Show Stopper - Definition, hvordan det fungerer, eksempler

Som det er tilfældet i underholdningsindustrien, er en showstopper i erhvervslivet / den økonomiske verden en begivenhed eller situation, der får produktion eller fremskridt til at ophøre. Fremadgående bevægelse, succes eller afslutning af en opgave, opgave eller et projekt hindres på grund af en show-stop begivenhed eller omstændighed.

Show stopper

Vis stoppere i fjendtlige overtagelsessituationer

Et af de almindelige eksempler på en showstopper er en eller anden form for juridisk eller strategisk handling, der anvendes under fjendtlige overtagelser. Fjendtlig overtagelse. En fjendtlig overtagelse i fusioner og overtagelser er en anden virksomheds overtagelse af et målfirma (kaldet erhverver) ved at gå direkte til målselskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmagtstemme. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig. Det involverer normalt handling fra den side, der er målrettet en overtagelse. Her er to gode eksempler på showstoppere:

  • Forbrændt jordpolitik Forbrændt jordpolitik I finans er en brændt jordpolitik en taktik, som en virksomhed kan bruge til at forhindre en fjendtlig overtagelse. I det væsentlige sker der, at en virksomhed, der er målrettet overtagelse, gør alt, hvad den med rimelighed kan gøre for at gøre sig selv attraktiv og forhåbentlig afskrækker den potentielle erhverver fra at fortsætte overtagelsesforsøget.
  • Andet hajafvisende hajafvisende hajafvisende middel henviser til foranstaltninger, der anvendes af et firma for at udelukke fjendtlige overtagelsesforsøg. Foranstaltningerne kan være periodiske eller kontinuerlige bestræbelser, der udøves systemer

Den brændte jordpolitik kan være en showstopper fra begge sider af bordet. Det sker, når målfirmaet gør hvad det kan for at gøre sig mindre ønskelig. Dette inkluderer salg af værdifulde aktiver og indgåelse af aftaler for at afvikle væsentlig gæld, når overtagelsen har fundet sted. Et sådant træk stopper ofte hele overtagelsesprocessen.

Det kan dog også være et show stopper for målfirmaet. I mange tilfælde mindsker virksomheden - i et forsøg på at være mindre ønskelig - sin egen værdi til det punkt, at det ikke kan komme sig, hvis overtagelsen ikke går igennem.

Hajeafvisende systemer - som inkluderer den brændte jordpolitik - involverer andre former for antiovertagelseshandlinger, som et selskab kan deltage i for at forhindre eller bremse overtagelsesprocessen. Disse andre systemer inkluderer:

1. Gyldne faldskærme

Gyldne faldskærme henviser til topledere og ledelsesmedlemmer, der tilbydes dyre fratrædelsespakker, der automatisk udløses i tilfælde af en overtagelse. Pakkerne er normalt værd et betydeligt beløb i kontanter, aktieoptioner og anden kapital, der udtømmer værdien af ​​det målrettede selskab

2. Giftpillerindstillinger

De mest almindelige muligheder for giftpiller inkluderer flip-in Flip-In-strategien Flip-in-strategien er en giftpillerstrategi, som virksomheder bruger til gavn for deres aktionærer og hjælper med at forsvare deres virksomhed mod en uønsket overtagelse. Målvirksomheden fortynder værdien af ​​sine individuelle aktieaktier ved at stille flere aktier til rådighed for eksisterende aktionærer. og flip-over strategier. Førstnævnte er en bestemmelse, der giver eksisterende aktionærer i målselskabet mulighed for at købe flere aktier i virksomheden til en betydelig rabat. Flip-over-giftpillen gør det muligt for eksisterende eksiste- rende aktionærer i målselskabet at købe aktier i det erhvervende selskab til en betydelig rabat.

Flere grundlæggende eksempler på showstoppere

Inden for en virksomhed er der en række begivenheder eller situationer, der kan opstå for at afspore et projekt. Det kan afhænge af, hvad projektet er; dog kan næsten ethvert projekt påvirkes af et par almindelige showstoppere. Ineffektiv kommunikation er en. Dette gælder især for projekter, der kræver flere teams af arbejdere eller afdelinger, der alle mødes for at afslutte projektet.

Når en afdeling eller et team ikke kommunikerer effektivt med en anden, kan projektplanen kastes. Hvis en afdeling ikke fuldfører sin del, kan en anden muligvis ikke fuldføre deres. En sammenbrud i kommunikationen kan sætte projektet i stå, indtil interaktionslinjerne er gendannet. Derfor er effektiv kommunikation så vigtig.

Tids- og budgetproblemer er andre eksempler på showstoppere i forhold til et givet projekt. Budgetproblemer kan skyldes en kommunikationsopdeling eller simpelthen ankomsten af ​​uventede omkostninger, der placerer et projekt over budgettet. Eksekutivholdet er muligvis ikke i stand til eller uvilligt til at yde yderligere finansiering til et projekt, eller en klient kan annullere deres ordre, hvis et projekts spekulerede omkostninger stiger. Sådanne problemer kan være vanskelige at løse og kan afspore et projekt helt, medmindre omkostningerne kan nedskæres eller yderligere finansiering opnås.

Sidste ord

En showstopper henviser i de fleste tilfælde til en juridisk eller operationel handling, der forhindrer et selskab i at overtage et andet. I sin bredeste forstand er en showstopper dog noget, der forhindrer fremadrettet bevægelse eller fremskridt, indtil den fjernes eller på anden måde løses.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Control Premium Control Premium Control-præmie refererer til et beløb, som en køber er villig til at betale ud over dagsværdien af ​​aktier for at få en bestemmende ejerandel i et børsnoteret selskab. Bestemmelse af, hvor meget der skal tilbydes som kontrolpræmie - også kendt som en overtagelsespræmie - er en vigtig overvejelse i fusioner og opkøb.
  • Flip-Over-strategi Flip-Over-strategi Flip-over-strategien er en giftpillerstrategi, der bruges af virksomheder til at beskytte sig mod en fjendtlig overtagelse. Med flip-over-strategien har aktionærerne i målselskabet mulighed for at købe aktier i det erhvervende selskab
  • Poison Put Poison Put En gift put er en forsvarsstrategi mod en fjendtlig overtagelse. Det involverer udstedelse af obligationer fra målselskabet, der kan købes tilbage inden deres forfaldsdato. Giftgiftsforsvaret er en forsvarsmekanisme, der tilbydes i forvejen, og kan betragtes som en variant af giftpillerstrategien.
  • Projektledelse Projektledelse Projektledelse er designet til at producere et slutprodukt, der har indflydelse på en organisation. Det er her viden, færdigheder, erfaring og