2010 Flash Crash - Oversigt, hovedbegivenheder, efterforskning og efterdybning

Flash Crash i 2010 er markedskrakket, der fandt sted den 6. maj 2010. Under crashet i 2010 førte amerikanske førende aktieindeks, herunder Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligt benævnt "Dow Jones" eller simpelthen "Dow", er en af ​​de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindekser, S&P 500 og Nasdaq Composite Index, faldt og delvist genoprettet på mindre end en time. Dagen var kendetegnet ved høj volatilitet i handel med alle typer værdipapirer, inklusive aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (skulle virksomheden nogensinde vilkårene "aktier", "aktier" og "kapital "bruges ombytteligt. futures, optioner og ETF'er Exchange Traded Fund (ETF) En Exchange Traded Fund (ETF) er et populært investeringsmiddel, hvor porteføljer kan være mere fleksible og diversificerede på tværs af en bred vifte af alle de tilgængelige aktivklasser. Lær om forskellige typer ETF'er ved at læse denne vejledning.

Selvom markedsindekserne formåede at komme delvis tilbage på samme dag, slettede flashnedbruddet næsten $ 1 billioner i markedsværdi.

2010 Flash Crash

2010 Flash Crash: Main Events

Begyndt om morgenen viste handel på større amerikanske markeder den 6. maj 2010 en negativ tendens. Det skyldtes hovedsageligt bekymringer vedrørende den økonomiske situation i Grækenland og det kommende valg i Storbritannien. Om eftermiddagen er de største indekser for aktier og futures Futures Contract En futures contract er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. faldt med 4% fra sidste dags afslutning.

Kl. 14.30 blev handel meget turbulent. Dow Jones Industrial Average (DJIA) tabte næsten 1.000 point på omkring 10 minutter. I de næste 30 minutter genvandt indekset dog næsten 600 point.

Andre markedsindekser i Nordamerika blev også påvirket af Flash Crash. S&P 500 Volatility Index steg med 22,5% samme dag, mens S & P / TSX Composite Index i Canada mistede mere end 5% af sin værdi mellem kl. 14.30 og 15.00.

Ved afslutningen af ​​handelsdagen genvandt de store indekser mere end halvdelen af ​​de tabte værdier. Ikke desto mindre tog Flash Crash væk omkring 1 billion dollar i markedsværdien.

Undersøgelse af 2010 Flash Crash

Efter Flash Crash foretog den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) en undersøgelse af de mulige årsager til den uventede markedsbegivenhed. I september 2010 offentliggjorde SEC en rapport indeholdende resultaterne af sin undersøgelse.

Ifølge rapporten var markederne særligt skrøbelige før flashstyrtet og udsat for ekstrem turbulens. En enkelt salgsordre med et enormt stort antal E-Mini S & P-kontrakter og efterfølgende aggressive salgsordrer, der blev udført af højfrekvente algoritmer, udløste det massive fald i markedspriserne, som allerede påløb eksponentielt på grund af fremherskende negative markedstendenser på det tidspunkt.

Den enorme volatilitet tvang mange højfrekvente handlende til at standse deres handel. Handlen med E-Mini S & P-kontrakter blev sat på pause for at forhindre den i yderligere fald. Da handelen med kontrakterne genoptog, begyndte deres priser at stabilisere sig. Markederne begyndte at genvinde deres position, da priserne på mange værdipapirer vendte tilbage til næsten deres oprindelige niveau.

2010 Flash Crash

DJIA den 6. maj 2010 (11:00 - 16:00 EST)

Efter Flash Crash

Resultaterne af forskellige undersøgelser af Flash Crash i 2010 førte til konklusioner om, at de højfrekvente forhandlere spillede en væsentlig rolle i styrtet. Den aggressive salg og køb af store mængder værdipapirer resulterede i enorm prisudsving på de finansielle markeder. I det mindste forværrede højfrekvente forhandleres aktiviteter virkningerne af styrtet.

I 2015 blev den London-baserede erhvervsdrivende Navinder Singh Sarao anholdt efter beskyldninger om markedsmanipulation, der resulterede i Flash Crash. Ifølge afgifterne udførte Saraos handelsalgoritme en række store salgsordrer på E-Mini S & P-kontrakter for at skubbe priserne ned, hvilket i sidste ende udløste markedskrakket.

Relaterede målinger

Tak, fordi du læste Finance's forklaring på Flash Crash. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende ressourcer:

  • Black Swan Event Black Swan Event En sort svanehændelse, en sætning, der almindeligvis bruges i finansverdenen, er en ekstremt negativ begivenhed eller begivenhed, som umuligt er vanskelig at forudsige. Med andre ord er sorte svanehændelser begivenheder, der er uventede og ukendte. Udtrykket blev populariseret af den tidligere Wall Street-erhvervsdrivende Nassim Nicholas Taleb
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum investering er en investeringsstrategi rettet mod køb af værdipapirer, der har vist en opadgående kursudvikling eller kortsalg af værdipapirer, der
  • Efterfølgende begivenheder Efterfølgende begivenheder Efterfølgende begivenheder er begivenheder, der opstår efter en virksomheds regnskabsårets afslutning, men før regnskabet er udstedt. Afhængig af situationen kan efterfølgende begivenheder kræve offentliggørelse i et selskabs årsregnskab.
  • Wall Street Wall Street Wall Street optager otte blokke i Manhattan, New York. Det løber øst til vest fra Broadway til South Street, i hjertet af finansdistriktet. Wall Street repræsenterer kapitalismens hjerte og er hjemsted for New York Stock Exchange (NYSE), mange banker, andre finansielle institutioner og virksomheder.