PMT-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger PMT-funktion

PMT-funktionen er kategoriseret under økonomiske Excel-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansielle analytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen hjælper med at beregne den samlede betaling (hovedstol og rente), der kræves for at afvikle et lån eller en investering med en fast rente over en bestemt tidsperiode.

Formel

= PMT (hastighed, nper, pv, [fv], [type])

PMT-funktionen bruger følgende argumenter:

 1. Sats (krævet argument) - Rentens rente.
 2. Nper (krævet argument) - Samlet antal betalinger for det optagne lån.
 3. Pv (krævet argument) - nutidsværdien eller det samlede beløb, som en række fremtidige betalinger er værd nu. Det betegnes også som hovedstolen på et lån.
 4. Fv (valgfrit argument) - Dette er den fremtidige værdi eller en kontantsaldo, vi ønsker at opnå, efter den sidste betaling er foretaget. Hvis Fv udelades, antages det at være 0 (nul), dvs. den fremtidige værdi af et lån er 0.
 5. Type (valgfrit argument) - Den type dagtællingsgrundlag, der skal bruges. Grundlagets mulige værdier er:

PMT-funktion

Hvordan bruges PMT-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan PMT-funktionen indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå brugen af ​​PMT, lad os overveje et eksempel:

Eksempel 1

Lad os antage, at vi skal investere på en sådan måde, at vi efter to år modtager $ 75.000. Rentesatsen er 3,5% om året, og betalingen foretages i starten af ​​hver måned. Detaljerne er:

PMT-funktion - Eksempel 1

Den anvendte formel er:

PMT-funktion - Eksempel 1a

Vi får resultaterne nedenfor:

PMT-funktion - Eksempel 1b

Ovenstående funktion returnerer PMT som $ 3.240,20. Dette er den månedlige pengestrøm, der kræves for at realisere $ 75.000 på to år. I dette eksempel:

 • Betalingerne til investeringen sker hver måned. Derfor konverteres den årlige rente til en månedlig rente. Vi konverterede også årene til måneder: 2 * 12 = 24.
 • Argumentet [type] er sat til 1 for at indikere, at betalingen af ​​investeringen vil ske i begyndelsen af ​​hver periode.
 • I henhold til den generelle pengestrømskonvention er udgående betalinger repræsenteret med negative tal, og indgående betalinger er repræsenteret med positive tal.
 • Da den returnerede værdi er negativ, angiver det, at en udgående betaling skal foretages.
 • Værdien $ 3.240,20 inkluderer hovedstol og renter, men ingen skatter, reservebetalinger eller gebyrer.

Et par ting at huske på PMT-funktionen:

 1. #NUM! fejl - Opstår, når:
  1. Den givne hastighedsværdi er mindre end eller lig med -1.
  2. Den givne nper-værdi er lig med 0.
 2. #VÆRDI! error - Opstår, når et af argumenterne er ikke-numeriske.
 3. Ved beregning af månedlige eller kvartalsvise betalinger er vi nødt til at konvertere de årlige renter eller antallet af perioder til måneder eller kvartaler.
 4. Hvis vi ønsker at finde ud af det samlede beløb, der blev betalt i løbet af lånets varighed, er vi nødt til at multiplicere PMT som beregnet af nper.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje