Ikke-monetære aktiver - oversigt, karakteristika, sammenligninger

Ikke-monetære aktiver er aktiver, hvis værdi ofte ændres som reaktion på ændringer i økonomiske forhold og markedsforhold. Aktiverne vises på balancen under immaterielle og langfristede aktiver Langfristede aktiver Langfristede aktiver er aktiver, hvis værdi ikke realiseres inden for en periode på et år, da de ikke let kan konverteres til kontanter. Aktiverne er. Almindelige eksempler på ikke-monetære aktiver inkluderer goodwill, ophavsret, lager og materielle aktiver (PP&E).

Ikke-monetære aktiver

Der findes ikke noget etableret marked for ikke-finansielle aktiver, og aktivejere skal finde potentielle købere, der er interesserede i at erhverve aktiverne. Når et aktiv er solgt, kan det beløb, der opnås som salgsudbytte, variere, da der ikke er nogen standardkurs, hvormed aktiverne kan konverteres til kontanter.

Resumé

  • Ikke-monetære aktiver er aktiver, hvis værdi ændres ofte som reaktion på ændringer i økonomiske forhold og markedsforhold.
  • Aktiverne registreres i balancen og kan omfatte immaterielle aktiver og langfristede aktiver, der er illikvide.
  • De konverteres ikke let til kontanter eller kontantekvivalenter og bruges til at generere fremtidige indtægter for virksomheden.

Karakteristika for ikke-monetære aktiver

Ikke-monetære aktiver konverteres ikke let til et fast beløb på kort sigt. De inkluderer materielle anlæg (PP&E), goodwill, patenter og ophavsret.

På den anden side er monetære aktiver aktiver, der let kan konverteres til et fast beløb på kort sigt og kan omfatte bankindskud, tilgodehavende og tilgodehavende noter. eller indehaver, retten til at modtage det beløb, der er beskrevet i en aftale. Gældsbeviser er et skriftligt løfte om at betale kontant til en anden part på eller før en bestemt fremtidig dato. Hvis tilgodehavendet forfalder inden for et år, behandles det som et kortfristet aktiv på balancen. .

Den væsentligste forskel mellem ikke-monetære og monetære aktiver er, om aktivets værdi kan konverteres til kontanter eller kontantekvivalenter inden for en kort periode.

Ikke-monetære aktiver er illikvide, og deres værdi svinger og ændrer sig over tid. Aktivets værdi kan ændre sig på grund af enten inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). , afskrivninger eller markedskræfter for udbud og efterspørgsel. For eksempel mister værdien af ​​fabriksudstyr gradvist værdi over dets brugstid på grund af afskrivninger.

Ikke-monetære aktiver kontra ikke-monetære forpligtelser

Ikke-monetære forpligtelser er forpligtelser, der ikke skal betales kontant og registreres i balancen under passivsektionen. Et eksempel på et langfristet ansvar er garantiservicen på et produkt.

Selv om det er muligt at tildele en værdi til garantiservicen baseret på tidligere produktfejloplysninger, skal forpligtelsen ikke betales i valutakurser. Garantiservicen repræsenterer en serviceforpligtelse, og den adskiller sig fra økonomiske forpligtelser, såsom lånerenter, der er kvantificerbare.

Ikke-monetære aktiver vs. monetære aktiver

Følgende er de vigtigste forskelle mellem monetære og ikke-monetære aktiver:

1. Likviditet

Likviditet henviser til evnen til at afhænde aktiver hurtigt og med minimalt værditab. Monetære aktiver er likvide, og de konverteres let til kontanter eller kontantekvivalenter på kort sigt. Monetære aktiver kaldes undertiden omsætningsaktiver Omsætningsaktiver Omsætningsaktiver er alle aktiver, der med rimelighed kan konverteres til kontanter inden for et år. De bruges ofte til at måle en virksomheds likviditet. fordi de kan konverteres til kontanter i løbet af normal forretningsaktivitet.

Ikke-monetære aktiver er aktiver, der ikke let konverteres til kontanter, medmindre der er en drastisk prisnedsættelse. Det kan forekomme, når en konkurrent justerer salgsprisen på sine produkter nedad eller på grund af manglende marked, hvor aktivet regelmæssigt handles. Ikke-monetære aktiver betragtes som illikvide, fordi de ikke let konverteres til kontanter.

2. Kontantkonvertering

En anden forskel mellem monetære og ikke-monetære aktiver er, hvordan aktiverne kvantificeres. Standardmålet for aktiverne er den dollarværdi, der registreres i virksomhedens balance. Monetære aktiver konverteres let til en dollarværdi, da de kan kvantificeres til et fast eller bestemt dollarbeløb.

Ikke-monetære aktiver konverteres derimod ikke let til kontanter eller kontantekvivalenter, fordi de er subjektive i deres værdiansættelser. Værdien af ​​ikke-monetære aktiver kan ændres over tid på grund af konkurrence på markedet, økonomiske kræfter såsom inflation og deflation samt kræfter i efterspørgsel og udbud.

3. Faktorer, der påvirker kontantværdien

Kontantværdien af ​​monetære aktiver forbliver den samme i absolut værdi og ændres kun i relative termer på grund af ændringer i tidsværdien af ​​penge Tid Værdi af penge Tidsværdien af ​​penge er et grundlæggende finansielt koncept, der hævder, at penge i nutiden er værd mere end den samme sum penge, der skal modtages i fremtiden. Dette er sandt, fordi penge, som du har lige nu, kan investeres og tjene et afkast, og derved skabe et større beløb i fremtiden. (Også med fremtiden. Kontantværdien af ​​monetære aktiver forbliver konstant og fast og påvirkes ikke af markedskræfterne.

I modsætning hertil er kontantværdien af ​​ikke-monetære aktiver ikke fast, og den ændrer sig som reaktion på ændringer i markedsfaktorer, såsom statslige regler, teknologiske faktorer og kræfter i efterspørgsel og udbud.

4. Relevans i virksomheden

Monetære aktiver, såsom kontantbeholdning og bankindskud, bruges til at finansiere driftskapitalbehov, da de er likvide. De kan let konverteres til kontanter og bruges til at finansiere den daglige drift.

På den anden side bruges ikke-monetære aktiver, såsom plante- og fabriksudstyr, til at generere fremtidige indtægter til virksomheden. For eksempel kan en fast ejendom ikke let konverteres til kontanter på kort sigt, men det vil generere lejeindtægter for virksomheden.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Likvide beholdninger Likvide beholdninger Likvide beholdninger er de mest likvide af alle aktiver på balancen. Likvide midler inkluderer pengemarkedsværdipapirer, bankmænds accept
  • Ikke-finansielt aktiv Ikke-finansielt aktiv Et ikke-finansielt aktiv refererer til et aktiv, der ikke handles på de finansielle markeder, og dets værdi stammer fra dets fysiske egenskaber snarere end
  • Arbejdskapital Arbejdskapitalformel Arbejdskapitalformlen er omsætningsaktiver minus kortfristede forpligtelser. Det er et mål for en virksomheds kortsigtede likviditet; hvad der er tilbage på balancen
  • Materielle aktiver Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og med værdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendom