Udvekslingsmedium - Oversigt, egenskaber og formål

Et udvekslingsmiddel er et overgangsinstrument, der bruges til at afregne handel med produkter og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra blandt markedsdeltagerne. Det er et system, der bruges til at muliggøre udveksling af varer. Valuta er det mest almindelige udvekslingsmiddel, der accepteres som en standard af alle parter til afvikling af økonomiske transaktioner.

Udvekslingsmedium

I moderne økonomier henviser valuta Valuta Valuta til penge, det der bruges som et udvekslingsmiddel for varer og tjenester i en økonomi. Før begrebet valuta blev indført, blev varer og tjenester udvekslet med andre varer og tjenester under bytteordningen. som udvekslingsmiddel har muliggjort økonomisk dynamik. Standardiseringen af ​​valuta som udvekslingsmiddel har muliggjort hurtige handelsafregninger.

Resumé

  • Et udvekslingsmiddel letter handelen med varer og tjenester.
  • Det mest almindelige og generelt accepterede udvekslingsmiddel i den moderne økonomi er penge - repræsenteret som valuta.
  • Et udvekslingsmedium skal have en konsistent indre værdi, være udskifteligt, transportabelt og pålideligt.

Karakteristika ved et udvekslingsmedium

Følgende er de egenskaber, der kræves af et udvekslingsmedium:

  1. Almindelig og tilgængelig
  2. Lave konserveringsomkostninger
  3. Genkendelig
  4. Transportabel
  5. Konsekvent
  6. Kan deles
  7. Modstand mod forfalskning
  8. Stor markedsværdi med hensyn til vægt og volumen
  9. Værdier for fælles beholdninger

I en økonomi øger et udvekslingsmiddel effektivitet og fungerer som en stimulus til at øge handelsrelaterede aktiviteter. Den mest vigtige og vigtige funktion af et udvekslingsmedium er, at det skal have reel værdi - dvs. det skal have en stabil købekraft. Det bør også accepteres bredt.

For at ethvert instrument kan blive bredt accepteret som et udvekslingsmiddel, skal det være pålideligt, udskifteligt og have en iboende værdi.

Formål med et udvekslingsmedium

1. For at lette udveksling

Det primære formål med et udvekslingsmedium er at hjælpe et salg eller køb. Udvekslingsprocessen gennemføres gennem et udvekslingsmedium, da deltagende parter anerkender mediets værdi.

2. Gemt værdi

Et udvekslingsmiddel skal fortsat have en lagret værdi over tid. Den lagrede værdi kan bruges i på hinanden følgende udvekslinger og afhænger ikke af, hvor længe mediet blev holdt.

Andre varer end penge kan også bruges som udvekslingsmiddel. Et ikke-monetært instrument kan betragtes som et, hvis dets værdi enten værdsættes eller forbliver konstant over tid. Jord og ædle metaller er nogle eksempler på ikke-monetære udvekslingsmedier.

3. Fælles sprog

Udvekslingsmediet konverterer verdensomspændende børser til fælles vilkår for at muliggøre glatte handelstransaktioner. Uanset placering er dynamikken i penge let forståelig af de deltagende parter. Når der anvendes andre udvekslingsmetoder end penge, kan parterne have svært ved at bestemme værdien af ​​den udskiftede vare.

4. Måleenhed

Udvekslingsmediet kan også tjene som en regningsenhed til beregning af mediets værdi, når det præsenteres i usædvanlige termer. For eksempel, da udenlandske valutaer kan konverteres fra en enhed til en anden, kan vekselenhederne bogføres nøjagtigt.

Valuta som udvekslingsmedium

Penge, repræsenteret af valuta, muliggør deltagelse på markedet som en lige aktør. Købet af et produkt eller en tjenesteydelse indebærer, at forbrugerne har afgivet et bud efter en prisforespørgsel Bud og spørg Udtrykket bud og spørg henviser til den bedste potentielle pris, som købere og sælgere på markedet er villige til at handle på. Med andre ord henviser bud og forespørgsel til den bedste pris, hvor et værdipapir kan sælges og / eller købes på det aktuelle tidspunkt. . En sådan interaktion giver producenterne mulighed for at bestemme varekategorien og den mængde, der skal produceres.

Forbrugere kan også forudsige prismodellerne og planlægge deres budgetter i overensstemmelse hermed. Hvis penge mister deres egenskaber som et byttemiddel, eller de ombyttede varer ikke kan vurderes nøjagtigt, bliver det vanskeligt for forbrugerne at planlægge deres budgetter.

Desuden vil markedets uforudsigelighed resultere i en kaotisk økonomi, da det bliver vanskeligt at estimere efterspørgsel og udbud.

Alternative valutaer, såsom scrip, er tilgængelige og er dukket op i tider med økonomisk pres for at stimulere handel. Lokale valutaer er opstået i USA for at fremme økonomisk vækst i en bestemt region.

BerkShares er et eksempel på en sådan valuta. Det blev først udstedt i 2006 som den lokale valuta i Berkshires-regionen i Massachusetts og accepteres af ca. 400 lokale virksomheder. BerkShares-værdien er knyttet til dollarværdien og udstedes til 95 cent.

Relaterede genindlæg

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi bruges normalt til at beskrive, hvor meget et aktiv eller en virksomhed er værd på et finansielt marked. Det bestemmes gensidigt af markedsdeltagere og
  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer
  • Markedsøkonomi Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles i henhold til markedets skiftende ønsker og evner
  • National valuta National valuta En national valuta er en valuta udstedt af et lands monetære myndighed eller centralbank. Det er det medium, hvorigennem varer eller tjenester er