ISTEXT-funktion - Test om en given værdi er tekst eller ikke i Excel

ISTEXT-funktionen er kategoriseret under Excel-informationsfunktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen tester, om en given værdi er en tekststreng eller ej. Hvis den givne værdi er tekst, returnerer den SAND, eller hvis ikke, returnerer den FALSK.

Når vi foretager økonomisk analyse, hvis vi ønsker, at en bestemt fil kun skal indtaste tekstværdier i en udpeget celle, hjælper det os ved hjælp af denne funktion sammen med datavalidering.

Formel

= ISTEXT (værdi)

ISTEXT-funktionen bruger kun ét argument:

  1. Værdi (krævet argument) - Dette er den givne værdi eller det udtryk, som vi ønsker at teste. Værdiargumentet kan være en tom (dvs. en tom celle), en fejl, en logisk værdi, en tekst, et tal, en referenceværdi eller et navn, der henviser til nogen af ​​disse.

Hvordan bruges ISTEXT-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan ISTEXT indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark.

For at forstå brugen af ​​ISTEXT-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende data:

ISTEXT-funktion

ISTEXT-funktion - Eksempel 1

Som vi ser ovenfor, når vi anvender ISTEXT-formlen, får vi resultatet i form af SAND eller FALSK.

Eksempel 2

Antag, at vi kun vil tillade, at tekst indtastes i en bestemt celle. I et sådant scenario kan vi bruge datavalidering sammen med ISTEXT for at få de ønskede resultater.

Brug af nedenstående data:

ISTEXT-funktion - Eksempel 2

Vi ønsker kun at indtaste tekst i kolonne C9: C12, så vi anvender datavalidering på cellerne. Formlen, der skal bruges, er = ISTEXT (B9).

Hvordan anvendes denne formel?

Vi skal gå til fanen Data. Under fanen Data skal du klikke på Datavalidering, derefter klikke på Valideringskriterier og vælge "Brugerdefineret". Brug en formel til at bestemme, hvilke celler der skal formateres. I dette eksempel valgte vi kolonne B6: B10:

ISTEXT-funktion - Eksempel 2a

Hvis vi vil, kan vi indtaste en fejlmeddelelse. Klik på Input Message, og skriv meddelelsen i feltet Input message.

ISTEXT-funktion - Eksempel 2b

Klik nu på OK.

Datavalideringsregler udløses nu, når en bruger tilføjer eller ændrer en celleværdi. Cellereferencer i datavalideringsformler kontrolleres for regler defineret i datavalidering.

ISTEXT-funktionen returnerer SAND når en værdi er tekst og FALSK hvis den ikke er. Som et resultat vil al tekstinput bestå validering, men tal og formler mislykkes validering.

Vi får resultaterne nedenfor, når vi prøver at indtaste tal:

ISTEXT-funktion - Eksempel 2c

Eksempel 3

Vi kan også sikre, at gyldig tekst indtastes ved hjælp af ISTEXT med IF-funktionen. Dette kan gøres ved hjælp af en indlejringsformel. Antag, at vi har en formular, der skal udfyldes af brugerne. Formularen sendes til forskellige brugere. Vi vil sikre, at kun navne er indtastet i celle B3. Til dette vil vi bruge formlen = HVIS (B3 = "", "Indtast dit navn", HVIS (ISTEXT (B3), "Gyldigt navn", "Indtast venligst et gyldigt navn")), som vist nedenfor:

ISTEXT-funktion - Eksempel 3

Hvis vi forsøger at indtaste et nummer, får vi en fejl, mens et gyldigt navn accepteres som vist nedenfor.

ISTEXT-funktion - Eksempel 3a

ISTEXT-funktion - Eksempel 3b

Et par ting at huske på ISTEXT-funktionen

  1. ISTEXT-funktionen er tilgængelig i MS Excel 2000 og nyere versioner.
  2. Funktionen returnerer FALSE selv for formelfejl som #VALUE !, #NULL !, osv.
  3. ISTEXT tilhører IS-familien. Vi kan bruge en IS-funktion til at få oplysninger om en værdi, før vi udfører en beregning eller anden handling på den.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel Finance-funktioner Excel for Finance Denne Excel for Finance-guide lærer de 10 bedste formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler at vide Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-tastaturgenveje Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje