Likviditetsbegivenhed - Definition, typer og praktisk eksempel

En likviditetsbegivenhed er en proces, hvor en investor afvikler deres investeringsposition i et privat selskab Privatholdigt selskab Et privatejet selskab er et selskab, hvis aktier ejes af enkeltpersoner eller virksomheder, og som ikke tilbyder investorer i form af aktier aktier handlet på en offentlig børs. og bytter det mod kontanter. Hovedformålet med en likviditetsbegivenhed er overførsel af et illikvidt aktiv (en investering i et privat selskab) til det mest likvide aktiv - kontanter.

Likviditetsbegivenhed

En likviditetsbegivenhed er en form for exitstrategi Exitstrategier Exitstrategier er planer, der udføres af virksomhedsejere, investorer, handlende eller venturekapitalister for at forlade deres position i et aktiv på et bestemt tidspunkt udnyttet af private equity-firmaer. Normalt planlægges begivenheden nøje, længe før den udløses. Det udløses typisk, når visse betingelser er opfyldt, eller der er opstået særlige omstændigheder. Grundlæggerne af virksomheden og investorerne er de primære parter, der er interesserede i arrangementet.

Former for likviditetsbegivenhed

1. Indledende offentlig udbud (IPO)

Virksomhedens aktier handles offentligt efter en børsintroduktion (IPO) En første børsnotering (IPO) er det første salg af aktier, der udstedes af et selskab til offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes et selskab som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer såsom venturekapitalister eller engelinvestorer). Lær hvad en børsintroduktion er. Virksomhedens stiftere og investorer kan sælge deres aktier og tjene penge på deres oprindelige investeringer.

2. Direkte erhvervelse

I stedet for at blive børsnoteret kan virksomheden eller en aktie i selskabet sælges direkte til en interesseret part (f.eks. Private equity-firma Top 10 Private Equity Firms Hvem er de 10 bedste private equity-firmaer i verden? Vores liste over de ti bedste største PE-firmaer, sorteret efter den samlede kapital. Almindelige strategier inden for PE inkluderer gearede buyouts (LBO), venturekapital, vækstkapital, nødlidende investeringer og mezzaninkapital.). Dette er en anden metode til at tjene penge på en initialinvestering.

Årsager til en likviditetsbegivenhed

En likviditetshændelse kan udløses af følgende årsager:

  • Resultatmål nås
  • Tabsforebyggelse
  • Juridiske grunde
  • Dramatisk ændring af markedsforholdene

Eksempel på en likviditetsbegivenhed

PE Partners er et private equity-firma, der investerede $ 5 millioner i NewTech Corp., en teknologistart. I sine fem års drift har NewTech Corp. oplevet en betydelig vækst og blevet meget rentabel. For at skaffe yderligere finansiering til yderligere vækst beslutter virksomhedens ledelse at foretage en børsintroduktion.

PE Partners vurderer markedsforholdene og virksomhedens vækstpotentiale og konkluderer, at en børsintroduktion ville være den bedste måde at afvikle deres investering på. Under børsintroduktionen solgte PE Partners deres andel i NewTech Corp. for $ 25 millioner.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance forklaring på en likviditetsbegivenhed. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kapitalstruktur Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til mængden af ​​gæld og / eller egenkapital, som et firma anvender til at finansiere sine aktiviteter og finansiere dets aktiver. Et firmas kapitalstruktur
  • Kontantreserver Kontantreserver Kontantreserver er midler, som virksomheder afsætter til brug i nødsituationer. De kontanter, der spares, bruges til at dække omkostninger eller udgifter, der er uplanlagte eller uventede. I de fleste tilfælde er reserverne specifikt til kortvarige behov. En fordel ved kontante reserver er, at virksomheden kan undgå kreditkortgæld eller behovet for at påtage sig yderligere lånegæld.
  • Omsætningsaktiver Omsætningsaktiver Omsætningsaktiver er alle aktiver, der med rimelighed kan konverteres til kontanter inden for et år. De bruges ofte til at måle en virksomheds likviditet.
  • Founders Stock Founders Stock Founders lager refererer til den egenkapital, der gives til de tidlige grundlæggere af en organisation. Denne type aktier adskiller sig på få vigtige måder fra almindelig aktie, der sælges på det sekundære marked. Nøgleforskelle er (1), at stifterlager kun kan udstedes til pålydende værdi, og (2) det kommer med en optjeningsplan.