Konstruktiv feedback - Lær hvordan du effektivt giver feedback

Konstruktiv feedback er støttende feedback givet til enkeltpersoner Personligt brand Vores personlige brand er, hvad folk ser som vores identitet, hvem de ser os som, og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med os. Det afslører, hvem vi er, hvad vi tilbyder, og hvad vi værdsætter. Når vi arbejder i en virksomhed, skaber vores kolleger en opfattelse af os baseret på, hvordan vi præsenterer os for dem. at hjælpe med at identificere løsninger på svaghedsområder, de måtte have. Derfor kommer det med positive intentioner og bruges som et understøttende kommunikationsværktøj til at løse specifikke problemer eller bekymringer.

Konstruktiv feedback - Eksempel

Formålet med konstruktiv feedback

Formålet med konstruktiv feedback er at give feedback til et individ på en måde, der vil føre til forbedringer eller rettelser. Dette er vigtigt, da det forbedrer personlig og professionel vækst hos enkeltpersoner.

For eksempel kan konstruktiv feedback:

 • Forbedre medarbejdermoral
 • Reducer forvirring med hensyn til forventninger og nuværende præstationer
 • Giv et nyt perspektiv og giv værdifuld indsigt til den person, der modtager feedback
 • Påvirker en persons adfærd positivt

Gør feedback konstruktiv

Det er vigtigt at kunne skelne mellem konstruktiv feedback og destruktiv feedback. Destruktiv feedback peger på fejl og er et direkte angreb på individet. I destruktiv feedback gives ingen praktisk rådgivning eller støttende feedback.

Eksempler på destruktiv feedback inkluderer:

 • "Du tager fejl."
 • "Sådan gør du ikke tingene her omkring."
 • "Du har ingen idé om, hvad du laver."

Her er nogle tip til at gøre feedback konstruktiv:

1. Fokus på observation og ikke slutning

Konstruktiv feedback skal relateres til, hvad du kan se eller høre om den persons adfærd snarere end at antage antagelser og fortolkninger.

2. Fokus på adfærd og ikke individet

Konstruktiv feedback skal handle om, hvad individet gjorde snarere end hvem personen er.

3. Fokuser på ting, der kan ændres

Konstruktiv feedback skal handle om ting, som en person kan ændre og forbedre på snarere end på noget, der er uden for hans / hendes kontrol.

4. Giv anbefalinger og løsninger

Konstruktiv feedback skal omfatte en bestemt løsning eller anbefaling.

Eksempler på konstruktiv feedback

Overvej følgende eksempler på at give konstruktiv feedback:

1. John har været ansat hos din virksomhed i seks måneder. På det seneste synes han at være frakoblet og ikke motiveret til at arbejde.

Et svar kan være:

 • ”Jeg har bemærket, at du ikke virker så motiveret til at udføre arbejde, som du normalt gør, og det får mig til at føle, at jeg laver noget forkert. Hvis der er grunde til, hvorfor du har det sådan, vil jeg meget gerne tale med dig om det. Jeg tror, ​​at hvis vi mødes en gang om ugen for at kontrollere alt, kan du være meget lykkeligere. ”

2. Michelle har konstant dukket op sent til arbejde.

Et svar kan være:

 • ”Når du dukker op sent for at arbejde hver dag, irriterer det mig, fordi det føles som om du svigter vores team. Timerne er 9 til 3, og når du dukker op sent for at arbejde, har det en negativ indvirkning på vores team. Hvad synes du? Fra nu af har jeg virkelig brug for, at du ankommer til at arbejde i tide og ændrer din adfærd. ”

3. Carol har for nylig indtaget en mere bagsæde-rolle i sin stilling som manager.

Et svar kan være:

 • ”Jeg bemærkede, at du ikke tager så meget ansvar og initiativ, som du plejede. Det får mig til at føle, at jeg ikke har gjort et godt stykke arbejde. Sagde eller gjorde jeg noget, der fik dig til at reagere på denne måde? Jeg vil meget gerne have dig til at løse eventuelle problemer eller bekymringer, du har.

Sådan giver du konstruktiv feedback

Her er fem trin til at give konstruktiv feedback:

1. Angiv formålet med din feedback

Angiv, hvad du vil tale om, og hvorfor det er vigtigt.

2. Beskriv hvad du har observeret og din reaktion

Identificer klart handlingen eller begivenheden, og hvordan den får dig eller andre medlemmer til at føle sig.

3. Giv den enkelte mulighed for at svare

Når du har angivet formålet, vigtigheden, observationen og din reaktion, så spørg personen, hvad de synes om det.

4. Giv specifikke forslag eller løsninger

Når du har hørt personen ud, skal du give input til, hvordan situationen kan forbedres.

5. Opsummer alt det diskuterede

Opsummer alt, hvad der blev diskuteret for at undgå misforståelser. Sammenfatning hjælper også med at sikre, at den konstruktive feedback blev kommunikeret effektivt.

Andre ressourcer

Tak, fordi du læste Finance guide til konstruktiv feedback. For yderligere at forbedre din viden og hjælpe med at fremme din karriere anbefaler Finance følgende ressourcer:

 • Ledelsesegenskaber Lederskabsegenskaber Ledelsesegenskaber refererer til personlige egenskaber, der definerer effektive ledere. Ledelse henviser til en persons eller en organisations evne til at vejlede enkeltpersoner, teams eller organisationer mod opfyldelse af mål og mål. Ledelse spiller en vigtig funktion i ledelsen
 • Ledelse ved eksempel Ledelse ved eksempel Ledelse er en proces, hvor et individ påvirker andre menneskers adfærd og holdninger. At føre et godt eksempel hjælper andre mennesker med at se, hvad der ligger
 • Lyttefærdigheder Lyttefærdigheder At have effektive lyttefærdigheder betyder at være i stand til at vise interesse for det diskuterede emne og forstå de leverede oplysninger. I dagens samfund bliver evnen til at kommunikere effektivt stadig vigtigere.
 • Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder er de færdigheder, der kræves for effektivt at kommunikere, interagere og arbejde med enkeltpersoner og grupper. Dem med gode interpersonelle færdigheder er stærke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og betragtes ofte som "gode med mennesker".