer, som en sikkerhed vil enten gå op (når lang) eller ned (når kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort). . Højfrekvent handel udnytter specielle computere for at opnå den højest mulige hastighed med handelsudførelse. HFT er meget kompleks og derfor primært et værktøj, der anvendes af store institutionelle investorer såsom investeringsbanker Liste over de bedste investeringsbanker Liste over de 100 største investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk.Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch og hedgefonde.

Højfrekvent handel

Fordele ved højfrekvent handel

Højfrekvent handel sammen med handel med store mængder værdipapirer Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortfristede finansielle instrumenter, der enten udstedes til aktier eller til værdipapirer fra et børsnoteret selskab. Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion. , giver handlende mulighed for at drage fordel af selv meget små prisudsving. Handelsalgoritmer Algoritmer (Algos) Algoritmer (Algos) er et sæt instruktioner, der introduceres for at udføre en opgave. Algoritmer introduceres for at automatisere handel for at generere overskud med en frekvens, som er umulig for en menneskelig erhvervsdrivende, der kan scanne flere markeder og udvekslinger. Dette gør det muligt for handlende at finde flere handelsmuligheder,herunder voldgift af små prisforskelle for det samme aktiv, som handles på forskellige børser.

Mange tilhængere af HFT hævder, at det forbedrer likviditeten på markedet. HFT øger klart konkurrencen på markedet, da handler udføres hurtigere, og mængden af ​​handler øges betydeligt. Den øgede likviditet får budspændsspænd til at falde, hvilket gør markederne mere priseffektive.

Risici ved højfrekvent handel

Højfrekvent handel er fortsat en kontroversiel aktivitet, og der er ringe enighed om det blandt regulatorer, finansfolk og lærde.

En vigtig kritik af HFT er, at det kun skaber "spøgelseslikviditet" på markedet. HFT-modstandere påpeger, at den oprettede likviditet ikke er ”reel”, fordi værdipapirerne kun opbevares i et par sekunder. Før en almindelig investor kan købe værdipapiret, er det allerede handlet flere gange blandt højfrekvente forhandlere. På det tidspunkt, hvor den faste investor afgiver en ordre, er den massive likviditet skabt af HFT stort set ebbet væk.

Desuden antages det, at højfrekvente forhandlere (store finansielle institutioner) ofte tjener penge på bekostning af mindre aktører på markedet (mindre finansielle institutioner, individuelle investorer).

Endelig har HFT været forbundet med øget markedsvolatilitet og endda markedskrascher. Tilsynsmyndigheder har fanget nogle højfrekvente forhandlere, der engagerer sig i ulovlige markedsmanipulationer såsom spoofing og lagdeling. Det blev bevist, at HFT i væsentlig grad bidrog til den overdrevne markedsvolatilitet, der blev vist under Flash Crash i 2010.

Relaterede målinger

Tak, fordi du læste denne finansvejledning til HFT. For at lære mere om andre handelsmetoder, investering og mere anbefaler vi stærkt de ekstra gratis ressourcer nedenfor:

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum investering er en investeringsstrategi rettet mod køb af værdipapirer, der har vist en opadgående kursudvikling eller kortsalg af værdipapirer, der
  • Primært marked Primært marked Det primære marked er det finansielle marked, hvor nye værdipapirer udstedes og bliver tilgængelige for handel af enkeltpersoner og institutioner. Kapitalmarkedernes handelsaktiviteter er adskilt i det primære og det sekundære marked.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer