Excel Genvejstaster - Vejledning, eksempler, skærmbilleder - CFI

Excel-genvejstaster er nyttige til at manøvrere gennem Excel meget hurtigere og mere effektivt. Faktisk er det meget hurtigere at bruge genvejstaster end at bruge en mus.

Hvad er navigationsgenvejstaster?

Navigationsgenvejstaster hjælper brugeren med at bevæge sig rundt i Excel. Disse genvejstaster giver brugeren mulighed for at bevæge sig på tværs af celler eller regneark.

Eksempeldata

excel genvejstaster eksempel 1

Alle kolonner undtagen kolonne F indeholder hardkodede data. Kolonne F indeholder celler med en formel, der multiplicerer den tilsvarende række i kolonne B med den tilsvarende række i kolonne E. Med andre ord multiplicerer kolonne F mængde med pris for at finde den samlede pris. Vi bruger disse data til at demonstrere følgende Excel-genvejstaster.

Navigationsgenveje

Den første gruppe af Excel-genvejstaster involverer navigationsgenveje.

Piletasterne flytter til den næste celle i retning af piletasten.

 • Hvis brugeren i øjeblikket har valgt celle A2 og trykker på højre piletast, aktiverer Excel celle B2.

Ctrl + piletasterne flytter til slutningen af ​​en datagruppe i retning af piletasten. Hvis den aktuelle aktive celle er i slutningen af ​​en datagruppe, og før et hul på tomme celler, skal du trykke på denne genvej springe afstanden til den nærmeste celle med data i den i retning af piletasten.

 • Hvis brugeren i øjeblikket har valgt celle A2 og trykker ctrl + ned, flyttes Excel til celle A4.
 • Hvis brugeren derefter trykker på ctrl + højre, flytter Excel til celle B4.
 • Hvis brugeren derefter trykker på ctrl + højre en anden gang, springer Excel over kløften til den nærmeste ikke-tomme celle til højre og flytter sig således til celle E4.

Skift + piletasterne udvider markeringen fra den aktuelle aktive celle mod den trykte piletast.

 • Hvis brugeren i øjeblikket har valgt celle A2 og trykker på shift + to gange to gange, vælger Excel cellerne A2: A4. Celle A2 forbliver den aktive celle inden for markeringen.

Ctrl + Side op / ned flytter til forrige eller næste regneark / fane.

Skift + Ctrl + Side op / ned vælger tilstødende regneark i en gruppe.

Funktion / formel Excel-genvejstaster

Den næste serie af Excel-genvejstaster involverer funktions- og formelgenveje. Dette hjælper dig med at manipulere dataene i cellerne mere effektivt.

Ctrl + D udfylder formlen ved hjælp af de øverste celler. Denne genvej fungerer intuitivt anderledes med forskellige valg.

 • Hvis der kun er valgt en celle, udfylder denne cellen data eller formel fra cellen direkte over den.

Hvis brugeren har valgt celle A2, før han trykker på Ctrl + D, udfyldes celle A2 med celle A1.

excel genvejstaster eksempel 2

Hvis brugeren har valgt celle F3, som indeholder formlen “= B3 * E3”, udfyldes celle F3 med celle F2, som indeholder formlen “= B2 * E2” . Formlen er dog relativ, så den justerer sig selv til “= B3 * E3”

excel genvejstaster eksempel 3

 • Hvis der kun er valgt en række, udfylder dette alle celler i rækken med data eller formel fra cellerne direkte over den.

excel genvejstaster eksempel 4

I dette eksempel blev række 2 valgt, før du trykker på Ctrl + D. Række 2 har udfyldt sig data fra rækken ovenfor.

 • Hvis der er valgt mere end en række, udfylder dette alle celler i rækken med data eller formel fra den øverste række af celler.

Eksempel på genvejstasteksempel 5

I dette eksempel har brugeren valgt A2: F4 og trykket på ctrl + D. Excel har taget indholdet af de øverste celler (række 2) og udfyldt nedenstående celler.

Lær mere om at mestre Excel

Tak fordi du læste denne Finance-guide til Excel-genvejstaster. For at lære mere, se følgende finansressourcer.

 • Excel-genveje
 • Excel-genveje på pc og MAC Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje
 • Excel for Dummies Excel for begyndere Denne Excel til begyndere-guide lærer dig alt hvad du behøver at vide om Excel-regneark og formler til at udføre økonomisk analyse. Se videoen og lær alt, hvad en nybegynder har brug for at vide, fra hvad der er Excel, til hvorfor bruger vi, og hvad er de vigtigste tastaturgenveje, funktioner og formler
 • Excel-kursus