Sådan tilføjes en VBA-knap i Excel? - Oversigt, typer

Når du bruger en projektmappe, der indeholder VBA-kode, kan du tilføje en makro-knap for at gøre det lettere for andre Excel-brugere at køre koden uden kendskab til VBA-koden. Excel-brugere Excel Crash Course Vores Excel Crash Course er designet til finansielle analytikere, der ønsker at forberede sig på Wall Street. Lær Excel-genveje, formler, fruktioner, formatering, brug sådanne knapper til let at få adgang til de fleste af makroerne i regnearket.

Tilføj en VBA-knap

Tilføjelse af knapper til regnearket hjælper med at udsætte andre brugere for den brugerdefinerede funktionalitet i din projektmappe. Når der klikkes på en VBA-knap, aktiveres den automatisk en makro, og det eliminerer behovet for at bruge fanen Udvikler til at oprette eller få adgang til makroer.

Typer af VBA-knapper til regneark

1. Formkontrolknapper

Formkontrol er en af ​​de vigtigste måder at oprette en knap, der kører en makro, når en bruger klikker på den. Det fungerer på samme måde som ActiveX-kontrolknapper, men de adskiller sig i flere aspekter. Formkontrolknapper giver indtryk af at blive trykket på, når en bruger klikker på dem, og deres udseende ligner knapper, der bruges i ældre versioner af MS Windows. Knapperne giver brugerne mulighed for at ændre skrifttypens type, størrelse og farve. Knappens farve kan dog ikke ændres.

Følg følgende trin for at oprette en formkontrolknap:

 1. Gå til fanen Udvikler , og klik på Indsæt under sektionen Kontrol .
 2. Klik på knappen Indsæt i rullelisten, der åbnes.
 3. Placer din markør på regnearkets placering, hvor du vil have, at knappen skal oprettes.
 4. Et pop op-vindue vises. Klik på Tildel makro, og bekræft.
 5. Når knappen er oprettet, skal du højreklikke på den og klikke på Form Control. Det giver dig mulighed for at administrere knappens egenskaber.

For at ændre knapetiketten skal du højreklikke på knappen og vælge Rediger tekst fra rullelisten. Du kan også tildele makroen igen ved at klikke på indstillingen Tildel makro fra rullelisten.

2. ActiveX-kontrolknap

ActiveX-kontrolknapper er det bedste alternativ til formkontrolknapper, og de tillader flere formateringsindstillinger end sidstnævnte. Når du opretter knapper ved hjælp af ActiveX, skal brugerne tilføje begivenhedsmakroen til arkmodellen. Makroen udløses, når der klikkes på makroen.

ActiveX Control-knapper tillader også brugere at tilføje andre hændelsesudløsere, f.eks. Dobbeltklik. Det giver brugerne mulighed for at udføre yderligere handlinger, når der dobbeltklikkes på knappen.

Følg nedenstående trin for at oprette en ActiveX-kontrolknap:

 1. Åbn fanen Udvikler , og gå til sektionen Kontrol . Klik på Indsæt, og rul til ActiveX-kontrollerne.
 2. Klik på den første knap under ActiveX-kontrollerne (Kommando-knap).
 3. Placer din markør på regnearkets placering, hvor du vil have din knap til at blive vist.
 4. For at oprette makroen skal du klikke på Vis kode i gruppen Kontrol under fanen Udvikler for at starte VBA-editoren. Vælg CommandButton1 i underproceduren (til venstre). Tryk på Klik på rullelisten til højre i VBA-editorens vindue.
 5. I underproceduren skal du indtaste navnet på en eksisterende makro eller oprette din egen VBA-kode. Du kan finde eksisterende makroer i projektmappen ved at klikke på Makroer i afsnittet Kode. Du kan tilføje flere makroer ved at indtaste navnet på hver makro på separate linjer i VBA-editoren.
 6. Klik på Design mode for at slukke den og lukke VBA editoren før du kører VBA-kode. Opret derefter ActiveX-knappen Opret i regnearket for at køre makroen.
 7. Hvis du vil ændre knappens egenskaber, skal du klikke på indstillingen Egenskaber under sektionen Kontrolgrupper. Alternativt kan du højreklikke på knappen og vælge Egenskaber i rullemenuen.

3. Excel-figurer

Bortset fra at oprette knapper fra fanen Udvikler kan Excel-brugere bruge Excel-figurer til at oprette knapperne. Fordelen ved at bruge Excel-figurer frem for formkontrolknapper eller ActiveX-kontrolknapper er, at figurer giver de fleste formaterings- og stylingmuligheder. Du kan ændre knapfarver, design og skrifttype for at få knapperne til at se moderne ud.

Her er trinene til oprettelse af en knap i Excel ved hjælp af Excel-figurer:

 1. Klik på fanen Indsæt , og klik derefter på Figurer .
 2. Vælg den foretrukne form på din knap (vi valgte et afrundet rektangel).
 3. Træk og slip den valgte form på det foretrukne sted på regnearket for at indstille formens størrelse.
 4. Højreklik på knappen, og vælg Rediger tekst for at ændre knapetiketten. Du kan også formatere knappen ved hjælp af tilgængelige værktøjer under fanen Hjem.
 5. For at specificere en makro skal du højreklikke på knappen og vælge Tildel makro .
 6. Vælg makroen fra listen over denne projektmappe for at gøre makroerne delbare med andre brugere, der bruger projektmappen. Tryk på OK for at bekræfte makroen.
 7. Klik på knappen for at udløse makrooperationen.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . Gennem finansielle modelleringskurser, træning og øvelser kan enhver i verden blive en stor analytiker.

For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • Excel IVBA-eksempler Excel VBA-eksempler Excel VBA giver brugeren mulighed for at oprette makroer, der automatiserer processer i Excel. Denne vejledning bruger Excel VBA-eksempler til at vise, hvordan man registrerer en makro ved at opsætte makroen, hvordan man deklarerer variabler, og hvordan man henviser til data.
 • VBA i Excel VBA i Excel VBA er en forkortelse for Visual Basic til applikation. VBA er et programmeringssprog, der er udviklet af Microsoft Corp., og det er integreret i
 • VBA Quick Reference VBA Quick Reference Denne VBA quick reference guide indeholder en liste over funktioner til VBA i Excel. En projektmappe Arbejdsbøger ("MyBook.xls") Et regneark Arbejdsark ("Ark1") eller Ark ("Ark1") En celle eller et interval i A1-konferenceområde ("A1") eller Område ("A1: C5") Flere celler eller områder Område ("A1, C5, D11") eller Område ("A1: C5, F6, D2: E5") Et interval i R1C1
 • Overgang fra Excel til Python Overgang fra Excel til Python Mange virksomheder skifter nu fra Excel til Python, et højt niveau, generelt programmeringssprog oprettet af den hollandske programmør Guido van Rossum