Efterspørgsel efter penge - oversigt, typer, spekulative grunde

Efterspørgslen efter penge er den samlede mængde penge, som befolkningen i en økonomi ønsker at have.

Efterspørgsel efter penge

De tre hovedårsager til at holde penge i modsætning til obligationer Obligationer Obligationer er værdipapirer med fast indkomst, der udstedes af virksomheder og regeringer for at rejse kapital. Obligationsudstederen låner kapital fra obligationsejeren og foretager faste betalinger til dem med en fast (eller variabel) rente i en bestemt periode. , egenkapital eller andre finansielle aktivklasser er som følger:

  • En transaktionsrelateret årsag - Folk har brug for penge regelmæssigt for at betale regninger og finansiere deres skønsmæssige forbrug;
  • En sikkerhedsforanstaltning årsag , som en uventet behov kan ofte opstå; og
  • En spekulativ grund, hvis de forventer, at værdien af ​​sådanne penge vil stige i forhold til andre aktivklasser.

Penge tilbageholdt for transaktioner

Mængden af ​​penge, der tilbageholdes af en sådan grund, kaldes transaktionsbalancer. Transaktionsbalancer afhænger af flere faktorer, men hovedsagelig:

  • De samlede forhold i økonomien analyseret. Når de makroøkonomiske forhold forbedres i form af højere nominelt BNP Nominelt bruttonationalprodukt Nominelt bruttonationalprodukt (nominelt BNP) er den samlede markedsværdi af alle varer og tjenester, der produceres i et lands økonomi i en given periode vækst, lavere arbejdsløshed eller højere lønninger, er det rimeligt at antage, at udgifterne i økonomien vil blive bedre. Betingelserne bestemmer en stigning i efterspørgslen efter penge, der er nødvendig for at finansiere køb af varer og tjenester.
  • Borgernes tilbøjelighed til at bruge. Uanset de generelle makroøkonomiske forhold kan borgerne i en økonomi have en højere tilbøjelighed til at bruge på varer og tjenester end en anden økonomi med lignende karakteristika, hvilket ville skabe, at andre betingelser var ens, højere efterspørgsel efter penge.

Pengesaldoer af forsigtighedsårsager

Forebyggende pengesaldoer holdes for at dæmpe virkningen af ​​uventede udgiftsbehov, der kan opstå i fremtiden. De faktorer, der styrer efterspørgslen efter forsigtige pengesaldi, svarer til dem, der er analyseret for pengesaldoer i transaktioner.

  • Efterhånden som niveauet for økonomisk aktivitet og BNP stiger, vil virksomheder og forbrugere øge niveauet af forsigtige pengesaldoer til uforudsete udgiftsbehov. det er en naturlig konsekvens af tendenser såsom stigende vaner til forbrugsudgifter og stigende inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). .
  • Tilgængeligheden af ​​kredit og renteniveauet påvirker niveauet af forsigtige pengesaldoer. Andre betingelser, der holdes lige, når kredit let (næppe) er tilgængelig, og renten er lav (høj), forventes sådanne pengesaldoer at stige (falde).
  • Saldoer af forsigtighedsårsager skal være i overensstemmelse med udgiftsniveauet for en virksomhed, familie eller person. For eksempel ville en forsigtighedsbalance på $ 500 ikke være nok for en familie, der bruger $ 5.000 pr. Måned.

Penge holdt af spekulative grunde

Penge, der holdes af spekulative grunde, er også kendt som porteføljens efterspørgsel efter penge. Pengene opbevares for at udnytte spekulative muligheder eller til dækning / modregning af risici i andre aktiver eller økonomien. Der er flere tilfælde, hvor penge bruges som et spekulativt instrument:

  • Når der er deflation Deflation Deflation er et fald i det generelle prisniveau for varer og tjenester. Sagt på en anden måde, deflation er negativ inflation. Når det sker, vokser valutaens værdi over tid. Således kan flere varer og tjenester købes for det samme beløb. eller når det forventes i fremtiden. Hvis priserne falder, vil de penge, der gemmes i dag, være mere værdifulde i morgen.
  • Når forholdene på andre markeder ikke er gunstige og forventes at blive forværret. For eksempel, hvis obligationsmarkedet ikke giver et godt afkast, foretrækker investorer muligvis at have spekulative kontantbeholdninger for at vente på bedre markedsforhold. Derudover, hvis priserne på bestemte aktiver forventes at falde, kan investorer øge deres kontante positioner til spekulative formål.
  • Når folk vil spekulere i ændringer i valutakurser. For eksempel, hvis nogen forventer, at dets indenlandske valuta falder betydeligt i forhold til en fremmed valuta, kan de købe den udenlandske valuta og gemme den og vente på dens styrkelse i forhold til den indenlandske valuta.

En sådan praksis er ofte almindelig i nogle nye markeder og grænseområder, der er præget af ustabil valuta og høj inflation, hvor nogle mennesker spekulerer i at gemme penge i amerikanske dollars, euro eller andre relativt stabile valutaer.

Spekulativ efterspørgsel efter penge og aktivpriser

Vi sagde, at spekulativ efterspørgsel også afhænger af forholdene på andre markeder, såsom obligationsmarkedet og forventningerne til afkast på disse markeder.

Generelt giver en investor, der vælger at holde penge i stedet for finansielle instrumenter, såsom obligationer, afkald på det afkast, han / hun kan tjene på at have sådanne instrumenter.

Det er derfor:

  • Efterspørgslen efter penge har en tendens til at stige, når det potentielle afkast i andre aktivklasser falder, eller når den opfattede risiko for sådanne investeringer stiger.
  • Efterspørgslen efter penge har en tendens til at falde, hvis det potentielle afkast i andre aktivklasser øges, eller når den opfattede risiko for sådanne investeringer falder.

Som en generel regel kan vi sige, at der er:

  • Et direkte forhold mellem spekulativ efterspørgsel efter penge og afkast i andre finansielle aktiver.
  • Et omvendt forhold mellem spekulativ efterspørgsel efter penge og risici i andre finansielle aktiver.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Aktivklasse Aktivklasse En aktivklasse er en gruppe af lignende investeringskøretøjer. Forskellige klasser eller typer af investeringsaktiver - såsom investeringer med fast indkomst - grupperes sammen baseret på en lignende finansiel struktur. De handles typisk på de samme finansielle markeder og er underlagt de samme regler og regler.
  • Kontantreserver Kontantreserver Kontantreserver er midler, som virksomheder afsætter til brug i nødsituationer. De kontanter, der spares, bruges til at dække omkostninger eller udgifter, der er uplanlagte eller uventede. I de fleste tilfælde er reserverne specifikt til kortvarige behov. En fordel ved kontante reserver er, at virksomheden kan undgå kreditkortgæld eller behovet for at påtage sig yderligere lånegæld.
  • Pengepolitik Pengepolitik Pengepolitik er en økonomisk politik, der styrer størrelsen og væksten af ​​pengemængden i en økonomi. Det er et kraftfuldt værktøj til at regulere makroøkonomiske variabler såsom inflation og arbejdsløshed.
  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer