DB-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger DB-funktion

DB-funktionen er en Excel Financial-funktion Funktionsliste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Denne funktion hjælper med at beregne afskrivningen på et aktiv. Metoden, der anvendes til beregning af afskrivninger, er den faste faldende balancemetode. Linjeafskrivning. Linjeafskrivninger er den mest anvendte og nemmeste metode til allokering af afskrivninger på et aktiv. Med den lineære metode svarer den årlige afskrivningsomkostning til aktivets omkostning minus bjærgningsværdien divideret med brugstiden (antal år). Denne vejledning har eksempler, formler og forklaringer for hver periode i aktivets levetid.

Formel

= DB (omkostning, bjærgning, levetid, periode, [måned])

DB-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Omkostning (krævet argument) - Dette er aktivets startomkostning.
  2. Salvage (krævet argument) - Aktivets værdi ved afskrivningens afslutning.
  3. Levetid (krævet argument) - Dette er aktivets brugstid eller antallet af perioder, hvor vi afskriver aktivet.
  4. Periode (krævet argument) - Den periode, som vi ønsker at beregne afskrivningen for.
  5. Måned (valgfrit argument) - Angiver, hvor mange måneder af året der bruges til beregningen af ​​den første afskrivningsperiode. Hvis den udelades, tager funktionen standardværdien 12.

Hvordan bruges DB-funktionen i Excel?

Lad os overveje et par eksempler for at forstå anvendelsen af ​​DB-funktionen:

Eksempel 1

Antag, at vi ønsker at beregne afskrivningen for et aktiv med en startomkostning på $ 100.000. Aktivets bjærgningsværdi efter 5 år er $ 10.000.

DB-funktion

Vi beregner afskrivningen for alle fem år. Den anvendte formel er:

DB-funktion - Eksempel 1

Månedsargumentet blev efterladt tomt, så funktionen antog det som 12. For hvert år ændrer vi kun perioden som vist nedenfor:

DB-funktion - Eksempel 1a

Resultatet, vi fik i fem år, er nedenfor:

DB-funktion - Eksempel 1b

DB-funktionen bruger metoden med fast faldende balance til at beregne aktivets afskrivninger til en fast rente. Formlen, der bruges af DB til at beregne afskrivninger for en periode, er:

= (Omkostninger - Samlet afskrivning fra tidligere perioder) * Sats

Hvor:

Hastighed = 1 - ((bjærgning / omkostning) ^ (1 / levetid)).

Forskellige formler bruges i første og sidste periode. I den første periode bruger DB følgende formel:

= Omkostninger * Sats * Måned / 12

I den sidste periode bruger DB følgende formel:

= ((Omkostninger - Samlet afskrivning fra tidligere perioder) * Sats * (12 måneder)) / 12

Eksempel 2

Lad os tage et andet eksempel for at forstå funktionen mere. Vi bruger de samme data som i eksemplet ovenfor. Afskrivningsberegningen starter dog 6 måneder efter år 1. Dataene, der anvendes til beregning af afskrivningen, er:

DB-funktion - Eksempel 2

Nu vil den nye formel henvise til månedsargumentet. Den anvendte formel er:

DB-funktion - Eksempel 2a

I eksemplet er værdien ved udgangen af ​​år 1 kun afskrevet over 6 måneder, og værdien ved udgangen af ​​år 2 er afskrevet over 18 måneder (6 måneder af år 1 + 12 måneder af år 2) osv.

Vi får resultatet nedenfor:

DB-funktion - Eksempel 2b

Ting at huske på DB-funktionen

  1. #VÆRDI! error - Opstår, når de givne argumenter er ikke-numeriske.
  2. #NUM! fejl - Opstår, når:
    • Det givne pris- eller bjærgningsargument er mindre end nul.
    • Det givne livs- eller periodeargument er mindre end eller lig med nul.
    • Det givne månedargument er mindre end eller lig med nul eller er større end 12.
    • Det givne periodeargument er større end livsargumentet, og vi udeladte månedsargumentet.
    • Den givne periode er større end livet + 1. For eksempel, hvis aktivets levetid er 5 år, og vi angav periodeargumentet som 6 år med 12 måneder som månedargumentet.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til Excel DB-funktionen. Ved at tage dig tid til at lære og mestre Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje